reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

On sie poprostu boi ze ONA go zostawi...

Chce zeby moje dziecko mialo i wmoim i w partnerce ojca przyjaciela... Ale w tej sytuacji, gdzie ona pala do nas nienawiscia poprostu to nie mozliwe....

Witaj Aine...., przykre jest to co opowiadasz. Wydaje mi się, że ewidentnie tatusiowi najmniej zależy na synku. Nie MA takich rzeczy które są ważniejsze od własnego dziecka - nawet jeśli miałyby mieć wpływ na fochy ze strony panienki !!
Wiem, że i tobie musi być z tym ciężko i faktycznie zachowanie tej panny nie daje wątpliwości co do tego, ze stara się wszystkimi możliwymi metodami odciągnąć ojca od dziecka.
Widać, że ona boi się, ze jak by się wam na nowo poukładało to ona zostanie z kwitkiem, albo jeśli ojciec umocniłby bardziej więź emocjonalną z dzieckiem to jej notowania spadną. Nie mniej jednak uważam, ze nie powinnaś błagać go o te kontakty. Miej swoją dumę...., zawalcz o alimenty !!! Prędzej czy później sam się przekona z kim się związał i komu zawdzięcza to co stracił. Ty układaj sobie życie i nie pokazuj dupkowi jak cię to boli, nie dawaj przede wszystkim jej tej satysfakcji.
Na pewno znajdziesz wartościowego człowieka, który pokocha Ciebie i dziecko, a potem jak ten niedojrzały ojciec otrząśnie sie z amoku i będzie chciał wrócić, Ty będziesz szczęśliwą żoną i matką :))))))) TRZYMAM KCIUKI !!!!!!!!!

PS. Może w przyszłości staniesz się tak jak my dodatkowo wspaniałą macoszką J

Pozdrawiam
Słonko

reklama
kindzia oo macie psa? a duzego? my mamy pekinczyka tybetanskiego
jest troche wiekszy od zwyklego i tez sie wlasnie zastanawialam jak to bedzie.. bo poki co moja patrzy na niego jak na wielka maskotke a on z kolei ma zabawe ze jak mala siedzi w wozeczku i macha nogami to on probuje zlapac te nogi, nie ugryzc ale tak podgryzc:-D i przewaznie ja cala lize..
nasza spi na brzuszku od 2 miesiaca wlasciwie.. przewracac na brzusio zaczela sie bardzo wczesnie a gdzies od miesiaca przewraca sie i na plecki.. ale jeszcze nie siada, tez gaworzy sporo i sie smieje, w ogoeltakie madre ma spojrzenie:-D
a grecja coz.. rzeczywiscie juz nie mam wrazenia ciaglych wakacji.. zwlaszcza lato jest trudne do zniesienia.. dla turysty tydzien dwa to raj ale na codzien.. zwlaszcza ze ja w miescie mieszkam a beton sie nagrzewa niesamowicie i jest jeszcze cieplej.......:szok: ale do morza niedaleko i morze cieplusie:happy: no i sniegu nie mamy nigdy.. poki co mieszkam ...niedlugo bedzie dwa lata:happy:
a zdjecie dzieki jakos tak mi sie udalo, choc to zapewne nie ja ale modelki zasluga:-D

ale Ty tez w PL nie siedzisz, choc u was klimat sie "troche" rozni od naszego:-p

a i jeszcze jedno- z tym glaskaniem po pysku- to biegasz co chwile myc raczki malemu??

Załączniki

• 100_1939.jpg
    100_1939.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Aine- też będę trzymać za was kciuki, to smutne że tak małe dziecko nie ma kontaktu z tatą. Smutne że trafił ci się nieodpowiedzialny partner, gdyby zależało mu na dziecku to postawiłby sprawę jasno swojej dziewczynie... piszesz że on boi się że ona go zostawi... szkoda że nie boi się że dziecko dorasta bez ojca:-(

Dzwonil dzisij... Bedzie na ur malego...
Ta jego zagrozila ze w takim razie wyprowadza sie do rodicow, skoro wyzej od niej stawia mnie i dziecko...
Paranoja jakas czy co?! :sorry2:

Dziekuje za te wszystkie mile slowa...
Ja nie widze sensu w podburzaniu dziecka przeciwko macosze... Przeciez to powinna byc dla dziecka osoba ktorej w razie czego jezeli mi sie cos stanie, moje dziecko bedzie moglo zaufac...

NETGIRL mamy pieska,dosc sporego.Mieszanca doga zoltego z ????:baffled:
Co Cie zawialo az do Aten?? Kazdy jedzie do Anglii a ty do Grecji :-) Ciekawie.
Ja jestem w Holandii 6 lat.Przyjechalam tu do szkoly i tak mi sie zostalo:sorry2: Ale to wina mojego meza :tak: Szukalam domu i pracy w Australii........i teraz jestem szczesliwa zona i matka hi hi :cool2: Zobacz załącznik 93860

Zobacz załącznik 93861

to duzy piesek :p nasz chyba poki co jest w idealnym rozmiarze na "ujezdzanie" przez mala :D
mnie do Grecji.. po roku studiow wzielam sobie wolne.najpierw pol roku w rzymie siedzialam :) z wloch do grecji do pracy przyjechalam ale nei wypalilo wiec wrocilam do PL , juz nie myslalam o grecji... dluga historia jak tu znowu trafilam, zupelnym przypadkiem, amerykanka ktorej dawalam korki z polskiego (16 lat) miala wykupiona wycieczke do grecji na dwa tygodnie dla niej i jej ojca, w ostatniej chwili(3 dni przed wyjazdem) sie okazalo ze ojciec nie moze jechac i poprosil czy za darmo nie pojade na dwa tyg.. a ja akurat zmienialam prace i mialam te 2 tyg.. na miejscu poznalam meza-jest grekiem, ktory tez bardzo przypadkowo sie znalazl na krecie, no i dzien przed wyjazdem poprosil zebym ostalam kolejne 2 tyg. wiedzialam ze strace prace ale i wiedzialam ze juz zostane, pozniej poprosil do konca wakacji a pozniej do konca zycia :) taaka normalna historia :p
ale Twoj maz tez nie jest polakiem?? bo wlasciwie gdzies mi to umknelo..?

SLONKO napisala do AINE
....."PS. Może w przyszłości staniesz się tak jak my dodatkowo wspaniałą macoszką
OBY NIE !!!!!!!!:szok:

hi hi hi.... Kindzia, my w brew pozorom za samo decydowanie się na życie z pasierbami w tle, powinnyśmy być odznaczone....::-DP A tak poważnie, to chodziło mi o to , że AINE może kiedys zostać macoszką wcale nie wrednych nastoletnich pasierbów :)))

Pozdrawiam
Słonko

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry