reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

No nie gadaj... co za burak...
Ja mojej szefowej powiedziałam, ona ucieszyła się szczerze (może dlatego że kobieta i m dzieci), razem usiadłyśmy i zaplanowałyśmy obowiązki na njbliższy rok, kto i jak mnie zastąpi, co robić jk to czy tamto się zdarzy, mam cały czas służbowego laptoka i jestem w kontkcie z nimi jakby co - jak czegoś nie wiedzą to dzwonią. Na dodatek mam już zaplanowany powrót do pracy. W sumie to jak rok temu mówiłam mojemu ówczesnemu szefowi ( a facet to był) że jestem w ciąży, to też się szczerze ucieszył i gratulował - i tak samo układaliśmy plan na ciążę..
Na dodatek miesiąc przed ciążą aplikowałam na wyższe stanowisko i zaprosili mnie na interview mimo że na L4 już byłam 3 miesiące i przeszłam rozmowę o dziwo :szok: Co za buraki pracują w innych firmach to szok...
naprawdę pozazdrościć takiego szefostwa:sorry: niestety ja pracuje w tych realiach, gdzie za grosze by Cię wykorzystał do utraty tchu, prezesowa to jeszcze gorsza zołza i robiła mi problem z 1 dniem urlopu... Cóż jak nie masz kupy kasy i dobrych znajomości to jesteś nikim i w tym zakichanym Mielcu niestety tak wszędzie jest:-(jeszcze mama do mnie zadzwoniła że szef likwiduje sklep i wszystkie pracownice zwalnia i je tak na koniec zwyzywał od najgorszych i jak słyszę że macie takich super szefów to ja mam wrażenie, że tu się ludzie zatrzymali w rozwoju:eek:

reklama
Przydał się! dziękuje!:-)

ja zapominam się smarować tymi specyfikami i jak na razie bilans rozstępów=0 ja chyba dostałam lepszego gena
000203FB.gif

Dziękuje

to musisz wycałować maderitę za tego genika

tak właśnie zrobię, zwolnienia będę dosyłać pocztą;-)

Usłyszałam dużo nie przyjemnych słów jak wyszłam to się popłakałam, ale już mi przeszło to chyba nadmiar emocji:sorry: Pierdzielił mi, że teraz głupie baby by tylko w ciąże zachodziły, w domu siedziały, opierd...ały się i nic nie robiły i jeszcze pieniądze za to brały...było jeszcze parę takich tekstów co mnie rozłożyły, ale czułam tylko jak mi serducho szybko wali i jak mi zimno z nerwów:sorry: Mówił bezosobowo do mnie jakbym była jakąś rzeczą, żałuje, że go nie nagrałam, ale jak tam siedziałam to nie myślałam o tym:-(

to tak zbilansuj i sie zastanów nad szukaniem pracy gdzie indziej jak znajdziesz to sie zwolnij i tyle ale już po macierzyńskim....bo jak on taki jebn....to bedziesz ciągle miała problemy...u mnie looz z robotą mam super szefostwo...nawet chcieli mi pomóc dobrych lekarzy szukać oferowali swoją świtę....

Pati, gnojek z niego, olac go!
ja wczoraj bylam na chwile u mnie w pracy, posiedzialam z dziewczynami, pogadalysmy...wszyscy bardzo sie cieszyli...az nagle do pokoju wszedl jeden z moich szefow (facet) i spojrzal na mnie z taka mina jakbym mu pol rodziny wybila, powiedzial dzien dobry, zj...al za cos dziewczyny i wyszedl....za jakis czas wszedl drugi szef(tez facet) i z usmiechem na twarzy mnie przywital, pytal o samopoczucie, zdrowie i zapewnial, ze mam spokojnie byc na L4 i sie na nic nie narazac, bo teraz to jest normalne...ze teraz zycie takie szybkie jest i niesie tyle zagrozen, ze kobiety w ciazy powinny byc na L4 zeby odpoczywac i dbac o siebie i malenstwa, bo to nezwykle wazne....
bylam w szoku, bo myslalam ze obaj sa tacy sami...

a tu zobacz- dwoch facetow, dwoch szefow...a jak rozne zachowania

Wiesz co Pati? cH** mu w dupe i kamieni kupe taczka gruzu żeby nie było luzu:wściekła/y:Frajer zawsze będzie frajerem...a Ty masz prawo byc na zwolnieniu i spokojnie bezstresowo donosic swoje maleństwo:tak:

Patrysia... to dziad kalwaryjski!!!! Olej zignoruj i już się nie denerwuj teraz będziecie sobie w domeczku odpoczywac lenić i rozpieszczać.... a on niech się buja... burak jeden!!!

