reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Witam, jestem nowa na tym forum i nie chcialabym nikogo od poczatku do siebie zrazac, jednak nie wydaje Ci sie Pandorko, ze szczepionki sa wszedzie takie same? Nawet jeśli różnią się nazwą lub skladem substancji pomocniczych, substancja czynna pozostaje ta sama. Tym bardziej rzecz ta dotyczy nowych lekow, a tym samym szczepionki na świnska grype,zatem fakt, ze mieszkasz w UK czy Ukrainie w tym wypadku nie ma znaczenia....nie miejsce zamieszkania jest istotne a kompetencje.

Istotny najbardziej jest skład szczepionki,a jeszcze bardziej jej ewentualne skutki uboczne,bo słyszałyście ,co powiedziała wczoraj pani minister zdrowia:PRODUCENT SZCZEPIONKI PRZECIW ŚWIŃSKIEJ GRYPIE NIE ODPOWIADA ZA JEJ DZIAŁANIE I SKUTKI UBOCZNE,DLATEGO WPROWADZIMY SZCZEPIONKE U NAS DOPIERO PO ZAKOŃCZENIU BADAŃ NAD JEJ BEZPIECZEŃSTWEM DZIAŁANIA TEJ SZCZEPIONKI.

Nie dziwcie się,że ja ciągle do tej kwestii wracam i niektóre z nas,bo akurat mieszkam na podkarpaciu,a Ukraina jest baaardzo blisko-a z nią to świństwo-"Swińska grypa" i po prostu się boję o siebie,o synka w moim brzuszku i o moją rodzinę.

Jestem znów tylko na chwilkę,zwłaszcza,że dziś wymieniamy okna!- masakra!:szok: jeszcze ten pokój,gdzie jest komp nienaruszony,ale pozostałe-jak po wojnie!:shocked2: chyba się potem z tydzień nie domyje tego kurzu:-(,do tego jest zimno-ale slońce świeci,wczesniej się nie dało-dopiero mąż niedawno wrócił z delegacji,a z nim kasa na okna:tak:

reklama

Kurcze jaka tu cisza... Wszystkie się "kamuflujecie" ;-)

Witam nowe lutowe Mamuśki :-)

Paullladzisiaj masz studniówkę :-D

Miłego dzionka Śnieżynki

ja jeszcze za dużo o porodzie nie myślę....

co do glukozy dostałam nakaz:-p na 75g od razu... i mam mieć pobraną krew przed, po 1 godz i po 2 godz, mam zrobić za dwa tygodnie czyli jak będę po 28 tc...

czytałam że często po 50 są złe wyniki i że to polscy diabetolodzy zalecają taką dawkę, jakaś organizacja zdrowia europejska czy światowa zaleca już od razu 75g bo jest bardziej wiarygodna....

zmykam spać dobrej nocki dziewczynki
Ja już mam z głowy:-D miałam 50g ale wyszedł poziom w normie:sorry:
a u mnie słoneczko świeci, ale temperatura na minusie. Miałam iść do sklepu zaopatrzyć lodówkę, ale w ten mróz nie wyłażę:no:
U mnie to samo zimnooooooooooo:-:)-:)-:)-( ale słoneczko jest podziwam zza okna:-) ale już mi zimno na samą myśl że trzeba wyjść:-(
Istotny najbardziej jest skład szczepionki,a jeszcze bardziej jej ewentualne skutki uboczne,bo słyszałyście ,co powiedziała wczoraj pani minister zdrowia:PRODUCENT SZCZEPIONKI PRZECIW ŚWIŃSKIEJ GRYPIE NIE ODPOWIADA ZA JEJ DZIAŁANIE I SKUTKI UBOCZNE,DLATEGO WPROWADZIMY SZCZEPIONKE U NAS DOPIERO PO ZAKOŃCZENIU BADAŃ NAD JEJ BEZPIECZEŃSTWEM DZIAŁANIA TEJ SZCZEPIONKI.

Nie dziwcie się,że ja ciągle do tej kwestii wracam i niektóre z nas,bo akurat mieszkam na podkarpaciu,a Ukraina jest baaardzo blisko-a z nią to świństwo-"Swińska grypa" i po prostu się boję o siebie,o synka w moim brzuszku i o moją rodzinę.

