reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Jestem jestem.....
Bylam z mlodym u lekarza,,,,osłuchala go babeczka i nic takiego sie nie dzieje - kaszel ma od kataru..dzisiejsza nocka moze byc jeszcze kiepawa bo bedzie go meczylo ale następne powinny byc lepsze!
Leki to standart: wit C, Wapno, nurofen i syrop.

A ze mną ciut lepiej....o tyle ze podbrzusze przestalo bolec...no ale nocka przed nami:baffled:

reklama
Ja tez dostalam dzisiaj ta paczuszke z Loveli-milusio mi sie zrobilo :tak::-)

Mamo Sówko Ty to chyba jestes nawet z tej samej gminy co Wilcza, nie czasem? A ja mam rzeczywiscie bliziutko bo miszkam w Rybniku-Ochojcu czyli tuz za miedzą ;-)zreszta kiedys Ochojec tez nalezal pod gmine Pilchowice :tak:

Czarodziejko dobrze ze z synkiem sie nic zlego nie dzieje, a Tobie zycze spokojnej nocy :-)

A tak szczerze to niezbyt fajnie, bo mam nadal duze skurcze miesni w nogach, od palcow az po posladki :-(i po wczorajszej nocy zablokowalo mi juz kompletnie miesien w prawej lydce, wiec prawie nie chodze a jak chodze to utykam i powlocze ta noga :sorry2:ałydka jest twarda jak kamien:-( normalnie gorzej niz moja babcia po 70tce :-( Do auta juz sama nie wsiadam, bo boje sie ze zlapie mnie w trakcie jazdy, a to nie sa krotkie skurcze tylko takie po 30min :baffled: wiec boje sie troche wsiadac za kolko, jeszcze w taka pogode, ehhh... Byle do porodu!

biedulki - Lucznka z tym magnezem i Czarodziejski synek - przytulam Was mocno:tak:
życzę wszystkim spokojnej nocki i kolorowych snów i dobrego poranka:tak:

Teraz ja się troszkę pomądrzę :-p Mój Lolek urodził się 23 stycznia w piękny biały śnieżny dzień. Jak wychodziliśmy ze szpitala było tak samo. Ja zawsze zakładałam Mu jedną warstwę więcej niż sobie. Pamiętajcie że przegrzanie jest okropne.
Pewnie zdecydowana większość Maluszków będzie wracać do domu autem więc nie wkładajcie dzieciom po 5 warstw... Body z długim rękawem, cieplejsze śpiochy i kombinezon właściwie wystarczą. Jakby co można przykryć Szkraba kocykiem :tak:

Kobitki a Wy mi tu nie czarujcie z porodami. Myślałam że się wstrzymamy z akcją rozpakowywania do połowy lutego. :-p

Trzymam kciuki za wasze samopoczucie i zdrówko :-D

Co do biustonoszy do karmienia - chodziłam po sklepach z bielizną i albo nie było "mojego rozmiaru":wściekła/y: a jeśli już był, to fason był tak beznadziejny, że szkoda kasy...
Popatrzyłam na allegro i byłam w szoku - tej samej firmy, co w sklepach w moim mieście a wybór taki - zarówno rozmiarów jak i fasonów... Kupiłam na razie dwa, chociaż są tak piękne, że wybór był trudny :-D Warto kupić ładny biustonosz do karmienia :-) I niekoniecznie super drogi - polecam z alles - cena i wygląd są atrakcyjne a dodatkowo bardzo wygodne :tak:

Dzień dobry Śnieżyneczki:-D

MAMY BRĄZOWY MEDAL -> NAJELI SIĘ WCZORAJ ROZPAKOWAŁA:-D
Sms od Najeli: "Wczoraj na świat przyszedł Adaś. Waży 2250g i mierzy 50cm. Dostał 10 punktów. Narazie leży w inkubatorku, ale wszystko jest dobrze!!!! Jestesmy tacy szczęśliwi!!!" -> czekam na więcej informacji, ale nie chcę Najeli za bardzo męczyć:-p

Najeli ogromne gratulacje i trzymamy kciuki za silnego Adasia:biggrin2:

jejku to już trzecia Lutówka:szok::szok: aż się popłakałam, ja już też chce;-);-) Ogromne gratulacje dla trzeciej szczesliwej mamusi!!!!!!

witam się rano, wczoraj nawet nie wiem kiedy zasnełam, pamietam tylko ze czytalam forum a potem jak mnie małż budził zebym sie do lozka polozyla.

a dzis i jutro samam w domku siedze:-:)-( troche mi smuto ale to tylko dwa dni
milego dnia brzuszki, bez skurczow i innych dolegliwosci:)

reklama
Megagratulacje dla Najeli !! Niech Adaś rośnie duży i zdrowiutki a Mama wraca szybko do formy :-D
its_a_boy.gif

No kochane chyba zaczynamy się rozsypywać :-p Ja z jednej strony się cieszę, ale z drugiej nie wszystko jeszcze przygotowane :-) Z resztą ja czuję że dopiero w lutym urodzę a to oznacza że mam jeszcze miesiąc :-)

No a teraz jak zwykle rzucam się na robotę :-D

mediumkbekab55493919334405f91392.jpg

Do góry