reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Udało się wszystko załatwić? Mam nadzieję, że tak :) A co jesz smacznego? Ja dziś zrobiłam fasolkę po bretońsku :)
No wlasnie, nie:wściekła/y::-(Jak bylam w 2 mcu ciazy skonczyla mi sie umowa o prace i poszlam na zasilek(ktory musialam niemal wywalczyc:no:) Potem wzielam zasilek 2razy i niestety dostalam od ginki zaswiadczenie, ze nie moge sie zatrudnic nigdzie bo to grozi zdrowiu mojemu i dziecka, wiec Urzad Pracy stwierdzil, ze mi sie zasilek nie nalezy od nich tylko musze sie zglosic do socjalu itd itp:wściekła/y:nerwa mam jak niewiem. W socjalu dzisiaj powiedzieli, ze nie dadza mi narazie zadnej kasy, bo musze zlozyc najpierw podanie o dodatek do mieszkania i do zasilku rodzinnego. A na dodatek nie jestem ubezpieczona od tygodnia, bo mnie urzad pr. wyrejestrowal, bo sie nie nadaje do pracy a firma ubezpieczeniowa powiedziala, ze musze sie zwrocic ponownie do urz. pracy o ponowne rozpatrzenie sparwy bo ponoc zrobili to bezprawnie:eek::wściekła/y::wściekła/y:No i badz tu czlowieku madry...
Tak wiec czeka mnbie jutro wedrowka do urz.pracy - szlag moze czlowieka trafic:crazy: Ja dzisiaj mrozonke gyroasa odgzralam i wcielam z surowkami, bo nie mam juz sily nic zrobic...

reklama
No wlasnie, nie:wściekła/y::-(Jak bylam w 2 mcu ciazy skonczyla mi sie umowa o prace i poszlam na zasilek(ktory musialam niemal wywalczyc:no:) Potem wzielam zasilek 2razy i niestety dostalam od ginki zaswiadczenie, ze nie moge sie zatrudnic nigdzie bo to grozi zdrowiu mojemu i dziecka, wiec Urzad Pracy stwierdzil, ze mi sie zasilek nie nalezy od nich tylko musze sie zglosic do socjalu itd itp:wściekła/y:nerwa mam jak niewiem. W socjalu dzisiaj powiedzieli, ze nie dadza mi narazie zadnej kasy, bo musze zlozyc najpierw podanie o dodatek do mieszkania i do zasilku rodzinnego. A na dodatek nie jestem ubezpieczona od tygodnia, bo mnie urzad pr. wyrejestrowal, bo sie nie nadaje do pracy a firma ubezpieczeniowa powiedziala, ze musze sie zwrocic ponownie do urz. pracy o ponowne rozpatrzenie sparwy bo ponoc zrobili to bezprawnie:eek::wściekła/y::wściekła/y:No i badz tu czlowieku madry...
Tak wiec czeka mnbie jutro wedrowka do urz.pracy - szlag moze czlowieka trafic:crazy: Ja dzisiaj mrozonke gyroasa odgzralam i wcielam z surowkami, bo nie mam juz sily nic zrobic...
O cholera!!!!!!Normalnie masakra jakaś:wściekła/y: Współczuję tego biegania po urzędach i nerwów:wściekła/y: To już chyba lepsze przepisy są w PL. Jak Ci się umowa w ciąży kończy to jest obowiązek przedłużenia do dnia porodu i jesteś ubezpieczona. Mam nadzieję, ze mimo wszystko będzie dobrze. Tak to jest wszystko samemu trzeba wywalczyć:wściekła/y:

Ja na razie spadam. Ide de House oglądać

Kurde blaszka, kochana no nie za wesoło. Ale jak jesteś w ciąży to chyba nie można zwolnić z pracy... :eek::confused: Z urzędem pracy to też nie wiem czy oni tak mogli zrobić... Nie potrafię Ci pomóc :-( Może warto do jakiegoś prawnika się udać? Albo może napisz do LUCUS jak się pojawi na forum, ona jest prawnikiem i zajmuje się prawem pracy...

Dzieki Dziewczyny za wsparcie slowem:tak:
Lucus mi nie pomoze bo to prawo niemieckie i watpie...:-(Ja tu mam znajomego i musze z nim pogadac. Katastrofa kurde...
Tu jak sie umowa konczy to sie konczy i juz. A ja sie tak potwornie zle czulam, ze powiedzialam mojej szefowej, zeby mi juz nie przedluzala, bo myslalam, ze pojde na zasilek i bede miala spokoj a tu taaaakie siupy. Dacie wiare?:eek:
No ale jakos to bedzie, grunt to sie nie zalamywac.
Staramy sie o mieszkanko socjalne rowniez i przyznali nam decyzje na 4 pokoiki z czego sie ciesze baaardzo:-)A dzisiaj przyszlo pismo, ze jest wolne takie jedno i mamy sobie termin do ogladniecia zrobic wiec jest jakies swiatelko w tym cholernym tunelu;-)
Musze leciec kocane bo M z pracy wraca i trza jadlo na stol rzucic ;) Do jutra, papa

