reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Hello popołudniowo :-)
wróciłam z zakupów, dla maleństw kupiłam 10 pieluszek tetrowych zwykłych 2 tetrowe z nadrukiem i 4 flanelowe- super po 2 żółte w owieczki i 2 różowo-niebieskie w misie, fajne :-) jeszcze będę musiała dokupić ale to był 1 wypad zakupowy-piekuchowy więc jestem zadowolona :tak:
zjadłam już pomidorówkę ale z ryżem ugotowanym oddzielnie i teraz sobie czytałam co tam u moich koleżanek forumowiczek, zrobiłam sobie nawet ściągę i już miałam odpisywać ale teśicowa przyszła "porozmawiać" no i tak zleciało prawie 1,5h dobrze,że już w sobotę jadą do siebie,,,, :-D jestem HAPPY!!!
do mnie już też dotarły promocyjne pampersy :))
Kasiorek trzymam kciuki, napisz co tam na wizycie :-)
Julisia Gratuluje :)) jakby nie było teraz każdy grosz się przyda :) super
Poziomeczka to przynajmniej jesteś wyspana :)) ale teraz myśle,że już po śniadanku ?? ;-)
Marga82 walcz o zwolnienie jakby nie było należy Ci się :-) ja to ze swoim ginkiem przez 2 miechy musiałam się kłócić,żeby mi jeszcze nie dawał zwolnienia a on cały czas należy się pani to po co ma pani pracować itd, ale wkońcu powiedziałam sobie dość wkońcu kiedy jak nie teraz mam siedzieć na L4 :-) trzymam kciuki :)
Chatamka jak po wizycie?? czekamy na relację :tak:
Gucha trzymaj się ciepło i NIE DAJ SIĘ!! wysyłam pozytywne wibracje :-):tak:
wkońcu to Wasz dzień i nikt i nic nie może tego zmienić wtedy to miałam ubaw :D

a propo pyskowania to ja zawsze potrafiłam się odezwać ale teraz w ciąży to jakoś nie potrafię się powstrzymać od komentarza, np. wczoraj chcę zaparkować a widzę,jakaś sierota w wyznaczonym miejscu parkingowym stoi jednym kołem na lini ale myśle sobie co tam, ja staję na kolejnym miejscu dokładnie w wytyczonym polu, zaparkowałam i pech chciał nadeszła damulka i do mnie z pyskiem jak ona ma do samochodu wejść?? ja jej na to,że jak dla mnie to może i kominem a jak nie posiada to przez rurę wydechową bo jakby nie było to ona źle zaparkowała a nie ja i jeszcze poczekałam aż wsiądzie i będzie odjeżdzać co by mój samochód został w nienaruszonym stanie no i tam coś jeszcze kur,,,,, wała... ale mam to gdzieś ale szkoda,że nie widziałyście jej miny jak wsiadała od strony pasażera HAHAHA :-D
a jeszcze musze napisać o moim dzisiejszym śnie, budzę sie jest mi tak jakoś smutno i mąż pyta co mi jest a ja mówię,że śniło mi się,że nas zostawiasz on na to przytulił mnie jeszcze mocniej i mówi,no bo właśnie zaraz Was zostawie, przecież musze iść do pracy,,, no i dostał "kuksańca" bo wcale to dla mnie żart nie był no ale co innego teraz :-) heh :)
Pozdrawiam i przyjemnego popołudnia życzę :-) ja chyba się drzemnę,,,

reklama
a mam pytanie idziecie 1 listopada na groby? ja swoje mam daleko, a to co się dzieje w Poznaniu w okolicach cmentarzy tego dnia to przechodzi ludzki pojęcie:szok: i dlatego mężuś nie chce iść ze swoimi (bo łącznie z wyjazdem i powrotem do domu to zajmie mu to co najmniej 4 godziny, a i to przy dobrych wiatrach..), bo się boi że za dlugo zostawi mnie samą i w razie czego szybko nie dojedzie.. za to chce zrobić mały spacerek tydzień później...
jak będzie taka pogoda jak dziś czyt. leje, wieje i generalna nędza to sobie daruję, ale jezeli będzie pogoda ok to pójdę ale też nie na wszystkie tylko tych najbliższych bo normalnie to byśmy mieli aż 4 cmentarze do objechania ale tego to z pewnością nie dam rady :eek:

