reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Podobno magne B6 sie dobrze wchłania - ja taki biorę (ale on jest trochę droższy kosztuje 18 zł), ale też czasem łykam ten amag B, bo ja mam zalecone 6 tabl. dziennie ale staram się chociaz jedną wyeliminowac i przeważnie łykam 5

Cześć magnezowe dziewczynki!
Mi lekarz kazał brać Asmag, ale ja sobie też kupiłam jakiś tam Magnefar B6. On się lepiej wchłania, bo z witaminką, ale z kolei trochę się boję przedawkowania tej witaminy. Dlatego mam kupiony jeszcze Asmag i Asmag Forte, wszystko wrzucone w jedno pudełko i sobie losuję. Co mi wypadnie to jem. Pomaga, bo skurczy nie mam, a miałam po 5-6 dziennie.
An

Cześć magnezowe dziewczynki!
Mi lekarz kazał brać Asmag, ale ja sobie też kupiłam jakiś tam Magnefar B6. On się lepiej wchłania, bo z witaminką, ale z kolei trochę się boję przedawkowania tej witaminy. Dlatego mam kupiony jeszcze Asmag i Asmag Forte, wszystko wrzucone w jedno pudełko i sobie losuję. Co mi wypadnie to jem. Pomaga, bo skurczy nie mam, a miałam po 5-6 dziennie.
An

a ile bierzesz tych magnezów dziennie???

skończyłam podusię

Rechotku prześliczna podusia:tak: mój mąż potwierdza i pytam czy nam też zrobisz:-D

dzięki Znachorka, spróbowałam się dobić :))
nie wierzyłam, że damy się zamknąć... :)))

Aga i jak udało Ci się dobić?? czy żyjesz jeszcze??:-D

tak, nosić ciążę, nie marudzić, urodzić, karmić :) pocieszył mnie, że jak będzie mnie bolało przy porodzie, to on będzie za mnie krzyczał, a potem może przegryźć pępowinę... a ja aż nerwa dostaję jak on tak gada, bo już to wszystko widzę oczyma wyobraźni jak wyje nad moimi skurczami a potem się rzuca w stronę lekarza i przegryza pępowinę... a znając jego, dla rozluźnienia sytuacji i nerwów będzie próbował wszystkiego...

heheh fajne mi by się (chyba:eek:) podobało:tak: przeczytałam to mężowi i się pyta czy przegryzienie pępowiny to oznaka męskości może?? bo jak trzeba to i on to zrobi:eek::-D

Laski ja za niedługo zacznę wariować, zamkna mnie w wariatkowie. cały dzien leze i nie idzie do kogokolwiek buzie otworzyć. Zaczynam gadać do rybek, miśka, bo do Kingi gadam juz od dawna. no i zaczynam miec mega doła.

Anisen kochana nic się nie martw i nie przejmuj i nie wariuj, będzie dobrze:tak: u mnie już jest:-D wyleżałam te durne skurcze i gra gitara:-D było ciężko, humorek siadał, ale prawie 2 miesiące i proszę, mogę odżyć sobie teraz:tak: u Ciebie na pewno też tak będzie, tylko leż:tak:

Gosiu na razie biore AsmagB. Dzis do niego zadzwoniłam zapytać co robic to kazał mi jakis inny magnez kupic, bo ten podobno słaby. A jaki Ty bierzesz?

nic więcej nie bierzesz? ja miałam Duphaston (już odstawiony:tak::-D), do końca ciązy mam jechać na Fenoterolu plus Aspargin (magnez)... tylko ja miałam problemy ze skurczami, a Ty z szyjką, dobrze kojarzę?? kochana nie denerwuj się, wiem po sobie, że od razu się gorzej czułam:-(

