reklama
Poranna_burza
Fanka BB :)
My po rehabilitacji.
PatiEmma - a dajesz małej coś do ręki do jedzenia?
U nas bardzo szybko się zmienia wszystko.
Ostastnio jak wstanie zjada jakiś owoc albo jogurt. Potem jest kaszka z owocami. Potem przeważnie bułeczki orkiszowe z czymś tam z jajkiem, twarogiem owczym itp. Na koniec są warzywa z mięsem albo ryba plus makaron, ryż itp. W między czasie je różne placuszki, owoce, chrupki, warzywa surowe. No i oczywiście pierś. Je jeszcze bardzo często pierś. Przy każdym moim posiłku musi dostawać coś do jedzenia bo jest afera. No i my stosujemy blw.
PatiEmma - a dajesz małej coś do ręki do jedzenia?
U nas bardzo szybko się zmienia wszystko.
Ostastnio jak wstanie zjada jakiś owoc albo jogurt. Potem jest kaszka z owocami. Potem przeważnie bułeczki orkiszowe z czymś tam z jajkiem, twarogiem owczym itp. Na koniec są warzywa z mięsem albo ryba plus makaron, ryż itp. W między czasie je różne placuszki, owoce, chrupki, warzywa surowe. No i oczywiście pierś. Je jeszcze bardzo często pierś. Przy każdym moim posiłku musi dostawać coś do jedzenia bo jest afera. No i my stosujemy blw.
Poranna_burza
PatiEmma - no i nie je jednorazowo dużo. Dlatego u nas z jedzeniem jest tak, że cały dzień coś tam sobie skubie. Je to co my jemy tylko dostosowane do jego potrzeb. Nie przyprawiam jego dań, polewam tylko oliwa z oliwek i posypuje amarantusem. Nie podaje sloiczkow. Warzywa i mięso gotuję przeważnie na parze. Robię jajecznice na parze, jajko na twardo, owsiane z owocami, różnego rodzaju placuszki czy na słodko z bananem czy z warzywami.
Emol
Patiemma nie ma co porównywać. Teraz każde dziecko już jest mega indywidualne. Mój właśnie pldopadl się do zakupów, wyjął sobie bułkę i je na sucho. Ale on ma apetyt. A u was jeśli wymiotuje to może wrócić do gładkich konsystencji, może nie lubi grudek. A aby cwiczyla gryzienie to może chrupki kukurydziane
Emol fajnie że tak sobie chrupie bułeczkę
Poranna burza super że tak sobie wszystko je, a moja też dużo nie je na raz i w sumie to też ze względu na refluks i by nie mogła więc tak po trochu cały dzień coś je tyle że ja jej daje, ale chciałabym przejść/spróbować blw
Poranna burza super że tak sobie wszystko je, a moja też dużo nie je na raz i w sumie to też ze względu na refluks i by nie mogła więc tak po trochu cały dzień coś je tyle że ja jej daje, ale chciałabym przejść/spróbować blw
Veronika_k
Hejka! Ja już po wizycie! 8 t.c serducho bije jak dzwon! Mówiła,że od 6 tyg dość sporo urósł. Ale ja chyba zaraz umrę tak mnie gardło napierdziela. Od poniedziałku wieczora. Myślałam,że przechodzi bo drapało już tylko a tu dziś przełykać nie mogę. No masakra jakaś. Na dodatek domowe sposoby nie pomagają. Pojechałam do rodzinnej obejrzała i mówi,że wirus. Mogę tylko jakieś ohydne tabletki ssać i paracetamol. Wzięłam już może coś pomoże. Leon taki wymęczony,że teraz zasnąć nie może. Ja już bym się z chęcią położyła bo mi zimno ale jeszcze po męża muszę jechać. Patiemma może skonsultuje te wymioty z lekarzem? Może jakiś refluks żołądkowy albo coś?
Veronika gratulacje!! A my konsultowaliśmy i dała nam skierowanie do laryngologa że może wędzidełko za krótkie ale mi się wydaje że normalne:/
Dziesięć kurde Mała cały dzień kaszle i kicha i cos w nosie jest no ja już wymiekam:/ nie wiem narazie się inhalujemy :/
Dziesięć kurde Mała cały dzień kaszle i kicha i cos w nosie jest no ja już wymiekam:/ nie wiem narazie się inhalujemy :/
reklama
Poranna_burza
PatiEmma - musisz dać czas małej z jedzeniem. Możesz dawać jej jedzenie do rączki. Nawet niech tylko ogląda. Wydaje mi się, że przy refluksie to normalne, że jej pasuje gładka konsystencja. Skonsultuj to z laryngologiem jeśli masz skierowanie. My też musimy iść do laryngolog bo cały czas jest problem z jednym uchem małego. Może gastrolog? Emol ma rację. Nie warto porównywać. Jednak ja lubię wymienić się doświadczeniem. Tym bardziej, że wszystko robię pierwszy raz, a moja mama już wiele rzeczy nie pamięta, a jak pamięta to jej metody mi nie odpowiadą. Na forum zawsze można się czegoś dowiedzieć i zmienić swoje postępowanie. Ja robię wiele rzeczy na czuja. Chętnie dowiaduje się nowych rzeczy
Veronika - zdrówka dla Ciebie.
Veronika - zdrówka dla Ciebie.
Podziel się: