reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Hej lutóweczki :-)
Przyszłam się zameldować :-D i podpisać listę...

U Nas , u mnie i u Korneluchy - wierciuchy :-D:-) wszystko OK :-)
oprócz tego, że swędzi mnie brzuch i te rozstępy wkurzające wrrr... :no::wściekła/y:

Pewnie wszystkie w łóżeczkach grzecznie śpią, a zatem miłych snów :-D:rofl2:

reklama
Witam się z Wami i ja :-D

Widzę że już wszystkie odliczamy dni do spotkania z Maleństwami :-D Ja także nie mogę się już doczekać. Weszłam na wątek styczniówek i już się pierwsza rozpakowała. Za miesiąc My zaczniemy rodzić :rofl2::rofl2::rofl2:

Buziaki kochane

Witam się z Wami i ja :-D

Widzę że już wszystkie odliczamy dni do spotkania z Maleństwami :-D Ja także nie mogę się już doczekać. Weszłam na wątek styczniówek i już się pierwsza rozpakowała. Za miesiąc My zaczniemy rodzić :rofl2::rofl2::rofl2:

Buziaki kochane
Nie kracz:-) wszystkie ładnie do lutego mamy czekać:-)
a ja wczoraj zaliczyłam drugie USG bo gin. nie mogła zobaczyć czy małemu się prawidłowo nóżki rozwijają:-( Na szczęście wszystko ok:-) tylko znowu coś... łożysko mam na tylniej ścianie dlatego małego ciężko zbadać i okazało się że nie jest taki malutki, bo waży już 2389g!:szok: A nie jak wyszło u państwowej gin. poniżej 2 kg:sorry: i termin mi się przesunął na 23 stycznia...:szok: ale mam nadzieję że poczeka do lutego:-)

Patrycja dzieci urodzone po 36 tygodniu są już donoszone :tak: Lodóweczki z początku lutego mogą się już bezpiecznie rozpakowywać w styczniu;-)
Super wieści po wczorajszym USG. Swoją drogą piękna data 23 styczeń :rofl2: Mój Lolek się urodził 23 stycznia 2004 :rofl2::rofl2:
Mi na ostatnim USG obliczyło termin na 28 styczeń. Zobaczymy jaki będzie w poniedziałek ;-)

Patrycja dzieci urodzone po 36 tygodniu są już donoszone :tak: Lodóweczki z początku lutego mogą się już bezpiecznie rozpakowywać w styczniu;-)
Super wieści po wczorajszym USG. Swoją drogą piękna data 23 styczeń :rofl2: Mój Lolek się urodził 23 stycznia 2004 :rofl2::rofl2:
Mi na ostatnim USG obliczyło termin na 28 styczeń. Zobaczymy jaki będzie w poniedziałek ;-)
wiem tak tylko sobie żartuje:-D ważne żeby było wszystko ok:tak::-) no proszę...:-D Mój tata jest też z 23 stycznia i nasza pandorka też:-D ciekawe jak to będzie:-D no to będę trzymać kciuki i koniecznie się nam tu pochwal jak Twoja królewna!:-D

Cześć Dziewczynki :-)

Wróciłam właśnie z wizyty w szpitalu chorób zakaźnych - wysłała mnie tam moja gin po nieprawidłowych wynikach na Toxo i CMV.
Te z Was, którym też tam ewentualnie coś nie tak wyjdzie mogę uspokoić. Jeśli wyniki wskazują na to, że obie choroby były przebyte przed ciążą, to nawrót choroby nie stanowi zagrożenia dla Dzieciaczka :-D Tylko pierwotne zachorowanie może skutkować nieprawidłowościami u Dzidzi.

A tak w ogóle, to jak Wam mija poranek?
U mnie szaro i buro :-( aż nic się nie chce. Za oknem resztki śniegu - mogłoby go do Świąt napadać więcej ;-)

wiem tak tylko sobie żartuje:-D ważne żeby było wszystko ok:tak::-) no proszę...:-D Mój tata jest też z 23 stycznia i nasza pandorka też:-D ciekawe jak to będzie:-D no to będę trzymać kciuki i koniecznie się nam tu pochwal jak Twoja królewna!:-D
Na pewno się będę chwalić :-D

kalemeon1 Super wieści :-) Całe szczęście że z Wami wszystko OK.

reklama

Witam:-) to widzę,że już niewlele czasu Ci zostało i niektórym z Was:tak:,bo mi usg pokazywało raz na 15go lutego,to znów na 21go.Ale zdarzyło mi się urodzić córkę własnie w 36tygodniu-to było totalne zaskoczenie,wcześniej nie działo się nic,a rano poprostu wstałam siusiu i popłynęła mi rzeka wód.Na szczęście wszystko było ok.córka ważyła 2700 i 51cm dł.'(ja wtedy byłam ogólnie bardzo szczuplutka).jedynie nie mogła utrzymać temp.ciała,dlatego po prostu dostała dodatowy kocyk na oddziale.Ale najlepiej donosić do tego 38go tyg.i tego nam wszystkim życzę. Też zaglądałam wczoraj do styczniówek i do grudniówek,poczytałam sobie jak niektóre się już rozpakowały:shocked2::-D

Do góry