I mówiła, ze magnez to najsłabszy lek na te skurcze, ze jak nie pomoże to przepisze np. fenoteryl (to chyba Tygrynka bierze - ten środek powoduje kołatanie serca)

tak, fenoteryl jest silniejszy, potem to chyba już kroplówki są, fenka nie polecam ale idzie z nim żyć, a kiedy będziesz wiedziała czy magnez Ci pomaga? ja oprócz fenka też mam magnez:eek: będę naładowana po czubki uszu, zacznę magnesować:-p

POWIEM TYLKO JEDNO: C U D O W N I E ! ! ! BARDZO SIĘ CIESZĘ KOCHANIUTKA :) Teraz to Ty poszalejesz z mężulem, uaaaa ale bydzie łogień :)

Misia, ja też całymi dniami sama jestem, jedynie psy ze mną gadają :p I też mam doła od dwóch dni, może to pogoda, może coś innego... Sama nie wiem... (ale w dwa dni postawiła mnie Penigra hahah) Ale damy kochana radę w końcu kto jak nie my :)

no właśnie jakoś coś nam przeszkadza cały czas:zawstydzona/y: i bardziej się przytualmy niż kochamy... tak długo nie mogliśmy, a teraz się zachowujemy jakby to był nasz pierwszy raz:-D
kochana a to można Penigrę w ciąży??:szok: ale jak dobrze stawia na nogi to ja też chcę:-p
przez chwilę byłam "bliżej" Ciebie, "aż" w Swarzędzu:-D

Kochane zapytam też tutaj: co z wątkiem zamkniętym na BB skoro już mamy wątek zamknięty gdzie indziej???

Wiecie??? Tutaj na BB bardziej mi się podoba i pewnie tu będę częściej zaglądać niż tam na wątek zamknięty...jakoś to BB najbardziej mi się kiedyś spodobało i dlatego zaczęłam tu pisać i wiedziałam, że dłużej tu zabawię:-)

mi też się tutaj bardziej podoba, ale już nie chciałam marudzić:zawstydzona/y: dla mnie najfajniej by było gdyby zamknąć wątek "luty 2009":zawstydzona/y:

kolejny dobry dzień - mam przedłużony termin oddania mgr do końca listopada, jak mnie dziekan zobaczył to powiedział, że we wszystko wierzy mi na słowo i gdzie ma podpisać:eek::-D a ja pół nocy zestresowana nie spałam i miałam tysiące wersji przemówień dla niego:-D ale może to wczorajsze zabiegi kosmetyczne tak na niego podziałały:-D
potem znaleźliśmy w Leroy Merlin czy jak to się pisze takie drzwi i wannę i zlew jakie chcemy:tak: tylko cenowo ciut więcej:-( ale może damy radę bo są super!
i jeszcze byliśmy w KFC :zawstydzona/y:
i kupiłam Synkowi ślicznego słonika grzechotkę i rękawiczki:tak:
i w ogóle ten tego nooooooo :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja chyba tez bym wolala zeby tu byl zamkniety watek, bo tak to ciagle skacze z jednego forum na drugie i niedlugo sie pogubie gdzie kto co pisal:-:)zawstydzona/y:
mi też się tutaj bardziej podoba, ale już nie chciałam marudzić:zawstydzona/y: dla mnie najfajniej by było gdyby zamknąć wątek "luty 2009":zawstydzona/y:
Drogie PANIE!!! proponuje zdecydować się na jedno forum bo k,,,,,,,,,,,, idzie dostać,,,,,,,,,,,,,
kto jest za?? :-p

Dziewczyny już napisałam do administratora i dostałam odpowiedź, że mieli jakiś poślizg, bo mieli problem...wysłałam listę Śnieżynek i już się tym zajmują:-)

reklama

Dziewczyny już napisałam do administratora i dostałam odpowiedź, że mieli jakiś poślizg, bo mieli problem...wysłałam listę Śnieżynek i już się tym zajmują:-)

Super,
bo powiem szczerze, że nie mam za bardzo czasu na regularne udzielanie się na jednym forum. Co by było z dwoma, to nie mam pojęcia. :sorry:

Do góry