reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Gosiu Twój wynik jest powyżej ale bardzo niewiele. Jest w granicy niejednoznaczności. Wiec na razie nie ma co sie stresować. Ja bym zadzwoniła do lekarza podała mu wyniki i zapytała kiedy zrobic to 2 obciązenie. Mi lekarz powiedział ze jesli będzie w tej granicy to mam je zrobic jeszcze przed wizytą czyli w ciagu kilku dni.
Anisen - ja idę w poniedziałek do lekarza, mogę jeszcze ewentualnie przed wizytą w poniedziałek powtórzyć to badanie, jak myslisz, to dobry pomysł i czy mam powtórzyć tylko po 1 godzinie na razie, bo taki robiłam???? Doktorka wiedziała że o tydzień za wcześnie mnie wysyła na to badanie - bo mówiła coś takiego, więc może się wstrzymam do wizyty.
Właśnie mi siostra powiedziała że to badanie bardzo obciąża organizm i na to trzeba mieć skierowanie , Anisen Ty miałaś??? i że mi tak bez skierowania nie zrobią. Ja oczywiście robiłam prywatnie, ale miałam kartkę od lekarza.
copy.png
favicon.ico

Ostatnia edycja:
reklama
Widzisz Rechotku jak ładnie Cię pocieszyły ;-)Nie martw się niczym, ja również czuję ruchy w jednym miejscu od początku....

Witam Koleżanki Ciężarówki :-)

Anisen gratuluje super wyniku :tak: mam nadzieje, ze tez bede miala taki niski cukier, ale to dopiero gdzies za miesiac, bo moj lekarz zleca to badanie najwczesniej po 24 tygodniu ciazy. No chyba, ze sa wczesniej jakies wskazania do tego.

Kejt bossska ta sukieneczka :-) w H&M wogole maja swietne ciuszki dla dzieci. Czesto maja piekne kiecki dla malych dzoewczynek. Wiem, bo baaardzo czesto zaopatruje tam moja Krolewne ;-)
Ja tez dzisiaj jadlam jajecznice na sniadanie :-D ale mnie baaardzo smakowala :tak: Moj synel natomiast nie toleruje parowek :eek::-D ale to baaardzo dobrze :-p:cool2::-D

Marga zycze zdrowka, a wesele sobie moze odpusc bo zdrowie najwazniejsze. A jesli bedziesz sie bardzo zle czula toi na slub nei idz. A jaki masz antybiotyk? Ja biore obecnie BIOPAROX.

Milena gratuluje syneczka :-) Imie sliczne:tak:i najwazniejsze, ze wszystko jest w porzadku!

Najeli pochwal sie tym wozeczkiem, pochwal i to predko :tak: moze napisz nam na jaki model sie zdecydowaliscie to my go juz sobie podejrzymy na allegro :-p

Rechotku moj synus teraz szaleje juz wszedzie, ale na poczatku wiercil sie tylko na dole brzucha, tak nad samym pecherzem. Mimo, iz macica siegala juz ponad pepek. I do tej pory to jego ulubione miejsce. Wiec nei martw sie, bo miejsce aktywnosci dziecka nei jest powodem do zmartwien ;-)

A ja dzisiaj czuje sie znow tak sobie. Brzuch mi strasznie twardnieje ic iagnie jakby mial peknac :sorry::-( Nadal mam lekka goraczke. A na noc jestem kompletnie sama bo tesciowie wyjechali na weekend (chwala im za to:-p), a Grzesiu poszedl na moc do pracy. Jutro tak samo. Martwi mnie tylko moje dzisiejsze samopoczucie i to ze jestem sama z Oliwka, bo mam dzis tez zawroty. Ale staram sie lezec i odpoczywac, wiec mam andzieje, ze wszystko bedzie w porzadku.

Witajcie :)
pół dnia nie miałam neta :wściekła/y: ale prynajmniej mój Ł dzwonił i jak zasze wprawił mnie w cudowny nastrój :-D
Widzę sporo do nadrabiania jak zawsze żadnej taryfy ulgowej dziewczyny nie dajecie :-p
Jak mija wieczorek ?

Anisen - ja idę w poniedziałek do lekarza, mogę jeszcze ewentualnie przed wizytą w poniedziałek powtórzyć to badanie, jak myslisz, to dobry pomysł i czy mam powtórzyć tylko po 1 godzinie na razie, bo taki robiłam????
Właśnie mi siostra powiedziała że to badaniebardzo obciąża organizm i na to trzeba mieć skierowanie , Anisen Ty miałaś??? i że mi tak bez skierowania nie zrobią. Ja oczywiście robiłam prywatnie, ale miałam kartkę od lekarza.
copy.png
favicon.ico

nie miałam skierowania, bo chodzę prywatnie do lekarza. Nikt mnie nawet nie pytał o skierowanie. Lekarz wprawdzie dał mi katrke z pieczątka ale nawet nie musiałam jej pokazywać. Co do obciązenia 75 to bada sie po 2 godzinach. Trzeba ten czas przesiedziec w przychodni.
W poniedziałek to trochę szybko. dziś piątek wiec tylko 2 dni przerwy. wiec ja bym przy tak krótkim odstępie najpierw poszła do lekarza a potem zrobiła to badanie. w razie jakiegos słabego wyniku po prostu będziesz musiała isc znów do lekarza w następnym tygodniu. Trzymym kciuki zeby wyszlo ze tylko zadzwonisz do niego z wynikiem (a tak a propo, to jak mozesz zadzwonic do lekarza jeszcze dzis to zadzwon i podyktuj mu wyniki, powie Ci co masz robic, a i będziesz spokojniejsza)

reklama
Do góry