reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Witajcie Dziewczynki :)
Ja po wczorajszej wizycie nadal nie znam płci... Dzidzia jest konsekwentna :)
Poza tym wszystko z nią ok :)
Poza tym byliśmy z mężem w sklepie dla dzieci i zostawiliśmy tam b.dużo kasy... ale już coraz bliżej końca wyprawki :) A dziś byłam w sklepie z używaną odzieżą zwanym u mnie Pewexem :) i zakupiłam prawie taką samą ilość ciuszków jak wczoraj a kasy ... 10 razy mniej... gdzie tu sprawiedliwość????
tymbardziej, że te pierwsze ciuszki są tylko "na chwilkę", bo Dzidzia szybko wyrośnie z tych najmniejszych rozmiarów....

reklama
na 100% wiem,że to synek,tak więc będzie Michaś,ja
:mimo,że brzuszek rośnie prawidłowo,a w nim dzidzia też ma prawidłowe wymiary-wczoraj sprawdzaliśmy to na usg szczegółowo,to ja od początku ciąży przytyłam jedyne 2kg !:szok:,
Pozostaje mi jeszcze tylko konsultacja kardiologiczna i być może na 3dni trzeba będzie położyć się w szpitalu,zrobić holter,echo serca-sprawdzić ,czy jest gotowe do wysiłku jakim jest poród-bo miałam problemy z serduszkiem-pisałam kiedyś o tym,jestem 3 lata po zabiegu(ablacja)-ale to już nie ma co wracać do tego.Ma być dobrze i już:tak::-D

super gratuluję synka!! i imię piekne:tak: co do wagi - faktycznie ciekawostka, ale najważniejsze że maluch zdrowy, prawidłowo rośnie - więc tylko sie cieszyć:tak:mam nadzieję, że po badaniach serducha wszystko wyjdzie ok i będziesz mogła spokojnie podejść do porodu, trzymam kciuki:tak:

Shingle- 10 razy dziennie jak spina sie brzuszek to zdecydowanie za duzo!!!! Koniecznie zgłoś to lekarzowi!!! Możesz brac nospę 3 razy dziennie przy takich napięciach i pomiedzy no-spami MagneB6 bo on tez dziala rozkurczowo!!!!!!

anne- gratuluję syneczka!!!! Kolejny siusiek lutowy:))))

Dziewczyny a mi sie wczoraj śniło ze choc czekamy na synka- urodzilam dziewczynkę.....i jak mąż mi tym powiedzial to zaczełąm rozbierac dziecko bo nie wierzyłam...jakiegos szoku dostalam!!!!!
Ahhh te sny!!!!!

Hej, znów wpadłam na chwilkę. Chyba mnie wyklniecie, jak tak będę pisać z doskoku...:zawstydzona/y:

Miałam dzisiaj test obciążenie glukozą 75. Na czczo 68, po dwóch 149. Norma jest do 140, ale lekarz powiedział, że jednak przekracza. I na razie zakazał jeść słodyczy i słodkich owoców a 21.12. idę na Polną do szpitala i tam chyba zrobią mi dokładniejsze badania i dadzą dietę.
Najgorsze, że to jest skierowanie do szpitala. I zapytałam naiwnie lekarza, a po co skierowanie, nie wystarczy, że mi pobiorą krew? A on na to, że mogę tam zostać dzień, dwa albo trzy!!! Czyli przed samą wigilią.

.....

Właśnie przeczytałam to, co napisałam. Ale bez ładu i składu. Chyba mi wcięło szare komórki...

Poprzestawiały mi się dzień i noc. Śpię jak noworodek po 3 godziny i się budzę. I chodzę jakaś otępiała. Normalnie jak w 1 trymestrze...
Na razie szukam w necie informacji o tej cukrzycy (chociaż ten wynik to "po prostu" nietolerancja glukozy i leczy się to dietą bez insuliny, ufffff). No i wszędzie jest napisane, czego NIE WOLNO jeść. Ale nie wiem, co MOGĘ. Wychodzi na to, że gotowane warzywa i chleb pełnoziarnisty.

