reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
Ale w sensie, że nie rosną pęcherzyki? Nie pękają?

Osobiście nie znam, ale na innym prywatnym wątku tutaj mieliśmy dziewczynę, która była dr. F zachwycona przy prowadzeniu ciąży, ale jak termin minął to strasznie ją olał (mimo, że jak dobrze pamiętam miał wtedy dyżur w szpitalu) i była mega rozczarowana. Także ... tak.

Jeżeli chodzi o niepłodność to bardzo fajny jest dr. Wojciech Rawski Link do: dr n. med. i n. o zdr. Wojciech Rawski - Przeczytaj opinie i umów wizytę

Ja na NFZ w ostatniej ciąży miałam super lekarkę dr. Justynę Milewską Link do: lek. Justyna Milewska - Przeczytaj opinie i umów wizytę ale ona już niestety nie pracuje w szpitalu na Inflanckiej, a nie wiem czy w jakimś innym. I w sumie nie wiem jak radzi sobie z niepłodnością bo ja trafiłam na nią już w ciąży i z taką problematyczną - pessar, brak szyjki już w 14tc, zagrożenie przedwczesnym porodem, cukrzyca ciążowa, radziła sobie super

W ogóle byłam zachwycona prowadzeniem ciąży w tym szpitalu na NFZ (pierwszą prowadziłam w Bielańskim, drugą w Orłowskim - tam już nie ma porodówki), natomiast moim zdaniem nie warto wydawać tych ok 5 tys. na prowadzenie ciąży w szpitalu Medicover (też tam prowadziłam) i ostatecznie bałam się porodu tam mimo, że kosztowało by to ok 30 tys. i powinien być lux
O, to mam identyczne doświadczenia z F. Raz z nim rodziłam i mimo, że był w szpitalu w dniu mojego przyjęcia i później, to w ogóle do mnie nie przyszedł. I tak samo jak leżałam ostatnio z poronieniem (chociaż tu akurat mogę mu wybaczyć, bo zaczynał dyżur o 7, a ja wyszłam już o 9). Krążą ploty, że doktor w szpitalu to więcej celebrytuje niż pracuje :) Ale prowadzenie ciąży według mnie bardzo na plus, bo nie olewa, zna najnowsze
badania i wytyczne i jest naprawdę opiekuńczy.

Ostatnia edycja:
@Patii26 miałam wreszcie czas by nadrobić na spokojnie Twoją całą historię.
Bardzo Ci współczuję, że w dzisiejszych czasach musiałaś coś takiego przechodzić. I że wiążę/wiązało się z różnymi konsekwencjami dla Ciebie i dla dziecka. Myślę, że spokojnie na tej postawie mogłabyś jeżeli byś chciała mieć kolejne cesarskie cięcie, jeżeli jednak nadal gdzieś tam wolisz próbę porodu naturalnego to zdecydowanie spróbowałabym w innym szpitalem i nawet własną położną - w Warszawie to plus minus koszt 3 tys. ale myślę, że w takiej sytuacji warto, wiedzieć że będziesz miała "swoją" osobę i czuła się zaopiekowania. Niestety jakoś super blisko nie masz, ale widziałam że Myszków i Świętochłowice są polecane na Śląsku
Przez 2 lata po porodzie miałam jeszcze tą traumę i mówiłam, że tylko cc. Teraz się już zapomniało i chciałbym jednak urodzić naturalnie, ale właśnie już nie w tym szpitalu, a innym i będę szukała dobrego szpitala, z dobrymi opiniami i jeszcze dowiem się jak to tu wygląda ze swoją położną itp. Bo takiego porodu już nie chce przeżywać...

Ja jak znajdę teraz w ciążę to termin mi w święta wychodzi więc w takim wypadku jak nie urodzę przed 20.12 to będę chciała rodzić w domu 😆 Nie zostawię męża i trójki dzieci w święta samych w domu 😅

Ja mam dwóch synków i chciałabym teraz córeczkę 🥹
Jak patrzę na to jak beznadziejny kontakt ma mój mąż ze swoją mamą to aż jest mi przykro, mimo że jej nie lubię... Ja i moje siostry mamy dobry kontakt z mamą.
Do tego o chłopców większy stres, bo częściej zachowują się nieodpowiedzialnie, częściej sięgają po używki. Boję się okresu dojrzewania moich chłopaków 🥺
Oczywiście jeśli trafi się trzeci chłopczyk to też będę szczęśliwa, że spełniłam moje marzenie o trójce dzieci 🥰

Ja jak znajdę teraz w ciążę to termin mi w święta wychodzi więc w takim wypadku jak nie urodzę przed 20.12 to będę chciała rodzić w domu 😆 Nie zostawię męża i trójki dzieci w święta samych w domu 😅

Wspominałaś, że poprzednie dzieci przenosiłaś więc jest pewnie szansa, że i do szpitala na spokojnie zdążysz.

Ja też bardzo nie chciałam być w szpitalu w święta i bardzo źle wspominam pobyt na patologii pod względem psychicznym. Ale pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, a zdrowie Stasia też było ważne 🙂

Ja mam dwóch synków i chciałabym teraz córeczkę 🥹
Jak patrzę na to jak beznadziejny kontakt ma mój mąż ze swoją mamą to aż jest mi przykro, mimo że jej nie lubię... Ja i moje siostry mamy dobry kontakt z mamą.
Do tego o chłopców większy stres, bo częściej zachowują się nieodpowiedzialnie, częściej sięgają po używki. Boję się okresu dojrzewania moich chłopaków 🥺
Oczywiście jeśli trafi się trzeci chłopczyk to też będę szczęśliwa, że spełniłam moje marzenie o trójce dzieci 🥰

Według mnie chłopcy mają lepiej w życiu jednak. Dlatego ja się cieszę, że mam dwóch chłopców a nie 3 córki 🤣

Wspominałaś, że poprzednie dzieci przenosiłaś więc jest pewnie szansa, że i do szpitala na spokojnie zdążysz.

Ja też bardzo nie chciałam być w szpitalu w święta i bardzo źle wspominam pobyt na patologii pod względem psychicznym. Ale pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, a zdrowie Stasia też było ważne 🙂
Tylko ja nie chcę być w święta w szpitalu 🫣 Pewnie się nie uda w tym cyklu to nie będzie problemu 🤣

reklama
Tylko ja nie chcę być w święta w szpitalu 🫣 Pewnie się nie uda w tym cyklu to nie będzie problemu 🤣

Ale nie musisz. Gdybym nie zaczęła krwawić to byłabym w szpitalu 27.12 i 29.12 z niego wyszła 🙂

W moim szpitalu nie było przyjęć planowych w święta i wywoływań.
Chyba że po prostu masz pewność, że zaczniesz rodzić idealnie w Wigilię 😊

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry