reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

cześc dziewczyny

u nas nadal bez skurczy, ale od soboty boli mnie brzuch i placy tak jak przed okresem:-( nie wiem czy mam się już zacząć martwić, czy jeszcze zaczekać;-);-) i brzuch mi ciągnie do dołu jak wstaję, mam wrażenie że mi odpadnie:tak:

w związku z tym stwierdziłam że juz czas spakować torbę do szpitala:tak::tak::tak:, aczkolwiek liczę na to że synkowi sie nie pospieszy i jeszcze zaczeka

kalemeon1 trzymam kciuki za wizytę

miłego dnia brzuszki:)

reklama
Witajcie Śnieżynki;-) ja właśnie wstałam:blink:pospałyśmy sobie nieźle:-) a to za sprawą tego,że wczoraj poszłyśmy do kina na "ciacho" na 22 film skończył sie po 24 i okołóo 1 byliśmy w domku dlatgeo tak długo spałam i o dziwo nawet na siku nei wstawałam:-) no a co do filmu jak już sie pochwaliłam to musze powiedziec ,że warto sie wybrac!super film!polecam! :tak:;-):-)
no ja właśnie ide siebie ogarnąc,mieszkanie i na zakupki bo trzeba bedzie obidek robic..
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)
Miłego dnia:-)

heja dziewczynki:-) troche mnie tu nie było;-) mam nadzieję, że u was wszytsko oki....ja pewnie jak większość z was już marzę o rozpakowaniu...bóle kręgosłupa, skurcz ełydek, a nawet spojenia łonowego:baffled::baffled::baffled: nie dają spokoju...rekompensatę otrzymuję w postaci kopniaków Amelii;-) zakupy już w grudniu zakończyłam...torbę spakowałam i czekam:dry::dry::dry::dry:

heja dziewczynki:-) troche mnie tu nie było;-) mam nadzieję, że u was wszytsko oki....ja pewnie jak większość z was już marzę o rozpakowaniu...bóle kręgosłupa, skurcz ełydek, a nawet spojenia łonowego:baffled::baffled::baffled: nie dają spokoju...rekompensatę otrzymuję w postaci kopniaków Amelii;-) zakupy już w grudniu zakończyłam...torbę spakowałam i czekam:dry::dry::dry::dry:
faktycznie Cie troszkę tu nie było..ale dobrze,że jesteś lepiej późno niż wcale;-)super ,że już wszystko masz dla Amelki;-) ja jeszcze pare drobiazgów musze dokupic..pozdrawiam;-):-)

Witajcie Lutoweczki :)
Czy tylko ja mam NIE zapakowaną torbę do szpitala??
w czwartek mam wizytę, mam nadzieję że doktorek zrobi mi usg i dowiem się jak jest Dzidzia ułożona. Ostatnio była główką w dół, ale... Najwięcej ruchów czuję w dole brzucha, więc boję się że się obrociła :(

Miłego dzionka życze, ja zbieram się do pracy.

w czwartek mam wizytę, mam nadzieję że doktorek zrobi mi usg i dowiem się jak jest Dzidzia ułożona. Ostatnio była główką w dół, ale... Najwięcej ruchów czuję w dole brzucha, więc boję się że się obrociła :(

Miłego dzionka życze, ja zbieram się do pracy.
Kochana ja tez jeszcze nie mam spakowanej torby do szpitala ale na dniach bede sie musiala za to wziąć...:tak::tak::tak:

Witajcie Śnieżynki;-) ja właśnie wstałam:blink:pospałyśmy sobie nieźle:-) a to za sprawą tego,że wczoraj poszłyśmy do kina na "ciacho" na 22 film skończył sie po 24 i okołóo 1 byliśmy w domku dlatgeo tak długo spałam i o dziwo nawet na siku nei wstawałam:-) no a co do filmu jak już sie pochwaliłam to musze powiedziec ,że warto sie wybrac!super film!polecam! :tak:;-):-)

Ja też wczoraj poszłam sobie na "Ciacho", ale na nieco wcześniejszą godzinę i już o 20.00 byłam spowrotem w domku :-)
A film rzeczywiście fajny - najlepszy był Karolek (grany przez Małaszyńskiego) ;-) :-D
Polecam !!!