Kurcze mój szef fqajnie zareagował ale to dlatego że tego dnia co mu powiedziałam sam się dowiedział że będzie tata :sorry:

okej w takim wypadku ja prosto do HR / kadr bym poszła - napewno macie kogoś takiego w orgnizacji. To p od mobbing podchodzi. Nie oni Ci płacą tylko ZUS. Swoją drogą gdzie Ty pracujesz? Piekło ...na takie tematy jestem bardzo wyczulona. Nigdy nie zwolniłam kobiety w ciąży, zawsze na maksa pomagałam np załatwić bezpłatne badania. To się w głowie wogóle mi nie mieści jak mógł Cię tak ktoś potraktować.
Dziękuje Wam zawsze mnie rozśmieszycie:tak:U nas ludzie z pozytywnym podejściem do ludzi wyginęli razem z dinozaurami:-( A pracuje, a właściwie pracowałam w prywatnej małej firmie, która zajmuje się dystrybucją sprzętu golfowego na rejon europejski, nazwy nie będę cytować bo po co... Jedno zdanie: omijajcie tą dziure jak najdalej! Tu jest masa takich firm, bo słyszę jak moje koleżanki zapierniczają i jak są traktowane:sorry:

to musisz wycałować maderitę za tego genika

to tak zbilansuj i sie zastanów nad szukaniem pracy gdzie indziej jak znajdziesz to sie zwolnij i tyle ale już po macierzyńskim....bo jak on taki jebn....to bedziesz ciągle miała problemy...u mnie looz z robotą mam super szefostwo...nawet chcieli mi pomóc dobrych lekarzy szukać oferowali swoją świtę....
Cholera wycałuje a tu wycałuje a po jutrze pierwszy się pojawi to lepiej zaczekam z tym całowaniem
Wiem będę spieprzać jak najdalej stamtąd, posiedzę obie z Synkiem, a nie będę sobie krwi psuć jakimś dziadem co ma w cholere kasy i jak on to podkreślił dzisiaj nie wiem po : "moi przyjaciele z sądu" czy on mnie próbował nastraszyć czy jak to trochę mu nie wyszło niech się wali, to dla niego;-)

Jedno zdanie: omijajcie tą dziure jak najdalej! Tu jest masa takich firm, bo słyszę jak moje koleżanki zapierniczają i jak są traktowane:sorry:

Nie pracowałam nigdy w takiej firmie o jakiej Ty piszesz i naprawdę jestem w mega szoku. Są plusy i minusy pracy w małych orgnizacjach niestety. Jak masz normalne szefostwo to w takiej firmie jest naprawdę fajnie, ale jak trafia się taki burak, to lipa ponieważ nie ma pewnie w firmie rozwiniętego działu kadr albo kogoś z kim mogłabyś pogadać o takim traktowaniu.

Zmieńmy temaciora bo się tak smętnie zrobiło:-p jak Wam mija dzionek?:cool2: Jakieś plany na dziś?;-) ja dziś mam taką ochotę na słodkie, ale nie mogę:-( mam ograniczyć dzisiaj słodkie, bo jutro rano na glukozę idę:sorry:

dziewczynki ja uciekam,bo mój ma dzisiaj wolne i korzystam;-)
do usłyszenia,życzę smacznych obiadków dzisiaj i miłego dnia;-)

a Ty Pati sie nie denerwuj..Masz prawo byc na L4 i miec ich gdzieś!
Buziaki!!:*:*:*:*:**;-):-)

Pati a może pomyśl o własnym biznesie...ruszył program o którym samam myślę "mama może wszytko" pomagają laskom zaraz po macierzyńskim założyć własny biznes.....mozna z unii dostać nawet 40 tyś

reklama
Do góry