reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

witam sie diewczyny wieczorową porą;-)

Czarodziejkapoczekaj jeszcze z porodem:tak:maleństwo ma jeszcze trochę czasu, niech posiedzi w brzuszku:-)

ja sie właśnie też zastanawałam jakie ubranka na wyjście zapakować, stwierdziłam, że weznę body z długim ękawem, śpioszki, kaftanik, dwie czapeczki(jedna cienką a drugą taka cieplejszą, skarpetki i taki dresik polarkowy, no i oczywiście konbinezon i poprostu zapytam połozną czy to nie zadużo ubranek, napewno coś poradzi i podpowie, wolę miec więcej ciusków i ich nie zakładać niż zeby dieciątku zimno było.

i radzę mężowi napisać listę jakie rzeczy ma zabrać na wyjście dla mamusi, kolezanki mi naopowiadały jak wychodziły ze szpitala bez spodni lub w kapciach bo mężowie nie pomyśleli, trochę niefajnie wychodzić w zimie ze szpitala w szlafroku, hihi...

reklama
Witajcie kochane Śnieżynki:-)

Już jesteśmy w domu:-) dentysta zaliczony i jutro też się wybieram, bo powiedział, że mam takie małe dziurki i chcemy to jak najszybciej zrobić, żeby do porodu nie było problemu:-) szafa może jutro będzie gotowa, bo dziś tato wziął półprodukty do domu i coś tam kombinuje, a jutro po pracy Mężuś to odbierze i będzie działał, żeby to wszystko zamontować:-)

Ja też się zastanawiam nad biustonoszem do karmienia, bo jeszcze nie mam, ale trochę się boję kupować na allegro, ale jak nie znajdę gdzieś w sklepie to będę musiała:confused:

Wczoraj dostałam paczuszkę z Loveli -> NARESZCIE!!!:-D Przyda się:-)

Dziś dzwoniła do mnie kuzynka, że robiła porządki i ma troszkę rzeczy dla mnie (niestety ciuszków nie, bo same różowe po dziewczynce):-D jakieś rzeczy do łóżeczka, przewijak i jeszcze parę innych drobiazgów:-) w niedziele Mężuś ma wolne to może pojedziemy do kumpeli, która w kwietniu rodziła i od niej też będę miała parę rzeczy, więc po niedzieli będę mogła poskreślać z listy brakujących rzeczy niektóre drobiazgi i rozpocząć zakupy:-)

P.S. Coś czuję, że na dniach zacznie się "Akcja Rozpakowywania Śnieżynko-Lodóweczek":rolleyes:

ja własnie dziś poszłam do sklepu z bielizną i wymierzyał biustonosz do karmienia, taki zwykły bawełniany bo był najwygodniejszy, kupiłam jeden a teraz taki sam rozmir kupią na allegro bo taniej:)

a ja jeszcze nie dostałam paczuszki z loveli:no::no: a też czekam

jakiś czas temu wypełniłam ankietę na stronie loveli, i w zamian mieli przysłam paczuszke z próbką poszku, czapeczką i niedrapkami dla maluszka, taki drobiag , ale cieszy, mam nadzieje że mi jeszcze przyślą

No, ja też postanowiłam coś sobie "odpuścić", jako, że gin mi wczoraj rzekł, że dzidziuś już nisko, bardzo nisko. Tzn. będę siadać za kółkiem tylko w razie konieczności, zwłaszcza, że ilekroć prowadzę, tylekroć chwytają mnie mocne skurcze, co mnie dekoncentruje, a przy śliskich drogach dekoncentracja nie jest wskazana:no:.

oj to faktycznie uważaj na siebie i nie jeździj!!!

Witajcie! oj troszkę mnie tu nie było..biorę sie za Was podczytywanie;-)
ja we wtorek byłam na wizycie..moja kruszynka waży 2300 i ma ok.44cm;-)szyjka mi sie już skróciła..muszę teraz dużo leżec..

w końcu jesteś:tak: no i dobre wieści niesiesz o kruszynce:tak:

Witam Was Kochane. Czekam na konsultację kardiologa,jak dobrze pójdzie,to wracam jutro do domu:-D bo ten posiew z tą bakterią zinterpretowali tak,że ten rodzaj bakt.żyje normalnie na skórze,w ukl.moczowym itd i tylko czasem wywołuje stan zapalny a mi nie robi krzywdy jak narazie:-D Miałam też usg,jest ok.synek waży 1850 -lek.mówi,że w 33tyg.to bardzo dobrze:-D

no i super wieści, niepotrzebnie się denerwowałaś:tak: trzymam kciuki za jutrzejszy powrót do domu!!

