reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

IMG_5859.JPG
mój mały chłopczyk skończył dziś 11miesiecy :o ale ten czas leci[emoji87]. Jak się czuja nasze ciężarówki ? :) ogólnie jakie plany na dziś macie dziewczny i co na obiad robicie ? Miłego dzionka dla wszystkich i zdrówka dla małej Pati :*.

Załączniki

• IMG_5859.JPG
    IMG_5859.JPG
    79,7 KB · Wyświetleń: 592
reklama
Foxy Alex super wygląda:) a powiedz jak tam wysypka na plecach Małego?
Poranna burza my tez nie mamy ślubu ;) ale jak zaszliśmy to ksiądz powiedział że go to nie obchodzi bobdzicko w niczym tu nie zawiniło;) więc bez problemu, my to się tak zbieraliśmy do tego ale w końcu postanowione;)

Pati przeszła na szczęście :) dostał parafinę do wody i krem taki na egzeme i wkoncu jest ok :) i mam dzwonić po darmowe recepty jak się skończy :) nawet dobrze bo cena tych rzeczy nie mała jest i zawsze ta kasę można wydać na coś innego :) .
72A92687-6D33-4A6C-8029-1C868AD9B9E2.jpg
. Widać poprawę na szczęście.

Załączniki

• 72A92687-6D33-4A6C-8029-1C868AD9B9E2.jpg
    72A92687-6D33-4A6C-8029-1C868AD9B9E2.jpg
    125,7 KB · Wyświetleń: 553
W Niemczech z ochrzczeniem wgl nie ma problemu! Ja po rozwodzie i teraz cywilny i mieliśmy nawet spotkanie co do komunii. Teraz papież wprowadził nowe zasady i rozwodnicy albo ci co mają cywilny mogą do komunii. Ja z byłym mężem nie chciałam brać kościelnego ale tak jak u was ksiądz nie chciał ochrzić Szymka bo tylko cywilny i tak ochrzcił Julię i drugiego nie może. Jasne. I wzięliśmy kościelny tylko z tego powodu. Powiedziałam to tu naszemu księdzu i zdziwiony był ale spotykał się z takimi przypadkami. Do komunii chodzić mogę. Dzisiaj musiałam do Koloni jechać po paszport i jestem wykończona. U nas strasznie duszno. Przed południem popadało i pogrzmiało. Zaraz muszę do apteki po te te tabletki na mdlosci jechać. Ogólnie to mdlosci na szczęście przeszły i zostało tylko zmęczenie. Trudno chociaż pół godzinki ale jak Leon śpi też muszę się położyć. Ta tabletki też są na zmęczenie. Tylko jestem ciekawa czy coś pomogą. Później o 19 po męża muszę jechać. 24 Leon będzie miał 11 miesięcy a ja mam też termin do pitologa i zobaczymy ile fasolka będzie miała :) Zrobię sobie tosta bo głodna jestem. U mnie dla męża dziś sałatka. Ja z młodym po drodze suche bułki serowe.

Foxy u mnie dziś było spaghetti. Zrobiłam obiad, pranie, zmieniłam pościel i w sumie tyle. Dzień spędziłam z Dominikiem. Emilka popołudniu wróciła ze szkoły, mąż późno z pracy. Mały nie spał drugi raz, więc trzeba się było nim zająć i tak dzień minął. Teraz Dominik śpi, Emka w łazience, mąż grzebie w motorze a ja naleje sobie winko i poczytam książkę :).

W naszej parafii ksiądz nie robi problemów z chrztem.jak nie będzie chciał ochrzcic to poproś o papier do innej parafii i już. Jak będzie robić problem, to powiedz że pójdziesz do kurii i wymieknie ;)

U nas mąż dopiero na 14 do pracy więc ja pojechałam z rana na morfologia, potem wróciłam, zjadłam, poszłam spać dalej, chłopcy poszli na spacer to ja posprzatalam, potem poszłam razem z nimi, męża zawiozlam na przystanek a ja pojechałam do teściowej a potem do babci męża i wróciłam o 20.20. Kąpiel i spanie. :)

Hejka. Ja dziś nigdzie nie muszę jechać to spokojny dzień. Ale za to kupa prasowania czeka :/ Jutro po południu mam termin do pitologa i zdałoby się poprasować dziś i pomopować. U nas pochmurno,ma być burza. Wczoraj kupiłam te tabletki i jedna wieczorem wzięłam i nawet ok było. Póki co nie jestem jeszcze zmęczona. Nie mam pojęcia co dziś na obiad. Ale coś szybkiego. Może dziś spaghetti.

Dziewczyny czy wasze dzieci tez odpinaja pasy w wózku i prawie wypadają ?albo przekręcają się płatając a potem jest wrzask i ciężko wyjąc ? Ja już nie mam siły ...kazdy spacer to masakra jest tak bardzo chce wyjść z wozka ...ludzie patrza na mnie jak na wariatkę gdzie kolwiek się pojawiamy [emoji849]
Foxy u mnie podobnie. Wyrywa się z pasów ale nie tylko w wózku bo w foteliku jest to samo. Teraz w foteliku jej nie zapinam ale wpinam blat. Trochę pisiedzi ale potem tak się napina że koniec jedzenia.

reklama
Aha,mam pytanie. Mąż będzie chrzestnym małej. Macie jakieś pomysły na prezent? Myślałam o kolczykach ale to pierwsze co przychodzi do głowy a nie chcemy zdublowac prezentu gdyby chrzestna kupiła (nie mamy z nią kontaktu żeby zapytać co kupi).mąż mówi żeby dać kasę ale to typowo meskie-dać pieniądze i nie wysilić się żeby coś wymyślić.
Kasieks kasa najlepsza. Moja zebrała kasę. Zazwyczaj prezenty były średnio trafione. Moja ma 4 aniołki na ścianę takie ala srebrne. I co ja z tym zrobię ołtarzyk.
A tak kasa jest przydała się na mebelki i jeszcze zostało. Obiecaliśmy sobie że założymy jej konto i wpłacimy wszystko. Potem komunia będzie i też przecież kasa się pojawi.

Co do sukienki to kupiłam. Jedna jedyna dobra na moje dupsko. Idę na weselę 2 czerwca to J.cyknie zdjęcie i wstawię. Do tego kupiłam żakiet i torebkę i pyk 450 pękło.

Urodziny Klaudii planujemy w mieszkaniu. Na razie mamy na głowie remont. Mąż dzisiaj pozaciera gładź chyba jeszcze raz pozakleja i ja maluję sufit. Chcemy zrobić wszystko do urodzin. Czasu na pieczenie tortu nie mam dlatego zamówię w cukierni z której nie raz braliśmy torty i były pyszne. Tort będzie z pszczółką Mają i Guciem albo z Bingiem.

Do góry