reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

Witajcie Macoszki
oj dawno mnie nie było , ale ostatni weekend z pasierbem spowodował ,że wróciłam się pocieszyć .... czasem po prostu koszmar, z roku na rok gorzej, a wszystkim udanym macochom zazdroszczę przepisu na udaną więź z innym dzieckiem niż własne... dla mnie robi się tortura to jak muszę się przywitać czy pożegnać z nim, a wspólny posiłek to już koszmar... ale cóż chciało się mieć faceta z dzieckiem to się ma i znosi się trudy wychowania , jeszcze przez tego małego potworka rozsypały się wakacje mojego siostrzeńca..... ale co tam grunt ,że nasze maluchy rosną zdrowo... a jak tam u Was Kobitki Macoszki.....????

reklama
niestety możesz tylko chyba wystąpić o stworzenie rodziny zastępczej ale to w przypadku odebrania lub dużego ograniczenia praw rodzicielskich..... wiec za wiele wam sie nie uda a dogadać się nie możecie?? 16lat to już duży chłopak....

witam :) pewnie mnie nie pamiętacie dawno mnie tu nie było ale czytałam co u Was słychać :)
ostatni raz jak pisałam byłam na poczatku ciąży,martwiłam się że córeczka mojego kochanie z poprzedniego małzeństwa nie zaakceptuje ciąży...a teraz wpadam pochwalić się że mała tuli sie do brzuszka,mowi do juleczki,cieszy się że będzie miała siostrę,mowi że chce ze mną rodzić :) już nie może się doczekać aż mała przyjdzie na świat ;) cieszę się z tego bardzo bardzo mocno i mam nadzieję że jak mała się urodzi to mojej pasierbiczce się nie odwidzi heheh :)

pozdrawiam was serdecznie :)

beti super!!
trzymam kciuki, żeby Twojej pasieribcy się nie odwidziało:tak:
jesli będziesz ją angażować do pomocy przy dzidziusiu, żeby nie poczuła się odrzucona to powinno być dobrze:-)

śliczna sukienka!
super fotki-widac ze zabawa byla przednia:-)

ja jutro jade na wesele do kuzynki M;-)
ale eksowej nie będzie:rofl: na szczęście jej nigdy nigdzie nie ma.. uf;-)

cześć dziewczynki
pdczytuję Was, ale jakoś u mnie w zakresie macochowania nic się nie dzieje. Bartek od początku sierpnia z mamusią, która właśnie rozstała się z ukochanym, dla którego rzuciła męża, i już ma nowego. oczywiście Bartek o wszystkim wie, bo mamusia sypia przy nim z kolegami.
ja na szczęście nie mam z nim problemów, już więcej z moimi urwisami
jak widać po suwaczkach, spodziewamy się dzidziusia. przed dziećmi nie dalo się ukryć, bo wyglądam jak w 5/6 miesiącu.

mama Julci - gratuluję poradzenia sobie z kretynką. dużo siły na następne imprezy

reklama
Do góry