reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

reklama
Hejka! Właśnie się obudziłam a Leon jeszcze śpi. Spałam ok 1.5 godz. Od południa na mieście parę spraw zalatwić,do domu Leonowi obiad dać,ja sobie kupiłam chińczyka bo mnie taka ochota naszła. Spakowałam Szymka ubrania,rower i zabawki bo śpi u teściów i od razu po przedszkolu go odebrali. Z gardłem lepiej,za to teraz kaszlę. Upał u nas na maksa. Głowa mnie coś boli,muszę paracetamol wziąść. O 19 po męża,muszę mu jeszcze kurczaka usmażyć. Ale jestem zawiedziona bo zmywarka dziś padła :(

Eh, ja nie mam zmywarki i strasznie się mecze przy zmywaniu. Bardzo nie lubię.
My od rana bo o 10 byliśmy umówieniu do koleżanki. (bylo w sumie 4 dzieci. Dwójka roczniakow urodzonych w maju, jedna z lutego i my z lipca) więc Artur miał co robić. Zasnął dopiero jak wyszliśmy czyli o 17.30 i cały prawie dzień minął. Ja w końcu mogę się położyć a nie siedzieć, pyscilam pralkę, Artur właśnie zjadł małą porcyjke mleka i banana, i teraz bawi się piłką. :)

A iZapomnialam, jutro jadę kupić pchacz dla Artura. Właśnie się umowilam na odbiór jutro. Używany Ale w bardzo dobrym stanie. :)

Veronika zdrówka, Pati dla małej też :*

U mnie znów Emilka chora i kaszle.pediatra stwierdziła, że to przez dużą różnicę temperatur w gardle i na zewnątrz. Mąż był z córką i jak mi to powtórzył to mnie zatkało :errr:.to co z różnicą temperatur w zimie?

Ja Dominikowi daję do jedzenia to co nam.na razie nie je pomidorów pod żadną postacią bo chyba jest problem z trawieniem (kupka jest pomarańczowa i cuchnie okrutnie) i ma ograniczony nabiał do jogurtów. W większości go karmię o stałych porach.między posiłkami dostaje np. chrupki kukurydziane albo biszkopty.jak ma większy kawałek w buzi to pluje.Pati może spróbujcie jogurty z owocami.mają małe, miękkie kawałki to może łatwiej będzie przełknąć i utrzyma się w brzuszku.
Dominik za to odkrył że butelką można chlapac i dociska smoczek do podłogi. Musi się szybko przestawić na niekapek

Kasiek tak! Lepiej loda zjeść zimą niż latem! Zimą gardło przyzwyczajone do zimna a latem nie i ja też się tak załatwiłam. Leon poszedł spać! Chociaż wstał o 18 to i tak był zmęczony! Jula u koleżanki na grillu, nie długo wróci to prysznic i spanie! Szymek u teściów tak się wymęczył,że o 17 chciał iść spać już :D Zmywarki nie kupujemy bo nie wiemy czy będzie później do nowej kuchni pasować a właściciel powiedział,że dla niego za drogo! Ok jakoś przeżyje ale coś z tym fantem musi zrobić bo woda stoi a nie idzie jej nijak wypompować. Nie mam zamiaru,żeby mi jebało w kuchni! Głowa mnie boli jak cholera! Biorę prysznic i się kładę!

Kasieks dla Emilki też dużo zdrówka życzymy:* a co do jogurtów to ma nietolerancje laktozy muszę poszukać kozich lub sojowych właśnie tak myślałam, ale ostatnio ugryzła ode mnie arbuza ale to taki kawałek jak pestka słonecznika i było wymiotowanie:(

reklama
W lidlu są jogurty na mleku kokosowym.Dominik jadł najpierw takie ale pediatra powiedział żeby powoli wprowadzać nabiał więc zaczęłam od zwykłych jogurtów dla dzieci.jak coś mu wychodzi na skórze to robimy przerwę i znów po trochę. Spróbuję tez dać mu kaszkę na mleku.na razie jadł tylko te do których dodawałam jego mleko. Zapomniałam Wam napisać. Kilka dni temu dałam Dominikowi galaretkę. Zrobił wielkie oczy bo dziwna konsystencja i zimne:D.potem zamiast jeść to chciał się nią bawić ;)

Dziś Dzień Matki, życzę Wam cudownego dnia :-D.
(Ja się ogarniam i idę sprzątać ;).może popołudnie będę mieć luzniejsze :))

Do góry