reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Dzuire mam w zębie :eek: własnie ją wyczułam :eek: bo mnie k....... boli :eek: Mogę iść w ciąży do stomatologa i mi to naprawi ? :confused: W ciąży sie tylko prywatnie do dentysty chodzi ? Wiem, że pisałyście coś o ząbkach ale nie moge teraz tego znaleźć a nie pamiętam :-(
Majsii koniecznie musisz isc do stomatologa. Dziura w zebie to wrota dla bakteri do organizmu. nie strasze, wiem bo juz mnie maz uświadomił czym to grozi- począwszy od bólu a skonczywszy np na porazeniu mieśnia sercowego.
Do prywatnego ale dobrego lepiej bo bardziej o Ciebie zadba. Tylko koniecznie powiedz ze jesteś w ciazy i mozliwe ze będziesz musiała pokazać mu kartę ciązy z wynikami badań. Sa znieczulenia dostępne dla kobiet w ciazy, wiec o takie popros. no i spokojnie. Lekarz wyleczy i będzie dobrze.

Pati kurcze jak wymieniaja okna to będzie wygwizdów. nie dosyć ze nie grzeją to jeszcze przeciągi będą robic. nie mozesz pracować w takich warunkach.

reklama
Dzuire mam w zębie :eek: własnie ją wyczułam :eek: bo mnie k....... boli :eek: Mogę iść w ciąży do stomatologa i mi to naprawi ? :confused: W ciąży sie tylko prywatnie do dentysty chodzi ? Wiem, że pisałyście coś o ząbkach ale nie moge teraz tego znaleźć a nie pamiętam :-(

leć dostaniesz specjalne znieczulenie dla brzuchatek nic nie czujesz a to bezpiecznie dla maleństwa....

Rechotku ja bym tez nie wiedziała co to takiego i pewnie bym była w takiej samej panice. Wiec nie mysl ze byłabyś jedna. Nigdy nie miałam zgagi, nigdy, nawet nie wiem jak to jest.
Mąż za to ma często i tez pije renii, mówi ze mu zawsze pomaga.

wstrętna zgaga, brrrrr

Hejo!

Od dziś będę z Wami.... nadrobiłam, ale tylko dzień dzisiejszy....przykro mi, ale nie dam rady więcej , wybaczycie? Wybaczcie...

mamaAlexa Gratulujemy wspaniałej gromadki i życzymy spokojnej ciąży! No i dla synusia miliony buziaków w jego tak cudowne święto!

Tygrynkaodpoczywaj…. Wszystko będzie dobrze, przecież wiesz! Nie ma co się martwić na zapas!

Kejt82 to cieszymy się z córuni! U nas też jak by była córka, była by Oliwka! To cudownie, że przybędzie nam lutowa księżniczka! No i nie zadręczaj się… emocje są emocjami, a przecież tak czy siak kochasz to maleństwo i ono dobrze o tym wie! Poza tym, mnie czasami też ogarnia taki lęk, że lekarz mi powie: "jednak się pomyliłem, będzie córka" - nie wiem jak ja bym wtedy zareagowała! Przecież mam już tyle ubranek dla Adasia....

Rechot1sbja też pochłaniam Renie, bo tak to bym zginęła!

Patrycja214 …to my zawsze wizyty mamy razem hehe, na którą idziesz w piątek? Ja o 15 idę :)

Dzięki dziewczyny :)))))
Dzwoniłam do stomatologa i na 18 moge przyjść aaaaaa trzymajcie mnie ja się panicznie boję stomatologów gorzej niż pająków :-(

Kochana, dasz rady! Lepiej w ciąży odwiedzić dentystę, niż aby później miał Cię ząb boleć w najmniej odpowiednim momencie!! Na przykład przed samym porodem...

Kochana, dasz rady! Lepiej w ciąży odwiedzić dentystę, niż aby później miał Cię ząb boleć w najmniej odpowiednim momencie!! Na przykład przed samym porodem...

Najeli sam ból jeszcze nie jest najgorszym co moze sie stać. A jakby wywiązał sie stan zapalny.
no dobra tak to jest miec meza który pracuje ze stomatologami, wiec dmucham na zimne.

Majsii leczenie nie boli, tylkozeby Ci dał odpowiedni dla Ciebie środek przeciwbólowy. W Ciazy mój lekarz daje, bo woli to niz stresować pacjentke i przy okazji dziecko

ja ide do Jysku kupic szlafroczek, a potem do apteki po witaminy. Wy tez jeszcze bierzecie kwas foliowy? Mi lekarz kazł całą ciaze i póxniej w trakcie karmienia. no i do tego centrum. centrum mam bo kupiłam miesiac temu duze opakowanie 90 tabletek za 60% ceny. tylko dlatego ze termin mu sie konczy w styczniu. do tego czasu zdąze kupic kolejne i zażyć ;)

Chińskie żarcie jest dobre na wszystko! Ja uwielbiam... kurczaka Bak-Bo albo kurczaka w cieście. Mniam! :tak:Teraz zacznę gadać mojemu o chińskim na kolację :)
Gratulejszyn z powodu aktu notarialnego :tak:

uwielbiam kurczaka w cieście albo sosie słodko-kwaśnym!!i makaron sojowy z warzywami...mmmm...

ja zrobiłam obiad i zjadłam- zupę warzywną i do tego kasza kuskus, odrobina mieska i masa duszonych warzyw. teraz herbatka z sokiem malinowym bo zaczyna mnie cos brać.

jejku jaki pyszniuyki obaidek, anisen z Ciebie niezła kucharka jest jak widzę!! będe przyjeżdżać na nauki:tak: albo najlepiej jakbym zamieszkała za drugą ścianą:-D

Juz mnie tak dawno nie bylo ze nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie ;-)
Niestety nie mam neta aktualnie bo sie przeprowadzilismy...i czekamy
Wczoraj mialam usg...i wyglada na to ze mamy nasza upragniona CÓRECZKĘ :tak::tak::tak::tak:
Wszytsko na usg wygląda dobrze i mala sie super rozwija...
Aż nie mogę w to uwierzyć

Jak tylko bede miala neta to sie odezwe....mam nadzieje ze u wszytskich lutówek jest dobrze....
Trzymajcie sie dziewczyny!!!
pozdrawiam

eee ja chyba nie pamiętam:zawstydzona/y: ale i tak serdecznie gratuluję córeczki, w dodatku wyczekanej:tak: a to że mała zdrowa i ładnie się rozwija to juz w ogóle super:tak: pozdrawiamy i czekamy!!

Hejo!

Od dziś będę z Wami.... nadrobiłam, ale tylko dzień dzisiejszy....przykro mi, ale nie dam rady więcej , wybaczycie? Wybaczcie...

:no::no: przykro mi kochana jeden dzień to się nie liczy na nadrabianie:no::no: za karę musisz teraz siedzieć z nami tu codziennie i każdej coś odpowiadać:-D

mamy już umowę wstępną zakupu mieszkania w kieszeni:-D:-D
jak na razie uczczone colą 0,3:szok::zawstydzona/y:, 30 cm kanapką z indykiem z Subwaya:szok: i 3 ciastkami wielkości dłoni:szok::zawstydzona/y: no ale jak świętować to świętować, na wieczór będzie chińszczyzna:-D
wszystko trwało godzinę i jesteśmy 14 tys w plecy (zadatek i opłaty)... teraz latanie po bankach itp... a najlepsze że siedząc w eleganckim pokoju u notariusza złapała mnie telepka:-D i nawet nie pomagało trzymanie dłoni pod stołem bo miał szklany:-Dczułam się jak pijaczynka a podpisałam się jak dziecko z I klasy:-D potem Tomek prawie mnie znosił z III piętra bo i nogi mi latały... nie wiem czy to jakieś nasilone objawy leku(ale po kilku dniach stsowania??) czy w połączeniu ze stresem, ale podobno fajnie wyglądam, jak osika na wietrze:-D

reklama
Do góry