reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

kalemeon1 -ja tez juz od 2 tygodni mam skrócona szyjke, zero sexu, malo chodzenia tak mi lekarz powiedzial a i magnez mam brac 3x dziennie . Nie martw sie wszystko bedzie ok :tak:
Ja dzis jade na kontrole zobaczymy co u mojego smyka slychac :-) pozdrawiam

reklama
Witajcie Kochane Lutóweczki!
Z przyjemnościa do Was dołączam :-) Ja również zostanę mamusią w lutym 2010. Termin mam na 18 lutego. Jak samopoczucie?

Tak tak :-) Jeszcze niedawno był taki malutki a teraz biega szaleje i juz nie moze sie doczekac braciszka. Powiedz mi jak sie czujesz??
U mnie nie jest najgorzej. W 21 tyg. miałam zakładany pessar bo szyjke miałam skrócona. Szczerze to juz sie nie moge doczekac aż mi go zdejma (ale to chyba wszystkie kobietki z tym probleme tak maja:-D). Ogolnie do tej pory nie było wiekszych problemów. W sierpniu wylądowałam w szpatalu z infekcja dróg moczowych, leżałam 5 dni dostawałam antybiotyk dożylnie ( bo niestety cały czas mialam mdłości i antybiotyk doustny nie pomógł). Teraz jest 32 tydzien i czuje sie dość dobrze. Jestem tylko lekko przeziebiona ale leków zadnych nie biore lecze sie domowymi sposobami. ostatnie USG mialam w 27 tyg i wtedy moj synuś mial kilogram. Teraz USG bede miala dopiero po nowym roku. Także musze jeszcze troche poczekac :-)

Dzień dobry Śnieżynki:-)

Na szczęście wszystko ok:-) tylko znowu coś... łożysko mam na tylniej ścianie dlatego małego ciężko zbadać i okazało się że nie jest taki malutki, bo waży już 2389g!:szok: A nie jak wyszło u państwowej gin. poniżej 2 kg:sorry::-)

Kochana, ale ten Twój synuś już duży:-) wow:szok: super, że wszystko w porządku:-) i nie przejmuj się nawet jak się urodzi w styczniu to i tak będziesz Lutóweczką:-D

Witajcie Kochane Lutóweczki!
Z przyjemnościa do Was dołączam :-) Ja również zostanę mamusią w lutym 2010. Termin mam na 18 lutego. Jak samopoczucie?

Witamy serdecznie w gronie Lutówek i gratuluję drugiego synka:-D a macie już wybrane imię??? :sorry:

Dziewczyny ostatnio coś strasznie źle się czuję -> nie umiem się wyspać, nie umiem zasnąć, a jak zasnę to zaraz się budzę, strasznie boli mnie kręgosłup, brzuch też mnie boli ehhhh masakra:eek:

Dziś z teściową ustaliłyśmy już jakie ciasta pieczemy (hehe tzn. ja piekę, bo nic innego nie umiem i nie lubię robić:-p), więc od poniedziałku zaczynam działać:-D a już mi ślinka cieknie, bo pierniczki już są, a będzie jeszcze piernik przekładany dżemem, pawie oczka (ciasto połączone z sernikiem), kruche ciasto z dżemem i bakaliami i ciasto z kremem o smaku chałwy:-)

A w ogóle muszę Wam powiedzieć, że wczoraj, aż się popłakałam ze wzruszenia:sorry: Ola (szwagierka) sprzątała u siebie i przyniosła mi taki fajny granatowy dresik dla Bartusia -> bluza z kapturem i spodnie z takim fajnym zajączkiem:-D ten dresik taki na około 6 miesięcy, ale cudowny:-) i jak poszła to mówię do Mężusia, żeby zobaczył jaki super:-) a On do mnie, że wie, bo On go kupił:szok: ja zrobiłam takie wielkie oczy, że masakra:rofl2: no i mi wytłumaczył, że kupił ten dresik jak od 26 stycznia do 8 kwietnia był w Turcji na delegacji:tak: ale w międzyczasie był tydzień w Polsce, bo to było wtedy kiedy straciliśmy pierwsze Maleństwo 5 marca:-( no i jak przyjechał to nie chciał mi tego pokazywać, żeby mi nie było przykro i dał to Oli do schowania, żeby nam dała jak będziemy mieli Dzidziusia:tak: mówię Wam płakałam strasznie tak mi się cudownie zrobiło:-D kocham Go strasznie:-)

Buziaczki dziewczyny i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-D

Ostatnia edycja:
Nasz drugi syn bedzie miał na imię Jakub. Taka jest wstępna decyzja ale nie sadze żeby sie miała zmienić. Nasz pierwszy syn ma na imie Sebastian, więc bedzie Sebuś i Kubuś :tak:
Kochana Mamo Sówko ja tez mam problemy ze spaniem i bólem pleców. Na ostatniej wizycie moja gin mi powiedziała zebym spróbowała dziennie przed położeniem do łóżka wypić szklankę gorącego mleka ale szczerze nie bardzo to pomogło. Ja odsypiam w dzien jak moj syn kładzie sie na popołudniowa drzemkę. No i sumie nie jest najgorzej.
Pozdrawiam gorąco:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry