reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Emol - fajnie wyglada. Ja myslam żeby zamowic taki zwykły tort tylko żeby biszkopt był zrobiony z kaszy mannej i bananow. Zobaczę co mi zaproponują. Nie będę nawet próbował robić tortu bo wiem, że tylko się zdenerwuje.
Robię takie fajne placuszki z kaszy mannej, mleka kokosowego, bananów i jajka. Przepis zaczerpnięty z Alaankowego BLW. Tymkowi bardzo smakują i są idealne na wycieczki.

reklama
Ja właśnie nie chce zamawiać bo nie wiem czego będą używać, w jakiej ilości. A ten przepis wydaje się łatwy więc zrobię. Najpierw trochę wcześniej na sprobowanie czy dobry

Pati zdrówka dla małej:* Jak się czuje?
Veronika tort wygląda super :).
Emol fajny przepis i prosty.może też spróbuję zrobić :).
Burza jak z Dominikiem jak jest chory to staram się chodzić do naszego pediatry (chyba że jest nieobecna).na szczepienia to obojętne do kogo bo i tak pielęgniarki szczepia a lekarz ogląda zdrowe dziecko więc moim zdaniem nie ma różnicy do kogo pójdziemy. Ważne żeby kolejne szczepienia były odhaczone.
Co do urodzin to miał być grill ale zapraszamy siostrę z maleństwem i chyba nie bardzo żeby spędziła z nią cały dzień na działce. Zostaje opcja w mieszkaniu. Zapraszamy chrzestnych i tesciow bo moi rodzice będą w Polsce dopiero w lipcu.
W sobotę byliśmy u siostry i nosiłam malutką na rękach. Waży ok. 4,5 kg.jest taka leciutka i malutka. Już zapomniałam, że Dominik taki był. Jak ten czas leci :o

Aha,mam pytanie. Mąż będzie chrzestnym małej. Macie jakieś pomysły na prezent? Myślałam o kolczykach ale to pierwsze co przychodzi do głowy a nie chcemy zdublowac prezentu gdyby chrzestna kupiła (nie mamy z nią kontaktu żeby zapytać co kupi).mąż mówi żeby dać kasę ale to typowo meskie-dać pieniądze i nie wysilić się żeby coś wymyślić.

Emol wygląda smacznie i pewnie tak smakuje ;)
Poranna_burza ja też robię takie placuszki tyle,że bez kaszki mannej. Ale u mnie nie za bardzo dzieciaki chcą je jeść. Ja już ogarnęłam wszystko,naszykowałam pranie,żeby się wcześnie rano nastawiło. Jutro po południu do konsulatu muszę jechać po paszport a wcześniej chcę do fryzjera. Ładna pogoda dziś była ale coś się chmurzy i zanosi się chyba na burzę. Wgl zapowiadają na cały tydzień. Jula dziś była u teściów,więc dzień był spokojny. Oczywiście po południu po obiedzie jak Leon spał to ja też się położyłam i mieliśmy z mężem film oglądać a ja jak zwykle zasnęłam. Teraz już wszyscy śpią. Obejrzę serial i pod prysznic. Od jutra znowu powrót do codzienności. Dziś mąż był w domu bo święto więc miałam luz. Mam nadzieję,że jutro będę się normalnie czuła. Położna podała mi nazwę tabletek na nudności i zmęczenie. W sobotę nie było w aptece ale jutro muszę je kupić.

Ja tez planuje butle z helem + balony . Zazdroszczę wam obecności rodziny ;) u nas będą znajomi z dziećmi i dwie kuzynki jedna z mężem . Około 10 osób :). Talerzyki i miseczki itd kupie ładne jednorazowe wszystkie oczywiście pod kolor i ten sam wzor . Myśle o flamingach i ananasach oraz teńczowych dodatkach [emoji16]. A tortu nie robie/nie kupuje bo nie przepadam . W zamian zrobię okrągłe ciasto szpinakowe z truskawkami :p . Wszytko odbywać się będzie na dworze jeśli pogoda pozwoli [emoji854].

Kasiek myślę że na fb można się zgadac. Osobiście uważam że kasa lepsza niż kupować coś na siłę. Ewentualnie zapytać rodziców co potrzebują. Może kupić zajęcia na basenie dla niemowlaków albo właśnie jakiś drobny upominek - zabawkę/książkę/mata do zabawy/ hustawke-bujawke...
My dostaliśmy same zabawki i ubranka, a jak Artur się urodził to dostałam 3 ręczniki do kąpieli i grzechotki (od 3 osób co mieszkają pod jednym dachem - babcia, jej syn i jego córka) i mieli ze sobą jak pogadać, czy zrzucić się na większy prezent a wczesniej zapytać się czy coś potrzebujemy... no nic. Ja narzucać co mi potrzebne nie będą, ale miloby było jakby ktoś się mnie zapytał.

Ja kupiłam na aliexpress takie rzeczy. Jeszcze chce dokupić złote balony i może balony gwiazdy. No i oczywiście niebieska papierowa zastawa :)

Dekoracje
IMG_20180521_212158.jpg

Załączniki

• IMG_20180521_212158.jpg
    IMG_20180521_212158.jpg
    64,1 KB · Wyświetleń: 245
reklama
Poranna burza powiedziała żeby zbijać gorączkę ilbo to może trzydniówka no zobaczymy co to:/ Mała taka ospała, oczy załzawione taka moja Mała Biedulek,marudziel straszny bo źle się czuje
Kasieks dzięki:* w sumie sama nie wiem łańcuszek to taki standard chyba na chrzciny a co jeszcze to nie wiem
Emol fajne dekoracje
Veronika może i masz rację , no wczoraj to w sumie pierwsze co przyszło mi do głowy bo wcześniej nie gorączkowała tak żeby móc 38,6:/ ale w sumie masz rację , choć dziś mieliśmy 39:/

Do góry