Nie martw się Ania, ja też jeszcze nie mam spakowanej torby.
Nawet nie mam podbitej książeczki zdrowia. Muszę się przejść na pocztę i wysłać do firmy - może zdążą mi odesłać przed rozwiązaniem ;-)

A co do kopniaków, to najwięcej czuję w okolicach pępka i na prawym boku. I już sama nie wiem jak Mała może być ułożona, że tak dziwnie kopie mamusię ;-)
Ale wszystkiego dowiem się dzisiaj :-D

uwazaj, bo nie wszytkim odchodza samoistnie wody! znajac urode kobiet w mojej rodzinie tez bede miec przebijany pęcherz płodowy!
Ale zapomnialam ze ty juz rodzilas, wiec chyba juz znasz swoje cialo ;)
Niby rodziłam ale każdy poród jak i ciąża są inne :-) Z tymi wodami to chodziło mi o to że nie będę się dopatrywała czy brzuch już mi opadł i takie tam - nie chcę za wcześnie świrować :-)

Ja też nie mam spakowanej torby do szpitala :no: Ale pomyślę o tym ;-) Może w tym tygodniu spakuję...

Witajcie Śnieżynki:-D

No i oczywiście wieczorkiem wizyta i USG :-)

kalemeon trzymam kciuki za wizytę i mam nadzieję, że wszystko będzie po Waszej myśli:-D

wczoraj poszłyśmy do kina na "ciacho":-) no a co do filmu jak już sie pochwaliłam to musze powiedziec ,że warto sie wybrac!super film!polecam! :tak:;-):-)
Ja też wczoraj poszłam sobie na "Ciacho", ale na nieco wcześniejszą godzinę i już o 20.00 byłam spowrotem w domku :-)
A film rzeczywiście fajny - najlepszy był Karolek (grany przez Małaszyńskiego) ;-) :-DPolecam !!!

Mężuś bardzo chce się na ten film wybrać, więc chyba zrobię mu prezent na urodzinki, bo ma za tydzień:-D chcemy iść też na AVATAR:-D

Spokojnie ja też nie mam spakowanej torby i nie mam pojęcia kiedy to zrobię:szok:

Hehe, ależ jestem niedobra siostra -> namówiłam siostrę, żeby nie jechała na zajęcia i poszła ze mną do dentysty:cool2: no i już jesteśmy po:-) pojechałyśmy nawet z ich kotem do weterynarza:tak:

Powiem Wam, że jak tak Was czytam to ja chyba jestem jakaś dziwna, ale jeszcze nie czas na mnie:-p w nocy śpię prawie jak zabita, rzadko się budzę i czasem nawet nie muszę wstawać na siku:tak: nic mnie nie boli oprócz pleców, nie mam skurczy, nic mi nie puchnie:tak: no to chyba powinnam się cieszyć, więc SIĘ CIESZĘ!!!!:-D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

reklama
Hej Lutóweczki!
Podczytuję Was ale przy takiej produkcji postów poprostu nie nadążam za Wami:zawstydzona/y:
MamoSówki ja podobnie jak Ty nie mam prawie żadnych dolegliwości z czego bardzo się cieszę:-) W poprzedniej ciąży na koncówce wstawałam siusiu regularnie co 2,5 godziny, a teraz zaledwie 1 raz:szok:Ciężko mi było się przekręcić na bok, a teraz no problem:tak:
a torby spakowanej nie mam:no:ba, ja jeszcze dużo rzeczy nie mam kupionych :pościel, rożek, kosmetyki, podkłady i inne duperelki:dry:

W środę idę do lekarza i mam się umówić na usg w szpitalu bo tam lepszy sprzęt mają:tak:

Co do wagi maluszkow, w czwartek urodziła moja szwagierka, dziecko miało być małe wg usg niecałe 3 kg a mały Filipek ważył 3900 g:szok:

Ja myślę że moja kruszynka duża nie będzie. Mateusz ważył 3100 a ja przytyłam 7 kg, a teraz zaledwie 1,5 kg:sorry2: (mam dietę przez cukrzycę ciążową)

Do góry