reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Udało się wszystko załatwić? Mam nadzieję, że tak :) A co jesz smacznego? Ja dziś zrobiłam fasolkę po bretońsku :)
No wlasnie, nie:wściekła/y::-(Jak bylam w 2 mcu ciazy skonczyla mi sie umowa o prace i poszlam na zasilek(ktory musialam niemal wywalczyc:no:) Potem wzielam zasilek 2razy i niestety dostalam od ginki zaswiadczenie, ze nie moge sie zatrudnic nigdzie bo to grozi zdrowiu mojemu i dziecka, wiec Urzad Pracy stwierdzil, ze mi sie zasilek nie nalezy od nich tylko musze sie zglosic do socjalu itd itp:wściekła/y:nerwa mam jak niewiem. W socjalu dzisiaj powiedzieli, ze nie dadza mi narazie zadnej kasy, bo musze zlozyc najpierw podanie o dodatek do mieszkania i do zasilku rodzinnego. A na dodatek nie jestem ubezpieczona od tygodnia, bo mnie urzad pr. wyrejestrowal, bo sie nie nadaje do pracy a firma ubezpieczeniowa powiedziala, ze musze sie zwrocic ponownie do urz. pracy o ponowne rozpatrzenie sparwy bo ponoc zrobili to bezprawnie:eek::wściekła/y::wściekła/y:No i badz tu czlowieku madry...
Tak wiec czeka mnbie jutro wedrowka do urz.pracy - szlag moze czlowieka trafic:crazy: Ja dzisiaj mrozonke gyroasa odgzralam i wcielam z surowkami, bo nie mam juz sily nic zrobic...

reklama
No wlasnie, nie:wściekła/y::-(Jak bylam w 2 mcu ciazy skonczyla mi sie umowa o prace i poszlam na zasilek(ktory musialam niemal wywalczyc:no:) Potem wzielam zasilek 2razy i niestety dostalam od ginki zaswiadczenie, ze nie moge sie zatrudnic nigdzie bo to grozi zdrowiu mojemu i dziecka, wiec Urzad Pracy stwierdzil, ze mi sie zasilek nie nalezy od nich tylko musze sie zglosic do socjalu itd itp:wściekła/y:nerwa mam jak niewiem. W socjalu dzisiaj powiedzieli, ze nie dadza mi narazie zadnej kasy, bo musze zlozyc najpierw podanie o dodatek do mieszkania i do zasilku rodzinnego. A na dodatek nie jestem ubezpieczona od tygodnia, bo mnie urzad pr. wyrejestrowal, bo sie nie nadaje do pracy a firma ubezpieczeniowa powiedziala, ze musze sie zwrocic ponownie do urz. pracy o ponowne rozpatrzenie sparwy bo ponoc zrobili to bezprawnie:eek::wściekła/y::wściekła/y:No i badz tu czlowieku madry...
Tak wiec czeka mnbie jutro wedrowka do urz.pracy - szlag moze czlowieka trafic:crazy: Ja dzisiaj mrozonke gyroasa odgzralam i wcielam z surowkami, bo nie mam juz sily nic zrobic...
O cholera!!!!!!Normalnie masakra jakaś:wściekła/y: Współczuję tego biegania po urzędach i nerwów:wściekła/y: To już chyba lepsze przepisy są w PL. Jak Ci się umowa w ciąży kończy to jest obowiązek przedłużenia do dnia porodu i jesteś ubezpieczona. Mam nadzieję, ze mimo wszystko będzie dobrze. Tak to jest wszystko samemu trzeba wywalczyć:wściekła/y:

Ja na razie spadam. Ide de House oglądać

Kurde blaszka, kochana no nie za wesoło. Ale jak jesteś w ciąży to chyba nie można zwolnić z pracy... :eek::confused: Z urzędem pracy to też nie wiem czy oni tak mogli zrobić... Nie potrafię Ci pomóc :-( Może warto do jakiegoś prawnika się udać? Albo może napisz do LUCUS jak się pojawi na forum, ona jest prawnikiem i zajmuje się prawem pracy...

Dzieki Dziewczyny za wsparcie slowem:tak:
Lucus mi nie pomoze bo to prawo niemieckie i watpie...:-(Ja tu mam znajomego i musze z nim pogadac. Katastrofa kurde...
Tu jak sie umowa konczy to sie konczy i juz. A ja sie tak potwornie zle czulam, ze powiedzialam mojej szefowej, zeby mi juz nie przedluzala, bo myslalam, ze pojde na zasilek i bede miala spokoj a tu taaaakie siupy. Dacie wiare?:eek:
No ale jakos to bedzie, grunt to sie nie zalamywac.
Staramy sie o mieszkanko socjalne rowniez i przyznali nam decyzje na 4 pokoiki z czego sie ciesze baaardzo:-)A dzisiaj przyszlo pismo, ze jest wolne takie jedno i mamy sobie termin do ogladniecia zrobic wiec jest jakies swiatelko w tym cholernym tunelu;-)
Musze leciec kocane bo M z pracy wraca i trza jadlo na stol rzucic ;) Do jutra, papa

