reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
agapa a brzusio sie stawia boli bardzo jak bym miala dostac miesiaczke ... i byc moze w pon do szpitala pojde :-( tak sie boje ... :-(

Trzymaj sie mocno, moze to jest tylko taki poczatek :tak:
Moja kolezanke juz tak w 8 miesiacu bralo, bole jak na miesiaczke ale siedziala w domu brala nospe i magnes. Wytrzymala urodzila duzego chlopaka w odpowiednim czasie :-)

Nie martw się, dasz radę, a nawet jeśli już to ostatecznie w tym tygodniu ciąży nie powinno być tak źle nawet jakbyś zaczęła rodzić, ale maluszek mógłby jeszcze zaczekać ze 2 tyg. Pogadaj z nim może posłucha:tak:. A ja trzymam kciuki za was.
U mnie skurcze są już od soboty co 30 min, ale tylko przez 2-3 godz. a potem ustają i znowu się pojawiają, ale jestem dobrej myśli:confused: więc weź ze mnie przykład. Razem będzie nam raźniej to znosić. Głowa do góry:sorry2:

cześć dziewczyny :))

przygotowuję sobie tak powoli torbę do szpitala i zastanawiam się, co wziąć dla maluszka na wyjście... i nie mam żadnego pomysłu... czy wystarczy bodziak, sweterek, spodenki dresowe, skarpetki, czapa i kombinezon ... już zapomniałam jak to jest takiego malucha ubierać... macie przygotowane coś na wyjście ze szpitala?

cześć dziewczyny :))

przygotowuję sobie tak powoli torbę do szpitala i zastanawiam się, co wziąć dla maluszka na wyjście... i nie mam żadnego pomysłu... czy wystarczy bodziak, sweterek, spodenki dresowe, skarpetki, czapa i kombinezon ... już zapomniałam jak to jest takiego malucha ubierać... macie przygotowane coś na wyjście ze szpitala?

No ja tez mam dylemat w co ubrac malenstwo na wyjscie ze szpitala, bo jak rodzilam corke to byl upalny wrzesien i nie bylo problemu. a teraz mam troche metlik w glowie, zeby nie zmarzl synek, ale tez zeby go nie przegrzac.

No właśnie, moje dzieci urodziły się późną wiosną i późnym latem, więc nie wiem, jak się ubiera noworodka zimą :(
Może ktoś podpowie coś na ten temat? :)

Ja też dwie córki rodziłam latem. Myślę że wezmę kaftanik, śpioszki lub pajacyk, sweterek, skarpetki i kombinezon, no chyba że mąż będzie ubierał to zamiast kaftanika body-ja przy zakładaniu body takiemu maluchowi za bardzo się denerwuję, bo jednak ciężko się wkłada,a maleństwo płacze. No oczywiście mam nadzieję żę mąż nagrzeje samochód wcześniej:tak:.
Dobra wy się trzymajcie, a ja zaraz idę się kąpać bo do znachora dziś idę. Pewnie się wkurzę na niego, ale to już tradycja. Pa!

reklama
Dziewczyny jestem na zdechnięciu!!!!!
amazing.png

Wczoraj wieczorem i w nocy bóle podbrzusza!!!!!! Czulam jak mały główką napieral…wzięlam nospę i przeszlo ….od rana znowu bóle na @ i ogólnie marne samopoczucie…..do tego jakiegos nerwa mam….wszytsko mnie dobija. Nie mam apetytu i latam do wc-a co 2 min….Główkę czuję miedzy nogami!!!!!
Ide sie chyba trochę polozę!!!!!

Czarodziejko leż jak najwięcej zaciśnij nózki i poczekaj jeszcze tydzień..
Widzę ze mamy taki sam termin , a przedwczoraj byłam na KTG juz wykryło skurcze z tym że bezbolesne i ginka powiedziała mi że ten tydzien jeszcze poleżeć a potem niech sie dzieje co chce. Trzymam kciuki za Ciebie kochana.

Do góry