reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
No to jak sporo no to sorry, przegięła laska. Chyba lekarza opacznie zrozumiała. Mi też powiedział, że wolno, ale raz na jakiś czas (czytaj rzadko) i w bardzo małych ilościach. Twoja koleżanka jest chyba dowodem na to, że jak się komuś powie, że może trochę to ta osoba uważa, że widocznie wcale nie jest szkodliwe i można ile się chce. Dlatego generalnie popieram te wszystkie kampanie przeciwalkoholowe, bo niektórzy nie mają granic.
Co do kremow ze sterydami, jak moja koleżanka zobaczyła, ze się smaruję specjalnym kremem na rozstępy dla kobiet w ciąży to mnie wyśmiała. Ja jej na to, że przecież w ciąży nie wszystkie kremy wolno stosować, to stwierdziła że przesadzam i to bzdura. Nie lubię takich mądrusi:wściekła/y: Niech się sama sterydami smaruje, fajnie przenikają przez łożysko:wściekła/y:

... bo macierzyństwo to przede wszystkim ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Niektórym jej brakuje:-(

Dobranoc dziewczyny!!! Do jutra:-)

Późna już godzina, zasiedziałam się:-) Normalnie zaczyna mnie to wciągać. Ale pora na spanie, jak się położę to mała zawsze fajnie kopie. Wogóle się jakoś w nocy uaktywnia:-)
I proszę nie zlinczujcie mnie za temat z alko, nie chciałam wywoływać kontrowersji. Generalnie uważam, że w tym względzie każda z nas jest normalna i nie dajemy z tym czadu. Ja nawet swoje ostatnie urodziny spędziłam przy soczku, chociaż wszyscy wokół pili za moje zdrówko, więc nie myślcie, że ja tam sobie popijam;-) Wiem, że opinia jest taka, ze większość psychologów nie jest normalna i to psychole, ale raczej chodzi o coś innego;-)
Słodkich snów dla wszystkich:-)

Witam Lutóweczki. Nie udzielałam się dzisiaj bo dopadło mnie jakieś świństwo i z wysoką gorączką przespałam prawie cały dzień. Oczywiście cała w strachu poleciałam do lekarza bo może to ta cholerna świńska grypa ale na szczęście on uważa że nie.:tak:
Płaszcz Hurry 2
a fotka teraz nie wyjdzie bo mi baterie padly w aparacie... musze naladowac najpierw:o(
Miałam sobie kupić identyczny płaszczyk, znalazłam go na allegro. Krój super i też mi się ten niebieski podobał, ale skoro mówisz, że to turkus to nie kupie, bo nie lubię:-(

Rany Julek... Pewnie nie powinnam, ale czytam w międzyczasie opowieści z porodówek na wrześniówkach i październikówkach. Większość tych wspomnień uspokaja ale zdarzają się hardkore:szok:

Ja już wogóle nie czytam takich rzeczy i nie słucham, bo osiwieć można i popaść w obłęd. Zauważyłam że im więcej czytam tym bardziej się boje. Powtarzam sobie teraz że my Lodóweczki jesteśmy wyjątkowe i nasze porody też będą wyjątkowe.:tak: Oczywiście wyjątkowo piękne, bezbolesne i szybkie.:-)

monikasia ależ mnie wystraszyłaś tym postem o szkodliwości fety, bo ja bez sałatki greckiej z fetą życia sobie nie wyobrażam.:no:

Ha, za to ja jestem dzielna! Wczoraj i przedwczoraj trochę popisałam i dzisiaj też jeden tekścik skończyłam. Dumna z siebie jestem, ale na forum mam maaaaasę zaległości i chyba sobie daruję nadrabianie. :dry: Ktoś chce trochę mojej pracowitości, to mogę podesłać, zwłaszcza wszystkim przyszłym paniom magister :tak:
An

Podeślij koniecznie:tak: Ja ostatnio tylko bym spała i tylko w dzień bo w nocy wogóle nie mogę usnąć i siedze do 6 rano, wstaje mój mąż i dopiero się kładę. Hmm...a może to nie bezsenność tylko konieczność zakupu większego łoża:confused::-)

Może dlatego, że jest w nich dużo soli, a my soli nie bardzo możemy (bo puchniemy jeszcze bardziej:-))
o tej sałatce przeczytałam na podforum kulinaria. Podobno kaasiorek dała przepis ale nie mogłam go znaleźć... Więc poszperałam na Wielkim Zarciu. Masz linka:
Wielkie Żarcie - Przepis - Gyros - warstwowa sałatka
ja tam jeszcze świeżą paprykę wrzuciłam i trochę owoców morza, bo miałam mało tego kurczaka i przełożyłam sosem czosnkowym.
Pyszności...:evil:
Przepis super. Rano pędzę po składniki i będę się zajadać i zajadać i.....Ech nie mogę się doczekać. Narobiłyście mi apetytu, jedna pisze o sałatce gyros inne o lodach z maca o czekoladach nie wspomnę a ja miałam przystopować bo to już 7 kilo na plusie:szok:
Poczytam sobie jeszcze trochę forum i mykam do łóżka książkę jakąś poczytać. A właśnie mi się przypomniało możecie jakąś ciekawą polecić?
To zmykam i życzę Wam miłego dnia. Buziaczki papapa.

