reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Cześć dziewczyny:-)
Rzeczywiście dzień dziś jest ponury,u mnie pogoda nie sprzyja dobremu nastrojowi,ale za to wspomnienie wczorajszej wizyty u lek.tak:tak:,bo wreszcie na 100% wiem,że to synek,tak więc będzie Michaś,ja myślałam o Maćku,ale mąż zdecydował,że Michał,a mi też się podoba.Poza tym ok.i ciekawostka:mimo,że brzuszek rośnie prawidłowo,a w nim dzidzia też ma prawidłowe wymiary-wczoraj sprawdzaliśmy to na usg szczegółowo,to ja od początku ciąży przytyłam jedyne 2kg !:szok:,trochę mnie to zaskoczyło,choć każdy mówił,że schudłam na twarzy i samej mi się wydało,że mam szczuplejsze nogi i ręce,ale od razu mówię,że jem dość dużo i zdrowo-przywiązuję do tego ogromną wagę i zażywam też suplement dla kobiet w ciąży jeden z najlepszych.Czyli ciąża wpływa na mnie tak,że zrzuciłam zbędne kg ,po prostu ciąża je pochłonęła:tak:,może też to,że korzystałam z basenu na początku(teraz nie,ze względu na częste zapal.pęcherza),no i każdy dzień kończę wieczornym spacerem:tak:-w każdym razie najważniejsze,że dziecko rośnie:tak:
Pozostaje mi jeszcze tylko konsultacja kardiologiczna i być może na 3dni trzeba będzie położyć się w szpitalu,zrobić holter,echo serca-sprawdzić ,czy jest gotowe do wysiłku jakim jest poród-bo miałam problemy z serduszkiem-pisałam kiedyś o tym,jestem 3 lata po zabiegu(ablacja)-ale to już nie ma co wracać do tego.Ma być dobrze i już:tak::-D
No więc pędzę po córkę do szkoły i do miasta na zakupy-jakoś dzień zleci,moze potem zajrzę na forum,Miłego dnia Wam życzę:-)

reklama
Witam:-) Ale mi się nic nie chce. Pogoda mnie dobija jak co roku. A dzisiaj w nocy mi się śniło, że rodziłam i urodziłam...chłopca:eek: I trochę mnie zdziwko wzięło w tym śnie:confused2: Mam nadzieję, że lekarz się nie pomylił i jednak będzie dziewczynka, bo ja wszystko mam dla dziewczynki kupione:tak: Mówił, że na 100% dziewczynka na genetycznym USG, nawet mam zdjęcie jej kobiecości:-D

Dziewczyny jak często spina Wam się brzuch ? Bo ja mam wrażenie że mi się strasznie często to zdarza - myślę że ok 10 razy dziennie...

Mi też się tak często zdarza. Raz to miałam chyba kilka razy w ciągu godziny. Jak mnie lekarz badał to też się spiął. Ale lekarz się tym nie przejął, więc ja też się nie przejmuję.

Anne gratuluję Michasia :-D

A wagą się nie przejmuj, tylko ciesz się, że schudłaś :-) Najważniejsze, że Dzidziuś rośnie prawidłowo, reszta to pikuś :-)

Witajcie!!;-)
u mnie dzis pogoda dopisuje,słoneczko świeci,ja już zakupki mam zrobione,teraz obiadek konstruuje..wczoraj po szkole rodzenia(były cwiczenia) poszłam do siostry a wieczorem jak wróciłam,wykąpałam sie to padłam normalnie ze zmęczenia..nawet nei wiem kiedy zasnęłam hehe;-)

ANNE gratuluję synka!;-):-)

Miłego dnia życzę!:-)

Anne gratuluje synusia:-)
Witam Dziewczynki. Dzisiaj ponura pogoda:-(ale to nic:tak:
Mnie brzuch sie tez napinal i byl twardy jak kamien powiedzialam o tym gince a ona na to, ze mam brac magnez 3 razy dziennie, oszczedzac sie:tak:i jak narazie problem zniknal:-)

Milego dnia.

Anne gratuluje Synka!!!!:-D:-D:-D mam nadzieje że naszemu Synkowi w poniedziałek na USG nie odpadnie fifolek:sorry: a ja dzisiaj taka nieprzytomna chodzę, idę sobie pospać, potem małż wróci z pracy, to pewnie będzie rysować jakieś projekty, więc pewnie nie zawitam do Was dzisiaj:-( miłego popołudnia Wam życzę!:-D

A ja od rana siedzę na necie i próbuję znaleźć komodę na rzeczy dla Małej.:eek:
Ciężka sprawa powiem Wam :eek:
Jak jest coś fajnego, to cena nieodpowiednia:no:
A jak cena jest OK, to mi kolorystycznie nie pasuje:-(
Nie mówię już o modelach, które mi się nie podobają - tych jest 90% :shocked2::eek:

Dziewczyny jak często spina Wam się brzuch ? Bo ja mam wrażenie że mi się strasznie często to zdarza - myślę że ok 10 razy dziennie...

hi dziewczyny a u mnie wspaniala pogoda dzis slonecznie i mrozno, za oknem bialo. bajka. mi tez od jakiegos tygodnia zaczal sie robic twardy brzuch, co kilka dni tak do 3-4razy na dzien. nie boli, mala sie rusza wiec chyba wszystko ok. reszte trzeba czekac na wizyte za 2 tyg... 3majcie sie cieplutko

To ja tez sie witam
Anne gratuluje synusia
U mnie noc do bani jak zawsze w nocy mam prty zawsze w brzuszku a do tego malanie znosi jak spie na ktorym kolwiek boku - niedlugozaczne spac na glowie czuje ze lezy sobie w poprzek bo czuje jej zalotnie bolace kopniaki po obu stronach ciala ... cholra straszny bol .Ide sie polozyc szkoda ze nie moge w prozni wtedy moze bym sie w koncu wyspala

reklama
hi dziewczyny a u mnie wspaniala pogoda dzis slonecznie i mrozno, za oknem bialo. bajka. mi tez od jakiegos tygodnia zaczal sie robic twardy brzuch, co kilka dni tak do 3-4razy na dzien. nie boli, mala sie rusza wiec chyba wszystko ok. reszte trzeba czekac na wizyte za 2 tyg... 3majcie sie cieplutko
To widac normalne z tym twardniejacym brzuszkiem bo ja tez tak mam i coraz wiecej nas na to narzeka , no ale nie ma sie co dziwic jeszcze 8-9 tyg i koniec

Do góry