Ja z apetytem też tak mam-raz mi się wydaje że za dużo, raz że za mało.Mam wahania apetytu- czasami wydaje mi sie ze jem ogromne ilosci a czasami ze za malo. Najsmieszniejsze jest, ze na poczatku ciazy i do niedawna ( jakies 2 tyg temu) nie mialam ochoty na slodycze a teraz? teraz moglabym tylko je jesc.Oczywiscie mam rozum no i dozuje w dobrej ilosci i raczej bilansuje diete, ale jest mi coraz trudniej, bo jakos mi niestety przestalo na sobie zalezec. Dzidzia rozwija sie dobrze, wiem ze ma pod dostatkiem jedzonka i suplementow, natomiast niewiele z tego moze zostawac dla mnie.Niewiele wartosciowych skladnikow, bo jesc to jem, ale coraz "gorzej".Ogolnie moje jedzenie zaczelo mnie martwic.Z reszta, co teraz mnie nie martwi ?! :/
W sobote mam isc na badania krwi ( UWAGA: DOPIERO DRUGIE od poczatku ciazy, takiego kochanego lekarza mialam co pozjadal wszytkie rozumy, niczym pozeracz umysłów)ale tyle mam zlecone ze hohohohohoooo. Troche sie martwie wynikami, bo pani doktor przestaszyla mnie moją tarczycą ( bo lecze sie na haszimoto) ze moze nie byc dobrze jak tak rzadko mialam ja sprawdzana w trakcie ciazy. Ale skad ja to moglam wiedziec? przeciez debil wczesniejszy lekarz nic mi nie mowil ...NIGDY W ZYCIU DO NIEGO JUZ NIE POJDE I KAZDEMU BEDE GO ODRADZAC- to moja misja.
Mialyscie moze robione badania na cytomegalię w ciąży? (CMV)bo mi to polecila ze znakiem zapytania...ale ja je robie, teraz to juz wszytko chce wiedziec...
Lekarza miałaś faktycznie do dupy, ale teraz już będzie lepiej.
Co do tych badań o które pytasz to ja nic takiego nie miałam, nawet nie wiem co to jest.
Uważaj na siebie i nie zapierniczaj aż tak bardzo, bo takie nadmierne przemęczenie też wpływa na wyniki krwi (wiem-łatwo mi mówić).
Skoro tyle schudłaś to może miałaś takie przeboje żołądkowo-wymiotowe jak ja?:-) Ja też najpierw spadłam z wagi, ale ja zawsze chciałam przytyć, więc teraz cieszę się z tych kilku kg więcej. Po ciąży pewnie będe chciała znowu schudnąć Ehh...Nikt nie zrozumie kobiet:-)ja myślałam że liczą się wszystkie kg a tu dupa liczą się tylko te co przybyły od wagi początkowej w czasie pierwszego ważenia u gin. i jestem w 7 miesiącu a ja mam tylko 2 kg na plusie:-( Bo w czasie pierwszego trymestru zgubiłam 4 kg potem je odzyskałam i na razie tylko +2kg a jem wszystko więc nie ma reguły:-(