reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Właśnie zrobiłam drugi test i zobaczyłam już dwie wyraźne kreseczki :):):)
Tak bardzo sieciesze :-):-):-) Wyliczylam sobie termin na 11 lutego. A wizyte u gina mam na 16 czerwca-fajnie sie stalo bo bylam umowiona na ta wizyte juz wczesniej bo mialam isc na jakas kontrole bo dawno nei bylam ;-)

Dziewczyny! Czy Wy macie juz jakies objawy typowo ciazowe? Bo ja pierwszy test zrobilam z powodu tego ze od kilku dni mam okropne mdlosci :baffled::eek: Wiem ze to wczesnie i troche mnie to dziwi :eek: ale kazda ciaza jest inna wiec moze....:baffled:

MeKlaudia i jak tam dzisiaj? przyszla juz @?

anka<3 trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. Glowa do gory-bedzie dobrze :tak:

Luczynka gratulacje!!!!!!!! :-) @ jak narazie jeszcze nie przyszła i mam nadzieje ze nie przyjdzie.. Jak bym była teraz w ciazy też bym miała termin na 11 luty:)

Ostatnia edycja:
Anka<3 Trzymam za ciebie kciuki żeby wszystko było dobrze i żebycie dotrawli do tego lutego:) :*

Byłam dzisiaj u lekarza:-) pochwalił mnie za ładne wyniki:laugh2: i dal termin porodu na 28 stycznia.. ale Kto wie czy to tak dokładnie wypadnie.. Nadal tu będę na forum z wami pisała i się cieszę ze już pęcherzy było widać na usg:) a do serduszka muszę poczekać.

Anka <3 moje gratulacje ciesze sie twoim szczesciem:-) Pierwsza ciaze przywaznie sie przenosi wiec moze bedziesz i z lutego:) ja Marcela urodziłąm równy tydz po terminie, termin był na 21 czerwca a on urodził sie 28:) Oczywyście poród był wywoływany bo szkrabowi sie nie spieszyło a teraz jest taki mamisynek:-D

Hej babeczki.
Wczoraj robiłam 3 test bo aż nie chce mi się wierzyć. Oczywiście pozytywny.:-)

Luczynka - więc się ścigamy bo ja na 12.;-)... Mnie od czasu do czasu coś zakręci w żołądeczku, a wczoraj zemdliło od zapachu smażonej ryby. No i cały czas chce mi się spać i to w zasadzie tyle. Nawet piersi mnie słabo bolą.

MeKlaudia - trzymam kciuki. Może miałaś później owulacje i dlatego jeszcze testy nie wyszły.

Anka<3 - super!

Pozdrawiam

Mi jednak wydaje sie że jestem przed okresem,że niedługo przyjdzie..:wściekła/y: Bo sama nie wiem co bym zjadła jak przed kazdym okresem , przed chwilą zjadłam mięso z rosołu ( a nie jadłam juz z rok) no i teraz jem płatki:) Wiec czekam na okres.. Ale znow bedziemy probowac...

Dzieki Dziewczyny! Tak bardzo sie ciesze-jestem jeszcze troszke w szoku :-p:laugh2:

MeKlaudia no to ja tam wierze ze bedziemy rodzily razem :tak:;-) Jesli @ nei przyjdzie to moze w poniedzialek zrob drugi tescik. Ja 3mam za CIebie kciuki bo poki nie ma @ to jest nadzieja :-)

anka<3 no to GRATULACJE :-) a z nami pisz chociaz masz termin na styczen, w koncu coz to za roznica :-p

daga u mnie dzisiaj na szczescie spokoj z mdlosciami, ale wczoraj to byl jakis horror :baffled: mdlilo mnie doslownie co 5 minut :eek:

A co do porodu pierwszego dziecka to nie zawsze sie przenosi. Ja moja Oliwke urodzilam 4 dni przed terminem, a i tak nie obylo sie bez pomocy lekarzy i oxytocyny, bo organizm byl gotowy do porodu, a Oliwia nie :-p no i moj organizm zwariowal i nie umial sobie sam poradzic. Wiec przypuszczam ze teraz tez tak moze byc:sorry:

Tak bardzo bym chciała zeby sie udało i już było wiadomo.. Nie chce przechodzic znów rozczarowania i czekania.. No ale cóż tylko Bóg wie kiedy odpowiedni czas i kiedy ma je nam dac...

reklama
Właśnie zrobiłam drugi test i zobaczyłam już dwie wyraźne kreseczki :):):)
Dziewczyny! Czy Wy macie juz jakies objawy typowo ciazowe? Bo ja pierwszy test zrobilam z powodu tego ze od kilku dni mam okropne mdlosci :baffled::eek: Wiem ze to wczesnie i troche mnie to dziwi :eek: ale kazda ciaza jest inna wiec moze....:baffled:
no to gratulacje :-):-):-)
ja z objawow to nie mam ich zbyt wiele. W poprzedniej ciazy tez mnie najwyzej mdlilo - teraz jest podobnie ale nie jest tak zle. Piersi bola i sa juz takie pelniejsze. Poza tym brzusio nie boli, czasem kluje tylko odrobine i mam wrazenie takiego spinania od srodka lub napiecia. ale to chyba dobry znak...:tak::tak:
Byłam dzisiaj u lekarza:-) pochwalił mnie za ładne wyniki:laugh2: i dal termin porodu na 28 stycznia.. ale Kto wie czy to tak dokładnie wypadnie.. Nadal tu będę na forum z wami pisała i się cieszę ze już pęcherzy było widać na usg:) a do serduszka muszę poczekać.
ciesze sie ogromnie - mam njadzieje, ze u mnie tez wszystko bedzie ok za tydzien na wizycie z usg...

Hej babeczki.
Wczoraj robiłam 3 test bo aż nie chce mi się wierzyć. Oczywiście pozytywny.:-)
rowniez gratuluje i ciesze sie
Tak bardzo bym chciała zeby sie udało i już było wiadomo.. Nie chce przechodzic znów rozczarowania i czekania.. No ale cóż tylko Bóg wie kiedy odpowiedni czas i kiedy ma je nam dac...
uda sie na pewno tylko troche cierpliwosci i zanim sie obejrzysz to zobaczysz dwie kreski na tescie....

Do góry