Ostatnia edycja:
Monikasia ja się na tym wszystkim nie znam, ale wydaje mi się to wszystko jakieś chore:eek: Coś tu chyba musiało być nie tak, nie wiem... ale współczuję szczerze...
Skoro masz kogoś kto się na tym zna, to już do niego i niech Ci pomoże, kto to widział tak stresować kobietę w ciąży. Ale przynajmniej mieszkanko się wam może fajne uda - trzymam kciuki:-)

Dzieki Dziewczyny za wsparcie slowem:tak:
Lucus mi nie pomoze bo to prawo niemieckie i watpie...:-(Ja tu mam znajomego i musze z nim pogadac. Katastrofa kurde...
Tu jak sie umowa konczy to sie konczy i juz. A ja sie tak potwornie zle czulam, ze powiedzialam mojej szefowej, zeby mi juz nie przedluzala, bo myslalam, ze pojde na zasilek i bede miala spokoj a tu taaaakie siupy. Dacie wiare?:eek:
No ale jakos to bedzie, grunt to sie nie zalamywac.
Staramy sie o mieszkanko socjalne rowniez i przyznali nam decyzje na 4 pokoiki z czego sie ciesze baaardzo:-)A dzisiaj przyszlo pismo, ze jest wolne takie jedno i mamy sobie termin do ogladniecia zrobic wiec jest jakies swiatelko w tym cholernym tunelu;-)
Musze leciec kocane bo M z pracy wraca i trza jadlo na stol rzucic ;) Do jutra, papa

Mam nadzieję, że ten znajomy Ci pomoże :happy: Podpytaj go dokładnie. A co do mieszkanka to super wiadomość :) Trzymam kciuki aby było fajne i żebyście mogli tam wkrótce razem zamieszkać :tak:

Idę oglądać Brzydulę, ciekawe co się dziś wydarzy :)

hejjj!!
ja już po pierwszej wizycie w szkole rodzenia,dzisiaj były wykłady no i podobało mi sie w czwartek lecimy na cwiczenia!:-)
Zawsze to coś..a fajna babeczka prowadzi wykłady,widac że wie o czym mówi..i jestem zadowolona..
teraz szybka kolacyjka i na 19stą ginek hurrraaa:-D

hejjj!!
ja już po pierwszej wizycie w szkole rodzenia,dzisiaj były wykłady no i podobało mi sie w czwartek lecimy na cwiczenia!:-)
Zawsze to coś..a fajna babeczka prowadzi wykłady,widac że wie o czym mówi..i jestem zadowolona..

Dawno Cię tu małpo nie było :happy: Napisz później jak było w tej szkole, czego się dowiedziałaś ciekawego :) No, i koniecznie potem daj znać jak było u Ginka :) Buźka cmok cmok

Dawno Cię tu małpo nie było :happy: Napisz później jak było w tej szkole, czego się dowiedziałaś ciekawego :) No, i koniecznie potem daj znać jak było u Ginka :) Buźka cmok cmok
Bo ja mam internet z play'a..i coś z nim jest nie tak bo nie raz jest nie raz nie ma:( nie raz wogle si enie moge do Was zalogowac;/
ale jak tylko daje rade to staram sie jak moge..choc na chwilke do Was zajrzec:*******
dobra zmykam..później sie odezwę!;-)
buziaki i nie rozpisujta sie tak bo nie nadąże za Wami..:(:-p

reklama
Witam laseczki tak wieczornie..
(ja jak nie w nocy to wieczorowa pora)... Caly dzien zabiegany taki i ledwo zyje ale oczywiscie wsyzstko nadrobione, przeczytane i juz dorzucam moje trzy grosze..

ooOOooo to ja tez Najeli zycze ci wszystkiego Naj Naj Naj !!! Zeby zycie bylo lekkie a porod szybki i cudowny :-D StooOOoo LaTTTTT !!!!!!! :-D:-D:-D
I ja i ja.. ja tez zycze wszystkiego naj naj naj!!!

osz kurde :szok: na wysokosci pepka mam 89 cm :szok: oj :-( gruuuuba jestem :-(
O Ty grubasie jeden!!! :-D;-)Jak tyle kiedys mialam to bylam super laska!
witam dziewczyny

Też mam termin na lutego:):)

Czy szykujecie juz wyprawke dla dziecka??
Witam nowa mamuske! Ostatnio poszalalam troche i mam juz sporo szmatek, ale z tymi najwiekszymi zakupami to czekam jeszcze..
MamaAlexa matko Ty wstajesz o jakiś nieludzkich porach:szok: ale masz zdrowy odruch - od razu do nas:-D
Prawda...? Jedyny sluszny odruch:)))

hejjj!!
Powodzenia u gina!!

Ja dzisiaj po zarwanej nocy ledwo zyje a tu caly dzien bieganina jakas.
Moje male taksie od wczoraj rozwscieczyly i kopia, ze i mnie brzusio boli.
ADHD czy co?:) Fikaja koziolki tak, ze polozna tetna nie mogla im pomierzyc:))
Ogolnie wesolo tam im widocznie:)))

Pogoda caly dzien do bani, deszczysko i wiatr, wiec wybitnie niespacerowo bylo..
Co porabiacie wieczorkiem? Ja tylko odpoczywam dzisiaj..

Do góry