reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Warszawa i okolice

Silva, nie ważne, czy nas zgarniecie, byleście byli! :-) :*

Wiecie co mój K. dzisiaj wymyślił? Pyta się mnie, czy jak dzieci będą starsze, też będziemy się spotykać. Nie zdążyłam odpowiedzieć, kiedy przedstawił swoja wizję - bandy 17-latków ganiających po pokoju, a my obok ;-) Głupek mój kochany ;-)

edit. Dziewczyny, czy któraś z Was pija herbatki laktacyjne? Mam do oddania!

reklama
Herbatki czasem popijam jak mi się wydaje, że coś za mało mleka mam ale swój zapas posiadam.
A ja dwie sprawy mam:1.czy jakieś ograniczenia żywieniowe bo myślę nad menu ? 2. byłam właśnie u koleżanki koleżanki Blusi która ma termin na początek marca i mieszka blisko mnie, dziewczyna nie za bardzo może wychodzić z powodów zdrowotnych plus 5 piętro bez windy, a nie brakuje Jej rozpinanych body i pajacyki w rozmiarze 56 i 62 jak jej zrobiłam przegląd odzieżowy dla córeczki - ja coś po Młodej wyciągnę, jakby którejś zbywało...:) Tak samo gadżety szpitalne.
Ja - Zołza - 17 - latki to nas w nosie będą miały, mam nadzieję, że siedmio jeszcze nie ;-)

He he, też mam taką nadzieję ;-)

Ja już mam reklamówkę z ciuszkami przygotowaną :-) I kombinezonik... różowy ;-)

Herbatki też nadal w ofercie - może inne dziewczyny będą chciały?

Ograniczeń brak, bo kończymy z cycem :-p

Normalnie. Młody nie chce w ciągu dnia, wieczorami woli butlę, zostają ranki. A że tak się dzieje, to ja sobie czasem pozwolę na orzeszka, czekoladę albo wino i wtedy mu rano nie daję. Poza tym zaczyna i tymi rankami bardziej się bawić i gryźć mnie, niż jeść. Cieszę się, że tyle go karmiłam, a teraz przynajmniej nie będziemy przeżywać armagedonu przy odstawianiu ;-) Moje dziecko samo odstawiło. Woli coś konkretniejszego :-)

u mnie też bez ograniczeń w kwestii jedzenia! z uwagi na permanentny brak czasu raczej nic nie ugotuję, ale na pewno coś dobrego kupię! mogę kupić owoce, soki, słodycze...

co do cyca - mimo dość drastycznego odstawienia (w ciągu trzech dni przeszłam całkowicie na mm) to traumy nie było, nawet nie zapłakał za cycusiem wyrodny syn;))) tylko mi jakoś przykro było... ale teraz siedzę przy lampce wina (chyba już trzeciej...) i doceniam tę zmianę;)

Ha!ja przedwczoraj gorzka zoladkowa mietowa degustowalam:-)ale mi smakowala-jak nigdy!!! Za tydzien wychodzimy na impreze do znajomych-licze na moje kochane mojito
SILVA ja sie obawialam odstawienia bo jeszcze dwa mce temu Maja plula mm na odleglosc a teraz ladnie je ale kaszki na mm. Na szczescie otylosc kej nie grozi. A jak Szymek na nowym mm? dobrze toleruje?zrobiliscie zapasy?moja siostra bardzo dlugo na prosobe byla bo podejrzewali u niej skaze bialkowa i celiakie

reklama
No to tylko ja jestem taka.... oldschoolowa :-) Ja jakoś psychicznie nie przepadam za sztucznym mlekiem, wolę owocki czy zupkę.Ciekawe jak Nutria ? Owoce, soki, słodycze - b. chętnie :tak: Szczególnie to drugie bo ja zupełnie zrezygnowałam z tych ulepków w domu. Ja jedną, może dwie sałatki. Która bierze "danie główne" ? Ja - Zołza - zrobisz swoją serową sałatkę ?:-p

Do góry