reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Hej dziewczyny mam pytanie ile razy jedzą wasze Maluszki i co? Jeżeli moglybyscie napisać;) a i mam problem bo moja Mała jak tylko jakiś drobny kawałek jest w jedzeniu odrazu wymiotuje:(

reklama
My po rehabilitacji.

PatiEmma - a dajesz małej coś do ręki do jedzenia?
U nas bardzo szybko się zmienia wszystko.
Ostastnio jak wstanie zjada jakiś owoc albo jogurt. Potem jest kaszka z owocami. Potem przeważnie bułeczki orkiszowe z czymś tam z jajkiem, twarogiem owczym itp. Na koniec są warzywa z mięsem albo ryba plus makaron, ryż itp. W między czasie je różne placuszki, owoce, chrupki, warzywa surowe. No i oczywiście pierś. Je jeszcze bardzo często pierś. Przy każdym moim posiłku musi dostawać coś do jedzenia bo jest afera. No i my stosujemy blw.

PatiEmma - no i nie je jednorazowo dużo. Dlatego u nas z jedzeniem jest tak, że cały dzień coś tam sobie skubie. Je to co my jemy tylko dostosowane do jego potrzeb. Nie przyprawiam jego dań, polewam tylko oliwa z oliwek i posypuje amarantusem. Nie podaje sloiczkow. Warzywa i mięso gotuję przeważnie na parze. Robię jajecznice na parze, jajko na twardo, owsiane z owocami, różnego rodzaju placuszki czy na słodko z bananem czy z warzywami.

Patiemma nie ma co porównywać. Teraz każde dziecko już jest mega indywidualne. Mój właśnie pldopadl się do zakupów, wyjął sobie bułkę i je na sucho. Ale on ma apetyt. A u was jeśli wymiotuje to może wrócić do gładkich konsystencji, może nie lubi grudek. A aby cwiczyla gryzienie to może chrupki kukurydziane

Emol właśnie wiem że każde jest inne tylko chciałabym żeby coś próbowała innego niż papki, a z chrupkami było tak samo kurde że ugryzła i pomemlala i zwymiotowała:/ mam nadzieję że coś się zmieni

Emol fajnie że tak sobie chrupie bułeczkę;)
Poranna burza super że tak sobie wszystko je, a moja też dużo nie je na raz i w sumie to też ze względu na refluks i by nie mogła więc tak po trochu cały dzień coś je tyle że ja jej daje, ale chciałabym przejść/spróbować blw

Hejka! Ja już po wizycie! 8 t.c serducho bije jak dzwon! Mówiła,że od 6 tyg dość sporo urósł. Ale ja chyba zaraz umrę tak mnie gardło napierdziela. Od poniedziałku wieczora. Myślałam,że przechodzi bo drapało już tylko a tu dziś przełykać nie mogę. No masakra jakaś. Na dodatek domowe sposoby nie pomagają. Pojechałam do rodzinnej obejrzała i mówi,że wirus. Mogę tylko jakieś ohydne tabletki ssać :( i paracetamol. Wzięłam już może coś pomoże. Leon taki wymęczony,że teraz zasnąć nie może. Ja już bym się z chęcią położyła bo mi zimno ale jeszcze po męża muszę jechać. Patiemma może skonsultuje te wymioty z lekarzem? Może jakiś refluks żołądkowy albo coś?

Veronika gratulacje!! A my konsultowaliśmy i dała nam skierowanie do laryngologa że może wędzidełko za krótkie ale mi się wydaje że normalne:/
Dziesięć kurde Mała cały dzień kaszle i kicha i cos w nosie jest no ja już wymiekam:/ nie wiem narazie się inhalujemy :/

reklama
PatiEmma - musisz dać czas małej z jedzeniem. Możesz dawać jej jedzenie do rączki. Nawet niech tylko ogląda. Wydaje mi się, że przy refluksie to normalne, że jej pasuje gładka konsystencja. Skonsultuj to z laryngologiem jeśli masz skierowanie. My też musimy iść do laryngolog bo cały czas jest problem z jednym uchem małego. Może gastrolog? Emol ma rację. Nie warto porównywać. Jednak ja lubię wymienić się doświadczeniem. Tym bardziej, że wszystko robię pierwszy raz, a moja mama już wiele rzeczy nie pamięta, a jak pamięta to jej metody mi nie odpowiadą. Na forum zawsze można się czegoś dowiedzieć i zmienić swoje postępowanie. Ja robię wiele rzeczy na czuja. Chętnie dowiaduje się nowych rzeczy :)

Veronika - zdrówka dla Ciebie.

Do góry