W zupach warzywnych czy kremach da się sporo przemycić, prawda? Przynajmniej u nas to działa jak nie widać co w zupce pływa. Ale najzdrowsze jednak to surowe warzywa. Dzięki za info o aplikacji, jest ciekawa. A ode mnie macie info o warzywnym profilu Pora na Pomidora znajdziecie porady, a teraz nawet organizują warzywny konkurs.
reklama
katarzy802
Początkująca w BB
Ja też robię często zupy kremy i staram się dodawać do potraw jak najwięcej warzyw
@Klarowna, przypuszczam, że świadomość zawartości witamin w owocach dzieci nie przekona A jak się zapatrujecie na soki dla dzieci? Ja się zakochałam w ROKO Fun, wszystkie są pyszne, mają kolorowe butelki - co jest ważne dla maluchów no i są bez cukru i konserwantów a z witaminami - co ważne dla rodziców
Tak. Dzieci moje piją soki niemniej nie sa to soki kupowane w sklepach z uwagi na to, że zawierają w sobie duże ilości cukru. Kupiłam sobie wyciskarkę do soków oraz codziennie wyciskam dla nich z rana soczki.Są one zdecydowanie zdrowsze oraz zawierają w sobie wszystkie witaminy oraz mikroelementy, których brakuje w gotowych sokach.
Na kolację również staram się codziennie robić sałatkę z warzyw.Świetna jest sałatka z marchewki po indyjsku.Jedna z naszych ulubionych.
www.przepisy.pl/przepis/surowka-z-marchewki-po-indyjsku-video
Na kolację również staram się codziennie robić sałatkę z warzyw.Świetna jest sałatka z marchewki po indyjsku.Jedna z naszych ulubionych.
www.przepisy.pl/przepis/surowka-z-marchewki-po-indyjsku-video
Ostatnia edycja:
sylwiawalerianczyk
Zaangażowana w BB
Nie rezygnuj z podawania warzyw i owoców. Nie wymagaj od dziecka by zawsze wszystko zjadło z talerza. Ważne jest żeby spróbowało wszystkiego. Jednak rozkaz że musisz zjeść wszystkie warzywa sprawi, że faktycznie może zacząć ich unikać. Pamiętaj, że jedzenie ma wiązać się z przyjemnością smakowania, a nie ze strachem. Jak będziesz strofowała jak nie zjesz warzyw nie dostaniesz deseru, mogą skutkować tylko przez jakiś czas. Jednak nie przyniosą upragnionego rezultatu. Powodzenia.
Ja warzywa wyciskam na soki i razem z córeczką je pijemy. Kupiłam sobie wyciskarkę do warzyw - ten nowy model kalorika FE 2000I i jestem bardzo zadowolona bo przy małym dziecku to wiadomo nie mam za dużo czasu na przygotowywanie posiłków, a ta wyciskarka jest o tyle wygodna, ze można do niej wrzucać całe warzywa i owoce i bardzo łatwo się ja czyści.
Przyszłytata92
Zaangażowana w BB
My często robimy koktajle. To też niezły sposób na przemycenie dodatkowej porcji warzyw.
reklama