anne
Fanka BB :)
Witam, jestem nowa na tym forum i nie chcialabym nikogo od poczatku do siebie zrazac, jednak nie wydaje Ci sie Pandorko, ze szczepionki sa wszedzie takie same? Nawet jeśli różnią się nazwą lub skladem substancji pomocniczych, substancja czynna pozostaje ta sama. Tym bardziej rzecz ta dotyczy nowych lekow, a tym samym szczepionki na świnska grype,zatem fakt, ze mieszkasz w UK czy Ukrainie w tym wypadku nie ma znaczenia....nie miejsce zamieszkania jest istotne a kompetencje.
Istotny najbardziej jest skład szczepionki,a jeszcze bardziej jej ewentualne skutki uboczne,bo słyszałyście ,co powiedziała wczoraj pani minister zdrowia:PRODUCENT SZCZEPIONKI PRZECIW ŚWIŃSKIEJ GRYPIE NIE ODPOWIADA ZA JEJ DZIAŁANIE I SKUTKI UBOCZNE,DLATEGO WPROWADZIMY SZCZEPIONKE U NAS DOPIERO PO ZAKOŃCZENIU BADAŃ NAD JEJ BEZPIECZEŃSTWEM DZIAŁANIA TEJ SZCZEPIONKI.
Nie dziwcie się,że ja ciągle do tej kwestii wracam i niektóre z nas,bo akurat mieszkam na podkarpaciu,a Ukraina jest baaardzo blisko-a z nią to świństwo-"Swińska grypa" i po prostu się boję o siebie,o synka w moim brzuszku i o moją rodzinę.
Jestem znów tylko na chwilkę,zwłaszcza,że dziś wymieniamy okna!- masakra! jeszcze ten pokój,gdzie jest komp nienaruszony,ale pozostałe-jak po wojnie! chyba się potem z tydzień nie domyje tego kurzu:-(,do tego jest zimno-ale slońce świeci,wczesniej się nie dało-dopiero mąż niedawno wrócił z delegacji,a z nim kasa na okna