heloł wróciłam od ginka:-) na pewno będzie córeczkaaaaaaaaaaaaaaaaa:tak::tak::tak::tak: hihihi moja sliczna Amelka ma ponad 500gram jest śliczna i zdrowa:tak::tak: dostałam kolejne zdjątko do kolekcji, poza tym ze mną tez wszystko oki, narazie nie musze robic glukozy, bo lekarz mowi ze mam dobre wszystkie pozostale wyniki i ogolnie wzorowa ciąża:-D:-D więc jesli jest wszystko oki to nie chce mnie meczyc i dopiero ok 28 tyg. mnie na to skieruje:tak::tak:

super ! cieszę się że się cieszysz!

kaasiorek bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze. Że malutka Amelka rośnie zdrowa i że Ty kochana jesteś zdrowiutka:tak:
Napisz maila, albo zadzwoń do tego od tych winietek, bo leci sobie w kulki:cool2:

czesc dziewczynki:))

odnosnie komentarza pani ekspedientki w piekarni- bardzo dobrze :))) mi sie zdazylo ostatnio, ze po raz pierwszy w ciazy ktos ustapil mi miejsca w kolejce...taka strasza pani w kolejce w aptece:) ciaza byla u mnie widoczna juz w 2 miesiacu, a w 3 wyraznie...a do tej pory musialam stac w kolejkach normalnie...najgorzej jest np. w tesco...zawsze ide do kasy z pierwszenstwem- czyli dla ciezarnych i inwalidow..a tam mega kolejka ludzi w pelni sprawnych i bez brzuszkow....szlag mnie trafia...i nikt nie przepusci, kazdy udaje, ze brzucha nie widzi...ludzie sa nienormalni....

)
Ja sięwpycham na pierwszą i mówię, że tu kolejka uprzywiejowana jest .tak samo żawsze ludzi w kasach do 10 artykułów wywalałam :)

ja poleguje, biore leki...Ty tez nie oszukuj tylko wiecej odpoczywaj...mnie nosi, zeby cos robic, ale na razie sie boje...czasem cos ugotuje, zmyje naczynia...ale tylko jak sie dobrze czuje...
ale jedno mnie nurtuje...
czy jak doktor zabronil mi seksu przez miesiac, tzn. do nastepnej wizyty...a ja bede sie czula dobrze w tym czasie, to rzeczywiscie nic a nic nie moge? nawet z prezerwatywa?:(( jak wy sie trzymacie tych zakazow? bo mnie zastanowilo, ze doktor nie zabronil mi sam z siebie, ale dopiero jak zapytalam...

Kalina żadengo seksu, peiszczenia i podniet. To chodzi o ukrwienei macicy z podniecenia no i skurcze z orgazmu. także daj organizmowi odpocząć po tych krawieniach

mi moj ginek odradzil...chociaz bardzo chcialam chodzic...powiedzial mi, ze nigdy nie mam pewnosci, czy ktos kto plynie przede mna nie ma np. kiły i czy jej nie zlapie...a jacuzzi odpada..nawet nie ma mowy...

ale z tego co pamietam to kilka lutowek chodzi na basem..podobno mozna stosowac tampony i to troszke zabezpiecza...chociaz moj ginek powiedzial, ze to nie ma znaczenia....