Jestem znów tylko na chwilkę,zwłaszcza,że dziś wymieniamy okna!- masakra!:szok: jeszcze ten pokój,gdzie jest komp nienaruszony,ale pozostałe-jak po wojnie!:shocked2: chyba się potem z tydzień nie domyje tego kurzu:-(,do tego jest zimno-ale slońce świeci,wczesniej się nie dało-dopiero mąż niedawno wrócił z delegacji,a z nim kasa na okna:tak:
Ja nie chce nawet słyszeć o tej szczepionce słyszałam co dzisiaj mówili w dd tvn że nie wiadomo jakie są skutki na przyszłość po tej szczepionce. Nie chce mieć mojego maleńkiego Skarbeńka na sumieniu, że coś mu się stanie:-(Też mieszkam na podkarpaciu:-D A gdzie mieszkasz?:-)

Jezeli chodzi o te szczepionki to zarazone sa ptasia grypa albo rtecia albo jeszcze innym swinstwem:wściekła/y:
Wczesniej podalam link do filmu ale niewiem czy ktos obejrzal...:-(A szkoda jesli nie. Troche trwa ale jest wazny wiec warto.

http://www.youtube.com/watch?v=nxXKuRAD6W4&feature=PlayList&p=AFDC648AD8995F8D&index=0&playnext=1

Wczesniej ktos mnie pytal po co ma obejrzec itd itp...przeciez niebede streszczac filmu, bo nie ma sensu jak podalam link:tak:
Dziwnym jest jednak fakt, ze kobiet w ciazy nie szczepi sie a teraz ida "na pierwszy odstrzal" :wściekła/y:A raczej nie grypa swinska nas zniszczy lecz szczepionka na nia...
Pozdrawiam i milego dnia zycze.

Jezeli chodzi o te szczepionki to zarazone sa ptasia grypa albo rtecia albo jeszcze innym swinstwem:wściekła/y:
Wczesniej podalam link do filmu ale niewiem czy ktos obejrzal...:-(A szkoda jesli nie. Troche trwa ale jest wazny wiec warto.

http://www.youtube.com/watch?v=nxXKuRAD6W4&feature=PlayList&p=AFDC648AD8995F8D&index=0&playnext=1

Wczesniej ktos mnie pytal po co ma obejrzec itd itp...przeciez niebede streszczac filmu, bo nie ma sensu jak podalam link:tak:
Dziwnym jest jednak fakt, ze kobiet w ciazy nie szczepi sie a teraz ida "na pierwszy odstrzal" :wściekła/y:A raczej nie grypa swinska nas zniszczy lecz szczepionka na nia...
Pozdrawiam i milego dnia zycze.
zgadzam się z Tobą nagle zrobili akcję że kobiety w ciązy jako pierwsze powinny się szczepić jeszcze pamiętam że mówili o tym jak szczepionka była nieprzetestowana co jak co ale królikami doświadczalnymi nie jesteśmy:confused:,myśle że jak będziemy dbać o siebie ciepło się ubierać to nas może co najwyżej przeziębienie złapać od domowników:sorry2:

I ja sie witam dziewczynki
Mam nadzieje ze u kazdej z Was ok.
ja dzis do ginka ide i mam nadzieje podejrzymy naszego bąbelka!!!!
Ciekawe jak tam moja szyjka!!!!

Milego dnia

Dziewczyny, z tymi szczepionkami, to ja jestem sceptyczna.
Zawsze się przecież odradzało kobietom w ciąży szczepienia, jeśli nie były one absolutnie niezbędne (np. potrzebne do wyjazdu za granicę). Więc tym razem też uważam, że jeśli nie musimy, to lepiej się nie szczepić.
Jeśli będziemy o siebie dbać, ciepło się ubierać, nie wybierać się w towarzystwo ludzi kaszlących i kichających, to myślę, że nic nam nie będzie.

I ja sie witam dziewczynki
Mam nadzieje ze u kazdej z Was ok.
ja dzis do ginka ide i mam nadzieje podejrzymy naszego bąbelka!!!!
Ciekawe jak tam moja szyjka!!!!

Milego dnia

3mam kciuki za wizytę.
Może Twój Bąbelek nie będzie taki wstydliwy jak mój i uda się zobaczyć, co kryje między nózkami. ;-)

reklama
Konserwantem szczepionki jest RTEC:wściekła/y: a ja juz wczoraj obejrzalam na YT co sie dzieje z dziecmi po takich szczepionkach....:no:
Najgorsze jest to, ze jak oglosza pandemie to moga nas zmusic do szczepienia, dlatego warto obejrzec ten film zeby wiedziec jak i co.

Patrycja214 tak trzeba dbac o siebie :tak:i nie dac sie zastraszyc. Poza tym przeciwnicy tej szczepionki duzo w necie mowia o naturalnym antybiotyku jakim jest Srebro koloidalne (mam nadzieje, ze dobrze zapamietalam) oraz wit. C i D3.
Niewiem jak jest z tym srebrem, czy mozna go brac w ciazy...Wiec ja wymieszalam sobie miod z pylkiem kwiatowym i propolisem i tej "miksturki" biore 3-4 lyzeczki dziennie. Moj M i syn (11lat) pija polyzeczce propolisu codziennie.
Poza tym rowniez, ta kobieta na filmie mowi o maseczkach na twarz, ale to chyba juz wtedy jak sa jakies zachorowania w okolicy w ktorej mieszkamy.

Do góry