reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Witam Kobietki :-)

A ja dziś na uczelni byłam wysiedziałam z 3godzinki a potem spotkałam się z męzusiem na obiad i tak jakoś dzień minął. Jutro mam zajęcia od 8 do 18 ale na szczęscie godzinkę dłużej pośpie :-)

A mój mały dziwnie kopie tak jakoś w dół jakby chciał już wyskoczyć, widocznie dziwnie się ułożył, wolę te kopniaki w brzuch a nie tam w dół, no ale jak jemu tak wygodnie to niech sie bawi :-D

Kasiorku życzę Wam wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia.

reklama
Witam Brzuchate Lodóweczki :-)

Coś od czwartku nie miałam za bardzo czasu żeby z Wami pogawędzić, chociaż z dyskusjami staram się być na bieżąco - śledzę Was gdy tylko mogę. :blink:
Dzisiaj od rana miałam pracowity dzionek. Wybrałam się z moim Panem poodwiedzać wrocławskie komisy i hurtownie z rzeczami dla Maluszków. Wybór nie powiem, całkiem spory. Wybrałam sobie już nawet wózek - będzie nowy, bo stwierdziłam, że używanego się jednak nie opłaca. Tylko 200-300 zł różnicy, a stan używanego wcale nie jest taki doskonały. No i na używany nie mam już gwarancji w razie gdyby coś się stało.:blink:
A po powrocie udało mi się zrobić trochę zapraw - dynia w occie i sok z winogron. Będziemy mieli zapasy na zimę. ;-)
Na obiadek udało mi się zrobić meksykańskie fajitas :-D Z sosem czosnkowo-ziołowym. Całkiem niezłe wyszły. Polecam lubiącym pikantną kuchnię. Tak wiem, że powinnyśmy unikać ostrych dań, ale taką miałam wielką ochotę... :zawstydzona/y:
Po obiadku jak mnie ścięło z nóg, to dopiero przed chwilą się obudziłam.
O właśnie, za moment zaczyna się "Mama talent", więc zmykam oglądać.

Miłego wieczorku Wam życzę :happy2:

Kasiorku - serdeczne życzenia Wam składam na nowej drodze życia. Oby wszystkie kolejne dni minęły Wam jak w Bajce.

Witam wieczorową porą . Wiecie co sobie szykuję ...? ziemniaczki w mundurkach z białym serkiem i masełkiem ... No niebo w gebie . Taka prosta rzecz a tak cieszy ...

pyyycha Znachorka jak to się robi?? zapewne prosto ale ja jestem taka noga z gotowania że muszę mieć wytłumaczone krok po kroku:-D
przytyję parę kilo więcej z samej nudy:baffled:

w sensie takie w mundurkach to się gotuje jak normalne obrane? w solonej wodzie? ile czasu? a można np z samym masłkiem i solą? a jakby potem przekroić i w mikrofali zapiec z żółtym serem, wyszłoby takie cóś? jezu jaka ja ogłupiała jestem nawet ziemniaków w mundurkach nie umiem:zawstydzona/y::confused:

Ok... naoglądałam się filmików porodowych i tych naturalnych i cesarkowych...
Pytanie... czy moje słoneczko nie może się jakoś magicznie na tym świecie pojawić? Bo ja nie chce rodzić...

Ja caly czas uwazam, ze pierworodki nei powinny sluchac roznych historii porodowych ani ogladac filmow, bo kazdy porod jest inny, a po co wczesniej sie stresowac. Glowa do gyr i mysl, ze Twoja dzidzi wyskoczy w kilka sekund :cool2:

Ale mi dzis dzien szybko zlaecial:shocked2::shocked2:
Luczynko nie ma sprawy, mialam jakis swoj stary przepis na szarlotke, ale nastepnym razem chetnie sprobuje z Twojego przepisu:tak::tak:. Swoj przepis wkleje na watek jutro:-)

Zaraz przepisze ten przepis, z ktorego wczoraj pieklam. No i czekam na Twoj :-)

słuchajcie a do czego służą i jak smakują gruszki w occie??:baffled: bo dostałam od babci i nie wiem z czym to jeść??

Owoce w occie :confused::baffled: ble :dry::baffled: ja wogole octu nie cierpie, a o czyms takim to nawet nei slyszalam :no:

Witam wieczorową porą . Wiecie co sobie szykuję ...? ziemniaczki w mundurkach z białym serkiem i masełkiem ... No niebo w gebie . Taka prosta rzecz a tak cieszy ...

Wrzucaj przepis na watek kulinarny :tak::tak::tak:

Martuś no ja słyszałam, że ziemniaki w mundurkach czyli wrzucasz je do garnka z wodą ale w łupinach...czyli jakbyś musiała je sparzyć, potem Odlać je, przykryć szczelnie pokrywką i pozostawić w ciepłym miejscu...

reklama
Do góry