Ja wczoraj w poradniuku doczytałam, że nie powinno się stosować tamponów. Moja gin nawet nei bada ginekologicznie, jesli nic się nei dzieje, zeby nie wporwadzać nic niepotrzebnie do pochwy... Co gin to inna szkoła

na najbliższej wizycie tez mam zamiar marudzić ze mi ciezko ale tak niestety bywa w panstwowych przychodniach ze niechetnie daja l4! Jakos dam rade aby do konca listopada pozniej juz usilnie bede kombinowac zwolnienie :-)
Ło jezu co za głupi chłop. Moja to m ina siłę od 8 tygodnia l4 wcisakała

w nagrodę że taki udany dzień mam idę sobie pączulka kupić!!!aż mi się skakać z radości chce!!! i mała chyba też wyczuwa że fajnie jest bo kopie teraz jak szalona:-) chwilkę się pobawimy i po pączka:-):-):-)

Ja też poszłam po poączka po wczorajszych pączkowo poarówkowych wywodach

ogólny nie da jej zwolnienia z kodem ciężarnych bo się zus przyczepi może dać na zwykłe choroby na 14dni i wynagrodzenie 80% wiec lipa tak nic nie wykombinujesz
http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10
Na dziwnego lekarza trafiłaś. Mój bez problemu wypisuje B, chyba ze 3 tygodnie od niego miałam, bo stwierdził ,ze tak długo choruje z powodu ciązy. Bo gdyby nie ona to dostałabym antybiotyki i po tygodniu byłabym zdroawa, a tak z pododu ciązy tak długo on mnie leczy wiec może B wpisać

brzuchatki trzymajcie za mnie kciuki ide zaraz na ostatnie usg wiec potrzebuje tego . Oby dzidzia byla zdrowa i pokazala mi co tam ukrywa . Bede wieczorkiem papatki
ps mamwielkiego stresa
Trzymam!

No bo gadałam z moją szwagrową na gg którą będzie od soboty i tak wszystko ładnie pięknie rozmowa się klei ja jej piszę że jest mnóstwo roboty, że szkoda że mama D. nie przyjedzie ( łaskawie może by chociaż zadzwoniła, jak idą przygotowania, czy może wysłać jakieś pieniądze chodzi o sam fakt w końcu w Anglii jest łatwiej ) no i piszę jej że szkoda że nie będzie teściowej a ta mi dojeba*A " NO BO CYWILNY TO TAKI NA ODCZEPNEGO" kur*a mać napisałam jej co myślałam i się zrobiłam ndstępna! To, że oni żyją bez ślubu ze swoim to nie znaczy że mogą innym tyłek komentować...teraz wiem dlaczego teściowa nie przyjechała...PRZECIEŻ TO ***** A NIE ŚLUB...a te kity że praca to może sobie wsadzić w tyłek!http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10 Ryczeć mi się chce ale nie mam już czym całe życie pod górkę...gdzie by człowiek nie spojrzał..

No tak, tylko dlaczego potem mam słuchać:
-a co teściowa chora była że nie przyjechała?
- nie, uważa, że ten ślub w ogóle jest niepotrzebny i z nią czy bez niej byłoby tak samo...

Boże..żeby chociaż zadzwoniła i się zapytała jak samopoczucie czy się stresuje, jejku przecież normalny człowiek ma taki odruch że zadzwoni do synowej i porozmawia...
Gdzie tam...no ale cóż, w dupie mam tą kobietę, ciekawe co D. powie na to co A. napisała na gg...

Przyłaczam się:OLEJ JĄ SIKIEM PROSTYM.Jka isę ktoś zapyta czemu jej nie ma, to powiedz ze nie wiesz, nie podaal konkretnego powodu, nie rozumiesz tego. Wyjdzie na głupia babe, kótra olała ślub syna. Także ty się nią nie przejmuj. A poza tym nie zyjemy w kraju talibów i nie wszyscy chca ślub kościelny, więc jak się komś cywil nie podoba to neich spada na drzewo.

