reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Dzięki! Będę w takim razie sprawdzać i szukać 😊 bo na razie dostaję tylko leki na stymulację, które i tak nie działają 🤷🏼‍♀️
Mi dawali Clostilbegyt na początku na stymulację i też nie działało , potem Letrozol po jednej tabletce i też nie działało, dopiero jak brałam po dwie tabletki 3-7dc to miałam owulację i tak dwoje dzieci udało mi się począć , kolejne dzieci już z cykli naturalnych :-)

reklama
U mnie cukrzyca tylko w ostatniej ciąży i z niej najmniejsze dziecko.

W sumie Janek przy porodzie nie był jakiś mega duży bo 55cm i 3.5kg ale urodził się przed terminem więc pewnie by dobił do 4kg gdyby to np było po terminie.

No ale on był, w sumie jest ciągle głodny.
I teraz ma 14 lat w tym roku i ma ponad 180cm wzrostu i 90kg wagi. Po wykryciu CT1 przytył. Zwykle dzieci chudną.

Ogólnie dla mnie to było przykre bo pamiętam jak miał np 5 lat i chciał nosić jakieś ubrania z McQueenem czy innym bohaterem z bajki dla mniejszych dzieci i była lipa bo on już w te małe rozmiary nie wchodził 🙄

I o buty się boję bo już nosi 46 ... więc potem będzie tylko gorzej.

Basia już nie jest taka duża. Bo ma 25kg wagi i 150cm wzrostu. Ale nogę też dla mnie spora bo 36 - ona ma 10 lat

Dla mnie Oni są duzi bo ja mam 160cm i buty noszę 37 🤣
Ojej to rzeczywiście duże dzieci masz 😆ciekawe czy mnie któreś przerośnie (ja mam 180cm , mąż 190cm) ale na pewno będzie dziwnie jak będą już starsi bo w sumie to zawsze mam w głowie że są tacy słodcy i tacy malutcy , a teraz jak córka do szkoły pójdzie to już koniec pewnego etapu w życiu :-)

Mój najmłodszy był teraz na bilansie dwulatka to jest w 85 centylu zarówno z wagą jak i z wzrostem 😆 A każde dziecko rodziłam na 60cm więc te słodkie ciuszki 56 służyły tylko misiom 🤣 Przy trzecim dziecku to od razu 62/68 rozmiary kupowałam 😆

Mój najmłodszy był teraz na bilansie dwulatka to jest w 85 centylu zarówno z wagą jak i z wzrostem 😆 A każde dziecko rodziłam na 60cm więc te słodkie ciuszki 56 służyły tylko misiom 🤣 Przy trzecim dziecku to od razu 62/68 rozmiary kupowałam 😆

U mnie teraz Staś urodził się leciutko powyżej 3kg, spadł do 2700 więc nosił pierwszy miesiąc rozmiar 44 😊

reklama
Do góry