reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Dobra kobietki, idę się położyć. Poczytam sobie gazetkę "Pierwszy rok życia dziecka", potem kąpiel, załaduje sobie lekarstwa i jakiś filmik obejrzę:-)

Witajcie:-)

Wróciłam już od rodziców, oglądam tv, potem kolacyjka i pooglądamy "POJUTRZE":-)

W pracy masakra:eek: pogadałam trochę z dziewczynami i mają już dość:szok: teraz było jakieś wielkie przemeblowanie, każdy siedzi w innym pokoju, nikogo nie umiałam znaleźć, a jeszcze mają być jakieś zmiany:tak: śmiałam się, że rzeczywiście muszę co jakiś czas tam przyjeżdżać, bo niedługo już nikogo tam nie znajdę:sorry: ale akurat spotkałam Komendanta i pytam czy ja będę miała w ogóle gdzie wrócić???:-p:confused: no, ale na szczęście powiedział, że teraz wcale mam o tym nie myśleć i się nie przejmować -> moje miejsce na mnie czeka:-D tylko lokalizacja pokoju może być troszkę inna:sorry::-p
więc się uspokoiłam, choć wiedziałam, że nie będzie problemu z powrotem, ale usłyszeć to zawsze miło:-)

Gdyby któraś miała ochotę zajrzeć to od niedawna funkcjonuje nowy dział Modowe porady i inspiracje... - Forum BabyBoom
laugh.gif

Ostatnia edycja:
Wróciłam od lekarza:-( Buu... Nie jest dobrze:-( Szyjka macicy mi sie skróciła o 1cm i ma 1,5cm i lekarz powiedział że wszystko jest za nisko:-( Dostałam Fenoterol, muszę trochę o nim poczytać, bo na ulotce jest napisane, że przenika do płodu:-( Nie ma jeszcze bezpośredniego ryzyka przedwczesnego porodu, ale mam się nie wysilać:-( Tylko że ja się do tej pory też nie wysilałam, nawet już nie odkurzałam, przy garach nie stoję, to już nie wiem czego jeszcze mam nie robić:-(

no to witaj kochana w gronie fenkowych mamusiek:tak:
jaką masz dawkę? masz isoptin lub staveran jako osłonowy?
nie martw się szyjką, faktycznie jest krótka, ale skoro pozwolił Ci zostać w domu, to nie jest najgorzej, tylko naprawdę dużo leż, moja ciocia przeleżała 3 mies z 1,5cm szyjką i niskim brzuszkiem i urodziła w terminie:tak: tak jak Pysia napisała- siedzenie działa jak chodzenie:tak:co do szyjki ja więcej nie napiszę bo dostałam fenka na skurcze i napiętą macicę, czyli właśnie ryzyko przedwczesnego porodu. leżałam (spytaj się Pysi jak:-p) 2 miesiące ale ogólnie naprawdę się oszczędzałam i poza dodatkowymi kg wynik jest taki że wszystko się uspokoilo ale fenek dalej przyjacielem mym:tak:
co do płodu - tak przenika, ale dzidzi nic nie jest, najlepiej jak się odstawia w ok 34 tyg bo wtedy maluch oczyszcza się jeszcze w brzuszku, potem już na zewnątrz, objawia się to czasami drgawkami, które ma przez pierwsze 2/3 miesiące ale gorzej to wygląda niż jest:tak: ogólnie dzieci fenkowe są zdrowe i mówią że nawet mądrzejsze:eek: mogą być większe bo macica jest lepiej ukrwiona przez ten lek:tak:
czy zostałaś uprzedzona o skutkach ubocznych? ja miałam tylko w pierwszym tygodniu i dosyć słabe - kołatanie serca, trzęsące się ręcę, ataki duszności ale trzeba uważać, czasem było mocniej i wtedy lepiej nie robić kanapek:tak:
jakby co to pytaj! ja już biorę fenka od 20 tyg więc trochę się znamy:-D

no wiesz jeszcze trochę czasu z nim spędzę, więc wolałam się zaprzyjaźnić, inaczej mogłabym się na niego fochnąć i odstawić i co wtedy??:szok:

reklama
Do góry