Halo halo?? Jakiego wyjścia?? Czy ktoś tu przypadkiem na dupie w domu siedzieć nie powinien?? Gdzie znowu lecisz?? No jak słowo daję, pilnować gorzej niż dzieci trzeba:crazy:
Ania dziękuję, to samo miałam napisac :D:D:D

heloł wróciłam od ginka:-) na pewno będzie córeczkaaaaaaaaaaaaaaaaa:tak::tak::tak::tak: hihihi moja sliczna Amelka ma ponad 500gram jest śliczna i zdrowa:tak::tak: dostałam kolejne zdjątko do kolekcji, poza tym ze mną tez wszystko oki, narazie nie musze robic glukozy, bo lekarz mowi ze mam dobre wszystkie pozostale wyniki i ogolnie wzorowa ciąża:-D:-D więc jesli jest wszystko oki to nie chce mnie meczyc i dopiero ok 28 tyg. mnie na to skieruje:tak::tak:
Jedyne teraz moje zmartwienie to to że zamowilam z Mackiem na allegro naklejki na wodke i winietki na stół na nasz slub i mija juz 2 tydzien a przesylka nie dotarła:-( a slub tuz tuz koles kaze jeszcze czekac ale pierwszy raz mi sie to zdarza i nie wiem co bedzie jesli to nie dojdzie na czas brrrrrrr

SUPER

hiihi no i miaąłm wam jeszce mówic, nie wiem czy w waszych miastach jest siłownia Gymnasion, bo tam są fajne zajęcia dla przyszłych mam, by były w dobrej formie:tak: na ostatniej akcji zorganizowanej przez Diagnostykę dostałam zaproszenie na pierwsze zajecia za które się nie płaci:-) TYGRYNKO TY TEZ POSZUKAJ BO POWINNAS TO MIEĆ:tak::tak: i byłam się zapytać jak to wyglada: więc są dwie opcje albo sie chodzi raz w tygodniu - w Poznaniu są zajęcia we wtorki i czwartki i wybiera się dzien który odpowiada i za miesiac płaci się 80 zł, lub dwa razy w tygodniu za 120zł/mies, ja jestem uradowana ze takie cos jest bo generalnie z Mackiem prowadzimy zdrowy tryb zycia i czesto chodzimy na siłownie, ja na początku ciązy zrezygnowałam wiadomo dlaczego hihihi i mi tego brakuje wiec cieszę się, że są takie zajęcia:tak: u mnie w NIKU bo na ta siłke miałam karnet nie ma oferty dla ciężarnych:confused2: tak czy inaczej we wtorek tam ide ten pierwszy bezpłatny raz i mogę zdac relację

hiihi no i miaąłm wam jeszce mówic, nie wiem czy w waszych miastach jest siłownia Gymnasion, bo tam są fajne zajęcia dla przyszłych mam, by były w dobrej formie:tak: na ostatniej akcji zorganizowanej przez Diagnostykę dostałam zaproszenie na pierwsze zajecia za które się nie płaci:-) TYGRYNKO TY TEZ POSZUKAJ BO POWINNAS TO MIEĆ:tak::tak: i byłam się zapytać jak to wyglada: więc są dwie opcje albo sie chodzi raz w tygodniu - w Poznaniu są zajęcia we wtorki i czwartki i wybiera się dzien który odpowiada i za miesiac płaci się 80 zł, lub dwa razy w tygodniu za 120zł/mies, ja jestem uradowana ze takie cos jest bo generalnie z Mackiem prowadzimy zdrowy tryb zycia i czesto chodzimy na siłownie, ja na początku ciązy zrezygnowałam wiadomo dlaczego hihihi i mi tego brakuje wiec cieszę się, że są takie zajęcia:tak: u mnie w NIKU bo na ta siłke miałam karnet nie ma oferty dla ciężarnych:confused2: tak czy inaczej we wtorek tam ide ten pierwszy bezpłatny raz i mogę zdac relację

no to elegancko:-) chętnie bym sobie na takie cos pochodziła, ale mam zakaz od lekarza:-(

kaasiorek super że wszystko ok!!!
Na takie zajęcia dla ciężarnych znajoma chodziła i była zachwycona. Też bym chętnie o tym pomyślała, ale Marcin w cały świat pracuje a ja nie mam co z młodą w tym czasie zrobić:no:

reklama
Kaśka to super że z Amelką jest wszystko w porządku mnie za 4 tygodnie też glukoza czeka ale to będę się martwić za 4 tygodnie a właściwie to nie wypiciem tego tylko dwoma pobieraniami krwi w jednym dniu.

Do góry