Witam się sobotnio chyba jestem pierwsza :)
no ładnie buszują po BB pół nocy a później leżakowanie do południa :D ja już wstałam, o dziwo nocka minęła w miarę spokojnie, choć też się budziłam no ale w miarę wyspana jestem i zaraz zabieram sie do pracy. Robię dzisiaj galaretkę -zimne nóżki, już mam ugotowane tylko pokroję zaraz a później sałatka taka tradycyjna i na koniec ciasto, ale jakie to jeszcze nie wiem :D jutro odwiedzają nas moi rodzice i po kawce podam coś na ząbek ;) bardzo się cieszę,że przyjadą, bo rzadko przyjeżdżają gdyż są bardzo zapracowani,,, no ale obiecali i jutro będą.
ale się rozpisałam, dobra uciekam do zajęć ale oczywiście będę tu zaglądać ;)

Witam brzuchatki:-)

ja dzis tez mam gosci wiec od rana zabieram sie za sprzatanie a potem gotowanie, tylko, ze lenia mam okropnego:szok::szok:Dobrze, ze chociaz wczoraj ciasto upieklam to jedna robota mniej:-):-):-)

Milej soboty:tak:

reklama
Witam Lutóweczki. Nie udzielałam się dzisiaj bo dopadło mnie jakieś świństwo i z wysoką gorączką przespałam prawie cały dzień. Oczywiście cała w strachu poleciałam do lekarza bo może to ta cholerna świńska grypa ale na szczęście on uważa że nie.:tak:

Miałam sobie kupić identyczny płaszczyk, znalazłam go na allegro. Krój super i też mi się ten niebieski podobał, ale skoro mówisz, że to turkus to nie kupie, bo nie lubię:-(
Czesc dziewczynki sniezynki!
Lucus: Kuruj sie! Odpoczywaj i nie daj sie temu swinstwu!
A co do placza to turkusowy jak cholera! Postanowilam jednak zostawic dobie, bo jak przekalkulowalam kosz, to nie oplaca mi sie tak wysylac w ta i wewta (za kazdym razem kosztuje mniej to 60zl!)
Przemecze sie te 3 miesiace, a potem po porodzie, to juz bede szczuplutka i wiotka, wic z pewnoscia inne szmatki beda pasowaly;o))

Witam się sobotnio chyba jestem pierwsza :)
no ładnie buszują po BB pół nocy a później leżakowanie do południa :D ja już wstałam, o dziwo nocka minęła w miarę spokojnie, choć też się budziłam no ale w miarę wyspana jestem i zaraz zabieram sie do pracy. Robię dzisiaj galaretkę -zimne nóżki, już mam ugotowane tylko pokroję zaraz a później sałatka taka tradycyjna i na koniec ciasto, ale jakie to jeszcze nie wiem :D jutro odwiedzają nas moi rodzice i po kawce podam coś na ząbek ;) bardzo się cieszę,że przyjadą, bo rzadko przyjeżdżają gdyż są bardzo zapracowani,,, no ale obiecali i jutro będą.
ale się rozpisałam, dobra uciekam do zajęć ale oczywiście będę tu zaglądać ;)

A ja tez chce zeby moi rodzice do mnie przyali!!!! Niestety wymyslaja, ze niby praca, odleglosc, dzieci itp... Kazdy powod jest dobry:) Z jednej strony rozumiem ich ,z e maja mase pracy ze wszystkim, ale z drugiej strony mozna przeciez raz na jakis czas pierworodna odwiedzic, nie?
;-)

Hej!
Ja odkryłam, że jak rano dosypiam (po wysłaniu dzieci do szkoły) to potem wieczorem nie mogę zasnąć, więc dziś się zerwałam, żeby chłopaków wysłać do Krakowa, a sama siedzę i się już nie kładę.
Co do ciast - właśnie wszamałam kawałek mojej wczorajszej produkcji, przepis polecam!
mybestfood: Ciasto czekoladowe z gruszkami (superszybkie)
An
Ja mam to sama , jak tylko pospie choc chwile w ciagu dnia to potem w nocy komaruje...
A na przepic zaraz popatrze, chociaz po moich osttnich wyczynach to jakos nie mam do siebie zaufania w kwesji pieczenia ciasa:))
Ale jutro tutaj jest Dzien Ojca, wiec wypada cos mezulkowi przygotwac

Do góry