Ostatnia edycja:
Monikasia ja się na tym wszystkim nie znam, ale wydaje mi się to wszystko jakieś chore:eek: Coś tu chyba musiało być nie tak, nie wiem... ale współczuję szczerze...
Skoro masz kogoś kto się na tym zna, to już do niego i niech Ci pomoże, kto to widział tak stresować kobietę w ciąży. Ale przynajmniej mieszkanko się wam może fajne uda - trzymam kciuki:-)

Dzieki Dziewczyny za wsparcie slowem:tak:
Lucus mi nie pomoze bo to prawo niemieckie i watpie...:-(Ja tu mam znajomego i musze z nim pogadac. Katastrofa kurde...
Tu jak sie umowa konczy to sie konczy i juz. A ja sie tak potwornie zle czulam, ze powiedzialam mojej szefowej, zeby mi juz nie przedluzala, bo myslalam, ze pojde na zasilek i bede miala spokoj a tu taaaakie siupy. Dacie wiare?:eek:
No ale jakos to bedzie, grunt to sie nie zalamywac.
Staramy sie o mieszkanko socjalne rowniez i przyznali nam decyzje na 4 pokoiki z czego sie ciesze baaardzo:-)A dzisiaj przyszlo pismo, ze jest wolne takie jedno i mamy sobie termin do ogladniecia zrobic wiec jest jakies swiatelko w tym cholernym tunelu;-)
Musze leciec kocane bo M z pracy wraca i trza jadlo na stol rzucic ;) Do jutra, papa

Mam nadzieję, że ten znajomy Ci pomoże :happy: Podpytaj go dokładnie. A co do mieszkanka to super wiadomość :) Trzymam kciuki aby było fajne i żebyście mogli tam wkrótce razem zamieszkać :tak:

Idę oglądać Brzydulę, ciekawe co się dziś wydarzy :)

hejjj!!
ja już po pierwszej wizycie w szkole rodzenia,dzisiaj były wykłady no i podobało mi sie w czwartek lecimy na cwiczenia!:-)
Zawsze to coś..a fajna babeczka prowadzi wykłady,widac że wie o czym mówi..i jestem zadowolona..
teraz szybka kolacyjka i na 19stą ginek hurrraaa:-D

hejjj!!
ja już po pierwszej wizycie w szkole rodzenia,dzisiaj były wykłady no i podobało mi sie w czwartek lecimy na cwiczenia!:-)
Zawsze to coś..a fajna babeczka prowadzi wykłady,widac że wie o czym mówi..i jestem zadowolona..

Dawno Cię tu małpo nie było :happy: Napisz później jak było w tej szkole, czego się dowiedziałaś ciekawego :) No, i koniecznie potem daj znać jak było u Ginka :) Buźka cmok cmok

Dawno Cię tu małpo nie było :happy: Napisz później jak było w tej szkole, czego się dowiedziałaś ciekawego :) No, i koniecznie potem daj znać jak było u Ginka :) Buźka cmok cmok
Bo ja mam internet z play'a..i coś z nim jest nie tak bo nie raz jest nie raz nie ma:( nie raz wogle si enie moge do Was zalogowac;/
ale jak tylko daje rade to staram sie jak moge..choc na chwilke do Was zajrzec:*******
dobra zmykam..później sie odezwę!;-)
buziaki i nie rozpisujta sie tak bo nie nadąże za Wami..:(:-p

reklama
Witam laseczki tak wieczornie..
(ja jak nie w nocy to wieczorowa pora)... Caly dzien zabiegany taki i ledwo zyje ale oczywiscie wsyzstko nadrobione, przeczytane i juz dorzucam moje trzy grosze..

ooOOooo to ja tez Najeli zycze ci wszystkiego Naj Naj Naj !!! Zeby zycie bylo lekkie a porod szybki i cudowny :-D StooOOoo LaTTTTT !!!!!!! :-D:-D:-D
I ja i ja.. ja tez zycze wszystkiego naj naj naj!!!

osz kurde :szok: na wysokosci pepka mam 89 cm :szok: oj :-( gruuuuba jestem :-(
O Ty grubasie jeden!!! :-D;-)Jak tyle kiedys mialam to bylam super laska!
witam dziewczyny

Też mam termin na lutego:):)

Czy szykujecie juz wyprawke dla dziecka??
Witam nowa mamuske! Ostatnio poszalalam troche i mam juz sporo szmatek, ale z tymi najwiekszymi zakupami to czekam jeszcze..
MamaAlexa matko Ty wstajesz o jakiś nieludzkich porach:szok: ale masz zdrowy odruch - od razu do nas:-D
Prawda...? Jedyny sluszny odruch:)))

hejjj!!
Powodzenia u gina!!

Ja dzisiaj po zarwanej nocy ledwo zyje a tu caly dzien bieganina jakas.
Moje male taksie od wczoraj rozwscieczyly i kopia, ze i mnie brzusio boli.
ADHD czy co?:) Fikaja koziolki tak, ze polozna tetna nie mogla im pomierzyc:))
Ogolnie wesolo tam im widocznie:)))

Pogoda caly dzien do bani, deszczysko i wiatr, wiec wybitnie niespacerowo bylo..
Co porabiacie wieczorkiem? Ja tylko odpoczywam dzisiaj..

Do góry