Witam Mam na imię Ania, to moja pierwsza ciąża. mam 34 lata i trochę się boję Termin mam jeszcze nie wyznaczony, ale z moich obliczeń, będzie to koniec lutego ...Kolejna wizyta 28 lipca .Mam już pierwsze zdjęcie USG z ostatniej wizyty z 30 czerwca, ale na nim widać tylko pęcherzyk, a mój Okruszek jest jeszcze za malutki by go dostrzec. Serdecznie pozdrawiam..Aha...jeszcze moje objawy...Od początku ból piersi i lekki pobolewania w dole brzucha, choć już prawie ustąpiły. Mdłości -nie znam czasu ani godziny- niezbyt uciążliwe.No i jestem na zwolnieniu-poprosiłam i dostałam, póki co do dnia kolejnej wizyty. Mój pan doktor jedzie właśnie na urlop
reklama
Witam
Mama Sówka fajnego masz tego lekarza Ja też mam Rh- i o grupę krwi męża nikt mnie nie pytał ani w pierwszej ciąży, ani teraz. Może rzeczywiście wychodzą z takiego założenia jak u Ciebie
Mnie od wczoraj tak coś w plecach boli, że nie wiem co mam ze sobą zrobić. Jak się przychylę to wyprostowanie się zajmuje mi wieki, jak źle postawię nogę to normalnie krzyczę z bólu. Całe szczęście nie boli bez przerwy tylko jak się jakoś źle nakręcę albo przybiorę nieodpowiednią pozycję, ale i tak nie jest mi z tym za fajnie Kiedyś też mnie to już bolało, ale nie tak bardzo i jak się pochwaliłam interniście to mi powiedział że jak się będzie nasilało to trzeba zrobić prześwietlenie. Wtedy się nie nasilało a teraz prześwietlenia przez kolejne 9 miesięcy nie zrobię i nie wiem jak sobie z tym poradzę jak samo nie minie
Kochana, żadnych preześwietleń - dobry fizjoterapeuta Ci pomoże i bez zdjęć...
CZESC dziewczynki, pozdrawaim goraco i zycze milego dnia!!
u mnei dobrze, jakos nei oddczywam dzis Fasolka, spokojny dzionek sie zapowiada.
no i jest piatek, w koncu, huraa, chcetnie bym tez poszla na L4 ale jesczze chyba popracuje i potem przejde na 50/ na 50 :-)
odpoczywajcie sobie
AniaMoss - mówisz i połówce etatu?? To się bardzo nie opłaca finansowo - bo jak popracujesz klilka miesięcy na pół etatu to później dostaniesz dużo mniej pieniążków na zwolnieniu Ja bym doradzałą od razu zwolnienie.
Dzień dobry!!Witam Mam na imię Ania, to moja pierwsza ciąża. mam 34 lata i trochę się boję Termin mam jeszcze nie wyznaczony, ale z moich obliczeń, będzie to koniec lutego ...Kolejna wizyta 28 lipca .Mam już pierwsze zdjęcie USG z ostatniej wizyty z 30 czerwca, ale na nim widać tylko pęcherzyk, a mój Okruszek jest jeszcze za malutki by go dostrzec. Serdecznie pozdrawiam..Aha...jeszcze moje objawy...Od początku ból piersi i lekki pobolewania w dole brzucha, choć już prawie ustąpiły. Mdłości -nie znam czasu ani godziny- niezbyt uciążliwe.No i jestem na zwolnieniu-poprosiłam i dostałam, póki co do dnia kolejnej wizyty. Mój pan doktor jedzie właśnie na urlop
Fajny ten twój Pan doktor!
Moja wczorajsza odmówiła mi dwudniowego zwolnienia
Witam Mam na imię Ania, to moja pierwsza ciąża. mam 34 lata i trochę się boję Termin mam jeszcze nie wyznaczony, ale z moich obliczeń, będzie to koniec lutego ...Kolejna wizyta 28 lipca .Mam już pierwsze zdjęcie USG z ostatniej wizyty z 30 czerwca, ale na nim widać tylko pęcherzyk, a mój Okruszek jest jeszcze za malutki by go dostrzec. Serdecznie pozdrawiam..Aha...jeszcze moje objawy...Od początku ból piersi i lekki pobolewania w dole brzucha, choć już prawie ustąpiły. Mdłości -nie znam czasu ani godziny- niezbyt uciążliwe.No i jestem na zwolnieniu-poprosiłam i dostałam, póki co do dnia kolejnej wizyty. Mój pan doktor jedzie właśnie na urlop
Witaj "na pokładzie"
Serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży
Nie ma się czego bać - dobrze będzie
Cześć dziewczyny,
Ja znowu muszę ponarzekć trochę. Właśnie wczoraj dostałam plamienia (z kwią), ale na szczęście nie było tego dużo. Wzięłam luteinę i się położyłam i do dzisiaj na razie ok (wylatują tylko pozostałości z wczoraj). Dzwoniłam rano do swojej doktorki, a ona do mnie mówi że nie ma jej w Krakowie (i tym samym w szpitalu w którym pracuje, ale że jeżeli będę miała dzisiaj jeszcze plamienia to mam się zgosić do szpitala). Poki co to jestem umówiona z nią na poniedziałek. Siedzę w pracy, a potem chciałam jechać do mojego taty na weekend (tak więc przez weekend pewnie nie będę tu często zaglądać).
Ja znowu muszę ponarzekć trochę. Właśnie wczoraj dostałam plamienia (z kwią), ale na szczęście nie było tego dużo. Wzięłam luteinę i się położyłam i do dzisiaj na razie ok (wylatują tylko pozostałości z wczoraj). Dzwoniłam rano do swojej doktorki, a ona do mnie mówi że nie ma jej w Krakowie (i tym samym w szpitalu w którym pracuje, ale że jeżeli będę miała dzisiaj jeszcze plamienia to mam się zgosić do szpitala). Poki co to jestem umówiona z nią na poniedziałek. Siedzę w pracy, a potem chciałam jechać do mojego taty na weekend (tak więc przez weekend pewnie nie będę tu często zaglądać).
Ggosia a może wyrwij się z pracy i podjedź do szpitala ?
Kobitki zastanawiałyście się jak liczyć miesiące ciąży ??
Mój M wczoraj zapytał mnie "to który to miesiąc?" a ja mu na to "no 9 tydzień ". A dzisiaj znalazłam takie coś :
Wg "W oczekiwaniu na dziecko":
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX
No i okazało się, że za tydzień będę już w trzecim miesiącu
Mój M wczoraj zapytał mnie "to który to miesiąc?" a ja mu na to "no 9 tydzień ". A dzisiaj znalazłam takie coś :
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX
AniaForever
Polinezja i Jamajka
Zależy jak to interpretować. Ja tak sobie kombinowałam że skoro moja ciąża trwa już 8 tyg i jeden dzień (dokładnie jak u Ciebie to tak naprawdę zaczyna się właśnie 9 tydzień, ale nie wiem jak to się powinno liczyć tak naprawdę. Na razie zauważyłam że mam syndrom nastolatki, która sobie lat dodaje i też bym chciała żeby ta ciąża już jak najstarsza była
:-) Fajnie...Ggosia a może wyrwij się z pracy i podjedź do szpitala ?
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX
AsiaMoss
Fanka BB :)
ja osobiscie sama mam metlik i nei wiem jak sie liczy, dzis moj 8 tydz sie konczy i zaczyna 9?? jutyro na suwaczku pojawi sie 8 tydz 1 dzien, no to chyba znaczy ze 8 sie skonczyl ...nie wiem...
Kejt.. Ja mieszkam w Norwegii u nas jest tak: mam stala wyplate i jak pojde na zwolnienie 50 na 50 , to dotane 50 % mojej wyplaty od firmy i 50 % z "nie wiem skad w poslce, no ale chyba z zusu czy z czegos tam", czyli wychodzi mi rowne 100 procent, czyli tyle samo jakbym pracowala. sprawdze to jeszcze na 100% przed zwolnieeniem , ale na 98% tak jest.
to chyba nei ejst zla opcja przy spokojnie przebiegajacej ciazy(mam nadzieje ze taka bedzie)
:-)
Kejt.. Ja mieszkam w Norwegii u nas jest tak: mam stala wyplate i jak pojde na zwolnienie 50 na 50 , to dotane 50 % mojej wyplaty od firmy i 50 % z "nie wiem skad w poslce, no ale chyba z zusu czy z czegos tam", czyli wychodzi mi rowne 100 procent, czyli tyle samo jakbym pracowala. sprawdze to jeszcze na 100% przed zwolnieeniem , ale na 98% tak jest.
to chyba nei ejst zla opcja przy spokojnie przebiegajacej ciazy(mam nadzieje ze taka bedzie)
:-)
Ggosia a może wyrwij się z pracy i podjedź do szpitala ?
Jak tylko zobaczę krwawienie to podejdę - z pracy mam akurat blisko do szpitala. Na razie to nawet boję się podejść do toalety.
reklama
agaB
Fanka BB :)
Witaj Gratulacje i powodzonka życzę :-)