reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Witam :happy2: Mam na imię Ania, to moja pierwsza ciąża. mam 34 lata i trochę się boję :blink:Termin mam jeszcze nie wyznaczony, ale z moich obliczeń, będzie to koniec lutego ...Kolejna wizyta 28 lipca .Mam już pierwsze zdjęcie USG z ostatniej wizyty z 30 czerwca, ale na nim widać tylko pęcherzyk, a mój Okruszek jest jeszcze za malutki by go dostrzec. Serdecznie pozdrawiam..Aha...jeszcze moje objawy...Od początku ból piersi i lekki pobolewania w dole brzucha, choć już prawie ustąpiły. Mdłości -nie znam czasu ani godziny- niezbyt uciążliwe.No i jestem na zwolnieniu-poprosiłam i dostałam, póki co do dnia kolejnej wizyty. Mój pan doktor jedzie właśnie na urlop :sorry2:

reklama
Witam :)
Mama Sówka fajnego masz tego lekarza:) Ja też mam Rh- i o grupę krwi męża nikt mnie nie pytał ani w pierwszej ciąży, ani teraz. Może rzeczywiście wychodzą z takiego założenia jak u Ciebie:)
Mnie od wczoraj tak coś w plecach boli, że nie wiem co mam ze sobą zrobić. Jak się przychylę to wyprostowanie się zajmuje mi wieki, jak źle postawię nogę to normalnie krzyczę z bólu. Całe szczęście nie boli bez przerwy tylko jak się jakoś źle nakręcę albo przybiorę nieodpowiednią pozycję, ale i tak nie jest mi z tym za fajnie:( Kiedyś też mnie to już bolało, ale nie tak bardzo i jak się pochwaliłam interniście to mi powiedział że jak się będzie nasilało to trzeba zrobić prześwietlenie. Wtedy się nie nasilało a teraz prześwietlenia przez kolejne 9 miesięcy nie zrobię i nie wiem jak sobie z tym poradzę jak samo nie minie:(

Kochana, żadnych preześwietleń - dobry fizjoterapeuta Ci pomoże i bez zdjęć...

CZESC dziewczynki, pozdrawaim goraco i zycze milego dnia!!

u mnei dobrze, jakos nei oddczywam dzis Fasolka, spokojny dzionek sie zapowiada.
no i jest piatek, w koncu, huraa, chcetnie bym tez poszla na L4 ale jesczze chyba popracuje i potem przejde na 50/ na 50 :-)

odpoczywajcie sobie

AniaMoss - mówisz i połówce etatu?? To się bardzo nie opłaca finansowo - bo jak popracujesz klilka miesięcy na pół etatu to później dostaniesz dużo mniej pieniążków na zwolnieniu :( Ja bym doradzałą od razu zwolnienie.

Witam :happy2: Mam na imię Ania, to moja pierwsza ciąża. mam 34 lata i trochę się boję :blink:Termin mam jeszcze nie wyznaczony, ale z moich obliczeń, będzie to koniec lutego ...Kolejna wizyta 28 lipca .Mam już pierwsze zdjęcie USG z ostatniej wizyty z 30 czerwca, ale na nim widać tylko pęcherzyk, a mój Okruszek jest jeszcze za malutki by go dostrzec. Serdecznie pozdrawiam..Aha...jeszcze moje objawy...Od początku ból piersi i lekki pobolewania w dole brzucha, choć już prawie ustąpiły. Mdłości -nie znam czasu ani godziny- niezbyt uciążliwe.No i jestem na zwolnieniu-poprosiłam i dostałam, póki co do dnia kolejnej wizyty. Mój pan doktor jedzie właśnie na urlop :sorry2:
Dzień dobry!!

Fajny ten twój Pan doktor! :)
Moja wczorajsza odmówiła mi dwudniowego zwolnienia :(

Witaj "na pokładzie"
Serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży :-D
Nie ma się czego bać - dobrze będzie :tak:

Cześć dziewczyny,
Ja znowu muszę ponarzekć trochę. Właśnie wczoraj dostałam plamienia (z kwią), ale na szczęście nie było tego dużo. Wzięłam luteinę i się położyłam i do dzisiaj na razie ok (wylatują tylko pozostałości z wczoraj). Dzwoniłam rano do swojej doktorki, a ona do mnie mówi że nie ma jej w Krakowie (i tym samym w szpitalu w którym pracuje, ale że jeżeli będę miała dzisiaj jeszcze plamienia to mam się zgosić do szpitala). Poki co to jestem umówiona z nią na poniedziałek. Siedzę w pracy, a potem chciałam jechać do mojego taty na weekend (tak więc przez weekend pewnie nie będę tu często zaglądać).

Ggosia a może wyrwij się z pracy i podjedź do szpitala ?

Kobitki zastanawiałyście się jak liczyć miesiące ciąży ??
Mój M wczoraj zapytał mnie "to który to miesiąc?" a ja mu na to "no 9 tydzień :-p". A dzisiaj znalazłam takie coś :

Wg "W oczekiwaniu na dziecko":
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

No i okazało się, że za tydzień będę już w trzecim miesiącu :szok:

Zależy jak to interpretować. Ja tak sobie kombinowałam że skoro moja ciąża trwa już 8 tyg i jeden dzień (dokładnie jak u Ciebie;) to tak naprawdę zaczyna się właśnie 9 tydzień, ale nie wiem jak to się powinno liczyć tak naprawdę. Na razie zauważyłam że mam syndrom nastolatki, która sobie lat dodaje i też bym chciała żeby ta ciąża już jak najstarsza była;)

Ggosia a może wyrwij się z pracy i podjedź do szpitala ?

Kobitki zastanawiałyście się jak liczyć miesiące ciąży ??
Mój M wczoraj zapytał mnie "to który to miesiąc?" a ja mu na to "no 9 tydzień :-p". A dzisiaj znalazłam takie coś :

Wg "W oczekiwaniu na dziecko":
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

No i okazało się, że za tydzień będę już w trzecim miesiącu :szok:
:-) Fajnie...

ja osobiscie sama mam metlik i nei wiem jak sie liczy, dzis moj 8 tydz sie konczy i zaczyna 9?? jutyro na suwaczku pojawi sie 8 tydz 1 dzien, no to chyba znaczy ze 8 sie skonczyl ...nie wiem...

Kejt.. Ja mieszkam w Norwegii u nas jest tak: mam stala wyplate i jak pojde na zwolnienie 50 na 50 , to dotane 50 % mojej wyplaty od firmy i 50 % z "nie wiem skad w poslce, no ale chyba z zusu czy z czegos tam", czyli wychodzi mi rowne 100 procent, czyli tyle samo jakbym pracowala. sprawdze to jeszcze na 100% przed zwolnieeniem , ale na 98% tak jest.
to chyba nei ejst zla opcja przy spokojnie przebiegajacej ciazy(mam nadzieje ze taka bedzie)

:-)

reklama

Witaj :)Gratulacje i powodzonka życzę :-)

Do góry