A tak się cieszyłam, że w święta sobie pojem;-);-);-);-)
Mam nadzieję, że z dzieckiem wszystko w porządku... Wiem, że to głupie ale czuję się jak zła matka. Najpierw niedoczynność tarczycy a teraz to. Może Matka Natura nie chciała, żebym miała dzieci? Tak się właśnie czuję:-:)-:)-:)-:)-(...

a to mi tez sie tak zdarza i wychodze na histeryczke:eek::eek: ciezko jak otoczenie nierozumie.....ale tu zawsze możesz sie wyzalic i my Ciebie psytuuuuuulimyyyyyyyyyyy;-) ee widze ze oblewanie pracy Ciebie nie interesuje...moja wczorajsza propozycja została przemilczana:-p:-p:-p:-p

no mnie też zalała jak jej o mgr pisałam:eek:

ale wiesz Kasia zawsze możemy się spotkać same i oblać mgr Aninaki:-D

Klękam i biję się w piersi!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Muszę wziąć się w garść, bo się poobrażacie...

To jak pójdziecie oblewać moją pracę, to wyślijcie smska;-) To się dołączę. Jeśli pozwolicie:-D

A jeszcze sobie przed snem zajrzałam.Dzięki za gratulacje:-) ,a piszecie o swoich snach,że śniło Wam się ,że urodziłyście dziecko o innej płci niż miało być:-D,dokładnie taki sam sen miałam gy jeszcze nie wiedziałam na 100%,ale spodziewałam się synka,a śniło mi się,że urodziłam i pokazują mi przed samymi oczami śliczną maleńką cipunię:-Di ,że nie mogę w to uwierzyc,bo ma być synek-ale to tylko sen,a niektórzy mówią,że czasem właśnie śni się na odwrót,mój lek.musi być naprawdę pewien ,bo płeć zapisał już w karcie ciąży nawet.
Piszecie też o twardnieniu brzucha-czyli skurcze Braxtona-Hicksa,też mam ,czasem więcej,czasem mniej,czasem jak chodzę,albo się śpieszę,a czasem gdy już leżę,ale widzocznie tym razem jest ok.bo wczoraj u lekarza wszystko okazało się w normie,więc może jednak te 10 skurczy w ciągu dnia,to jeszcze norma na tym etapie ciąży?,bo macica ćwiczy.Kiedy byłam na podtrzymaniu w 1szej ciąży,to miałam tych skurczy zdecydowanie więcej w ciągu dnia i nocy,brałam wtedy fenoterol i isoptin,ale o tym wszystkim decyduje lekarz indywidualnie do każdej z nas,mam nadzieję,że po badaniu dobrze ocenia sytuację i,że każdy lekarz jest kompetentny w tej kwestii-różnie bywa,czasem mama czuje,że coś nie tak i niedaje jej to spokoju,a lek.to bagatelizuje.Myślę,że wogole jesli chodzi o magnez,to nie zaszkodzi taka normalna dawka nawet i bez lekarza,ale nospa to już wiadomo-lepiej skonsultować.:tak:
Dobrej nocy Wam życzę

Miałam dzisiaj test obciążenie glukozą 75. Na czczo 68, po dwóch 149. Norma jest do 140, ale lekarz powiedział, że jednak przekracza. I na razie zakazał jeść słodyczy i słodkich owoców a 21.12. idę na Polną do szpitala i tam chyba zrobią mi dokładniejsze badania i dadzą dietę.
Najgorsze, że to jest skierowanie do szpitala. I zapytałam naiwnie lekarza, a po co skierowanie, nie wystarczy, że mi pobiorą krew? A on na to, że mogę tam zostać dzień, dwa albo trzy!!! Czyli przed samą wigilią.

