reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

To co Olenka napisala, to szok:szok: normalnie malo sie nie rozplakalam:-:)-(.Zal mi tej dziewczyny:no: Zawsze jak cos takiego czytam to zaczynam sie bac o mojego maluszka:no::no:. Straszna egoistka jestem:-:)-(

Nie jesteś egoistką, tylko MAMĄ.
Wiele wad serca uwidacznia się właśnie po połówkowym USG. PTG nie zaleca oprócz oceny sylwetki serca za wiele: oceniana jest wielkość, rytm, położenie, 4 jamy (przedsionki +komory) i tyle. Nie ocenia się zazwyczaj odchodzących od serca naczyń... NIESTETY. Ja mam stresa, bo moja przez pokazywanie tych plecków tylko nie pozwala na obejrzenie serduszka, dlatego idę na echo serduszka żeby wszystko sprawdzili mimo "niewygodnego" ułożenia dzidzi,

reklama
Hej!
Oj dziewczyny próbuję Was podczytywać codziennie ale Wy tyle piszecie, że nie nadążam:-D
Ja wczoraj byłam na usg i wg lekarza pod moim serduszkiem rośnie.....dziewczynka:tak::-) Chociaż dopóki lekarz drugi raz nie potwierdzi to nie uwierzę, że mogłaby mi się trafić parka:-D
I wg usg dzidzia jest mniejsza o 2 tygodnie, ale tak było od początku. Może się więc załapię na marzec:sorry:

cześć dziewczyny

Troja w TV... nic ciekawego poza tym...
Nie dam rady przeczytać wszystkiego, co drukujecie:-)
Dziś Pani w sklepie 5-10-15 powiedziała, że mamy kupują dla noworodków rozmiar 56 zazwyczaj i dzieci w tym "leżą" max 2 tyg a potem 58 i 62... ogłupieć można...ja nie wiem już czy mam kupować 56 czy nie:sorry:
Mój Mateusz jak się urodził to miał 54 cm, więc w 56 chodził grubo ponad miesiąc, więc warto mieć przynajmniej ze dwie pary takich śpioszków. Mój w 62 sie "topił" na początku.

jak ja nieniawidzę prasować, Luczynka ty chyba mialaś jazdy na prasowanie, moze podskoczysz do mnie, bedziesz miaął pełno prasowania, nawet herbatkę Ci zrobię i jakąś dobrą kolacyjkę :)
Zaraz wam kleję kiece w kótrej idę jutro, bo stwierdziłam że musze ją przymierzyć jakby co to jeszcze bym jutro coś wymysliła :)

......nie mam nic do dodania.....

to żeś się ciotka rozpisała.....

Nie jesteś egoistką, tylko MAMĄ.
Wiele wad serca uwidacznia się właśnie po połówkowym USG. PTG nie zaleca oprócz oceny sylwetki serca za wiele: oceniana jest wielkość, rytm, położenie, 4 jamy (przedsionki +komory) i tyle. Nie ocenia się zazwyczaj odchodzących od serca naczyń... NIESTETY. Ja mam stresa, bo moja przez pokazywanie tych plecków tylko nie pozwala na obejrzenie serduszka, dlatego idę na echo serduszka żeby wszystko sprawdzili mimo "niewygodnego" ułożenia dzidzi,

to nie robią wam doplerowskich badań???????????????/

jak ja nieniawidzę prasować, Luczynka ty chyba mialaś jazdy na prasowanie, moze podskoczysz do mnie, bedziesz miaął pełno prasowania, nawet herbatkę Ci zrobię i jakąś dobrą kolacyjkę :)
Zaraz wam kleję kiece w kótrej idę jutro, bo stwierdziłam że musze ją przymierzyć jakby co to jeszcze bym jutro coś wymysliła :)
ja sie zgłaszam na ochotnika z checia ci poprasuje bo mi sie nudzi a swojego juz nic nie mam do prasowania ;-)

reklama
Do góry