haaaa Shingle nie mówiłam???:-p:-D

Jeszcze wczoraj byłam taka przygnębiona,a dzis okazuje się,że nie taki diabeł straszny:-D

często panikujemy przed, wyobrażamy sobie najgorsze i w ogóle marudzimy jak to źle i fatalknie a potem się okazuje że nie jest tak źle... staram się o tym pamiętać ale nie zawsze mi wychodzi:sorry2:

agapa a brzusio sie stawia boli bardzo jak bym miala dostac miesiaczke ... i byc moze w pon do szpitala pojde :-( tak sie boje ... :-(

trzymaj się ciepło, może nie będzie źle, ja mam takie bóle od 24 tyg (ale fakt, że od 20tyg jestem na podtrzymaniu ciąży, więc tak jakby się moje "doznania" nie liczą:dry:) strasznie się bałam że nie damy rady, a tu proszę, zaraz termin porodu będzie:tak: trzymam kciuki za Ciebie!!

Kasia mowisz potem przed wyjściem na powietrze przykrywamy dziecku buzię pieluszką tetrową :szok: ja o tym nie slyszalam :szok: tylko o kremiku na buzke :szok: ale moze sie myle nie wiem :szok:

faktycznie, jak wychodziłam ze spzitala przed świętami to wszystkie maluszki miały nopsidełka przykryte tetra:tak: a ja miałam nadzieję na podejrzenie maluszków:sorry2: więc widocznie faktycznie tak się robi i maluszkom nic sie nie dzieje, ja na pewno tak zrobię:tak:

luczynka ja tez mam taki plan :cool: wiec co minimum 2 tyg :-D

przyłączam się do planu minimum 2 tygodnie:-D:-D:-D

ja biustonosz musze tez kupic :-(

Mi luczynka podpowiedziała hurtownię bielizny na Wilczy i jej Mężuś ma jutro bojowe zadanie zobaczyć czy są tam biustonosze do karmienia:-) no, ale ja i luczynka mamy tam blisko:-D ja to się boję na allegro kupować i wolę "na żywo":-p

jakiś czas temu wypełniłam ankietę na stronie loveli, i w zamian mieli przysłam paczuszke z próbką poszku, czapeczką i niedrapkami dla maluszka, taki drobiag , ale cieszy, mam nadzieje że mi jeszcze przyślą

Powiem Ci, że ja wypełniłam tą ankietę chyba już we wrześniu lub w październiku, no ale jakoś czekałam, czekałam i nic nie przyszło:-:)szok: przed końcem roku dostałam maila, że te promocyjne paczuszki już się skończyły, ale w związku z dużym zainteresowaniem akcja będzie wznowiona i jeśli jestem dalej zainteresowana to mam kliknąć na jakiś tam link co był w tym mailu:-D kliknęłam i wczoraj dostałam -> biała cienka czapeczka z napisem Lovela Care, białe niedrapki, 163g proszku Lovela i taką mała instrukcję co i jak prać:-)

Powiem Ci, że ja wypełniłam tą ankietę chyba już we wrześniu lub w październiku, no ale jakoś czekałam, czekałam i nic nie przyszło:-:)szok: przed końcem roku dostałam maila, że te promocyjne paczuszki już się skończyły, ale w związku z dużym zainteresowaniem akcja będzie wznowiona i jeśli jestem dalej zainteresowana to mam kliknąć na jakiś tam link co był w tym mailu:-D kliknęłam i wczoraj dostałam -> biała cienka czapeczka z napisem Lovela Care, białe niedrapki, 163g proszku Lovela i taką mała instrukcję co i jak prać:-)

ooo ja tez gdzies ostatnio klikałam ze nadal jestem zainteresowana więc możliwe że to to i tez dostanę:sorry2::-D

reklama
Witam wieczorową porą;-) ja tylko na chwilkę ..looknełam Wasze posty i widze ,że wszystko w miare ok..
to ja powoli lece,bo mamy gości..postaram sie poźniej do Was zajrzec choc nie obiecuje..jak coś to kolorowych snów;-):-)

Do góry