kochana ja już Polną zaliczyłam w tym celu:tak: nie wystarczy że pobiorą Ci krew bo będziesz ją miała pobieraną co dwie godziny z palca (nawet w nocy, ale jak się trafią miłe panie to Cię delikatnie będą wybudzać:tak:) powinno starczyć leżenie dzień góra dwa nie więcej:tak: weź sobie jakieś jedzonko, bo odwiedzin nie ma (bynajmniej jeszcze dwa tygodnie temu był zakaz, ale prawdopodobnie nadal jest), a jedzenie w szpitalu wygląda tak: 8 śniadanie, ok 12/13 obiad, ok 17/17.30 kolacja i koniec... Ty jako cukrzyk z założenia dostajesz gotowane mięsko i bezcukrowy kompot i herbatę... weź ze sobą wodę, próbki kosmetyków (bo na te dni Ci starczą a bez sensu tachać większe, zwłaszcza, że to pielęgniarki za Tobą niosą i błagaja o lżejsze torby:laugh2:) nie wiem czy miałaś cos powiedziane, ale ja musiałam się stawić na 8 na czczo ( i właśnie wtedy najlepiej coś mieć do jedzenia, bo po pobraniu krwi możesz zjeść ale do 13 nic tam nie dosatniesz) na jaki oddział masz skierowanie? p-g I może? daj znać:tak: i się nie martw, będzie dobrze, u mnie dobowy profil glikemii wykazał własnie nietolerancję glukozy i oprócz dietki i badań pod kierunkiem cukru (tzn potem w moczu, bo ja miałam też cukier w moczu, a wynik po glukozie trochę wyższy od Ciebie) nic więcej się nie dzieje, a mały się ładnie rozwija:tak: i czasem nie ma się wpływu na cukrzycę bo to hormonki zaburzają pracę insuliny w organiżmie:tak: jak masz jakieś pytania to wal do mnie jak w dym:tak:

To jak pójdziecie oblewać moją pracę, to wyślijcie smska;-) To się dołączę. Jeśli pozwolicie:-D

no nie wiem nie wiem..... nie wiem czy zasłużyłaś.... a na kiedy obrona?? ja swoją pracę oddaję ostatecznie we wtorek i czekam na termin obrony:tak:

Dziewczyny jak często spina Wam się brzuch ? Bo ja mam wrażenie że mi się strasznie często to zdarza - myślę że ok 10 razy dziennie...

Buziaczki Kochane

do 10 razy moze sie napinac jak więcej i regularnie np co 5 minut to szybciutko do lekarza albo szpitala, a po 30 tygodniu bedzie to sie zdarzac bo macica przygotowuje sie do porodu i to normalne :)

ja sobie zapisywałam na poczatku bo potem to tyle skurczy miałam że nie było sensu pisać tylko sprawdzałm co ile minut

maleńki podłączony do respiratora ale oddechowo dzis lepiej :) jest biedny złapał jakąs bakterie robią badania jaką i ma antybiotyk ale pokarm dostaje i przybiera na wadze :)

witajcie mamusie:):)

Angela twoje maleństwo dzielnie walczy żeby żyć oby tak dalej, dobrze że pzybiera na wadze:) trzymam kciuki!!!!

a ja miałam kolejną nieprzespaną noc, nie wiem co sie dzieję, spię dosłownie po kilka godzin. do tego boli mnie brzuch, ale nie twardnieje mi przy tym poprostu boli, pewnie dlatego że sie szybko rozciaga (w 2 dni przybyło mi 5 cm w obwodie)strzasznie obolała jestem

miłego dnia życzę:):)

mam trochę sniegu za oknem:):):)

reklama
rudaania1 ja się kiedyś przypadkowo zapuściłam do "Pewexu" i też nakupiłam ciuszków za grosze, niektóre nawet z metkami były, teraz jak trylko jestem w pobliżu to zagladam i zawsze coś tam znajdę, zawsze to trochę taniej a ubranka w dobrym stanie.

a dzidzię macie strasnie upartą:):) zrobi wam niespodiankę, mój maluszek strasnie bezpośredni bo już w sierpniu sie ładnie wypinał i pokazywał siusiaka:):):)

Do góry