reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Przy 39 to już bym podała coś przeciwgoraczkowego.jak nie przejdzie do rana to może podejdź do lekarza żeby sprawdził czy to nie jakaś infekcja.mam nadzieję, że przejdzie i będziecie miały spokojną noc.
Emol na fb też się nie dogadamy bo znam tylko imię chrzestnej.to córka kuzyna szwagra,a pierwszy i ostatni raz widziałam ją 7 lat temu;).dziś mówiłam mężowi, że chyba zadzwonię do siostry i zapytam czy czegoś konkretnego nie potrzebuje,tylko że ona zawsze mówi, że wszystko ma. No zobaczymy...

reklama
Dziewczny czy wasze dzieciaki interesują się książkami ? Mój mały nawet nie da otworzyć bo odrazu wyrywa i wyrzuca . Nie chce patrzeć na obrazki . A piją same ? Bo ja muszę trzymać mu niekapek/butelkę bo sam nie weźmie w rękę ...

Mój chwilę ogląda a potem pakuje do buzi. Mam wyrzuty sumienia bo chciałam mu czytać Ale chyba jeszcze za mały jest, albo za bardzo energiczny

Kasieks - a ja uważam, że pieniądze zawsze się rozejda, a złoto dla dziewczynki to super prezent. Jak będzie dorosła to doceni i będzie nosić albo przetopi na coś innego. Możesz kupić złota monetę, sztabke złota są takie małe lub inny drobiazg.

Emol - fajne te ozdoby. Jeszcze nie ogarnęłam Ali.

PatiEmma - oby małej przeszło. Zdrówka. Jak nocka ?

Veronika - ta kaszka manna daje fajny posmak w tych placuszkach. Oby przeszły Ci mdłości.

Foxymama - u nas Tymek sam przekłada sobie książeczki, bardzo to lubi. Przestał zjadać. Jednak gdy czytam to zaraz mi wyrywa. Dlatego jak czytam po jednej stronie i przerwa na zabieranie książki, mówię "daj mamie książkę" albo opowiadam zamiast czytac. Największym hitem są książeczki z przyciskami wydający dźwięk. Mój syn pije sam z bbox. Polecam.

Okropna noc po tym szczepieniu. Nie spał od 22 do 3. Musiałam go nosić bo u męża się nie uspokajal. Dodatkowo mam okres i to bardzo obfity. Z tego wszystkiego nakrzyczalam na męża i jest na mnie obrażony. Wkurza mnie, że są sprawdzone metody na uspokojenie dziecka, a on robi po swojemu.

Dominik ma na razie książeczki grube- jakby kartonowe z obrazkami (zwykłe targa).jak mu pokazuje obrazki to po chwili zabiera książeczkę i gryzie.też ostatnio pomyślałam żeby kupić takie z dźwiękiem. Jak będę na zakupach to się rozgladne. Mały sam pije z butelki ze smoczkiem. Stawiam mu na ławie i sam bierze kiedy chce.ostatnio pił z niekapka z rossmana ale potem nim rzucał bo nie leci tak szybko jak z butelki wiec na razie zostajemy przy butelce.spróbujemy z kubkiem za 2 tygodnie.
Burza też myślę, że pieniądze się rozchodzą nie wiadomo kiedy.może kupię łańcuszek z zawieszką. Nie chcę kupować medalika bo teraz przy komunii w niektórych parafiach kupuje się dzieciom jednakowe.będę jeszcze rozmawiać z siostrą co ona myśli na ten temat.
Pati jak malutka? Gorączka przeszła?

Poranna burza a wes napisz mi przepis na te placuszki;)
Mała znów dostała w nocy gorączki ponad 38 wić dostała czopka, rano już nie było więc będę obserwowac na jutro mamy wizytę;) Teraz sobie siedzi i bawi się gdzie jest Babel, tu jest;) przykrywa się kocem i my mówimy gdzie jest Babel a ona się rozkrywa i mówimy tu jest i jest taki śmiech ;)

Mój brat-chrzesny Małej kupił łańcuszek złoty z przewieszka ,pamiątkę srebrna chrztu , i nie wiem czy coś jeszcze bo my dopiero będziemy chrzcić bo Mała w kółko chora a teraz ciepło to myślę że będzie dobrze , choć oczywiście teraz gorączka no ale nie zapalenie płuc jak wczesniej

PatiEmma - my też jeszcze nie chrzcilismy Tymka. Musimy to zorganizować w końcu. Tylko u nas jest też problem bo my nie mamy ślubu. Piszę mąż bo już mi głupio pisać chłopak:D. U nas w parafii nie ochrzcza dziecka bez ślubu.

reklama
PatiEmma - my też jeszcze nie chrzcilismy Tymka. Musimy to zorganizować w końcu. Tylko u nas jest też problem bo my nie mamy ślubu. Piszę mąż bo już mi głupio pisać chłopak:D. U nas w parafii nie ochrzcza dziecka bez ślubu.
My też wg kościoła nie mamy ślubu bo tylko cywilny Ale ochrzcili mi dziecko jak powiedziałam ze jeśli nie tu to gdzie indziej i chce papier ze byłam chrzczona. A jak chciał abyśmy wzięli za razem ślub kościelny to powiedziałam zeby sie cieszył ze w ogóle chrzscze dziecko bo mąż nie wierzący i nie będzie udawał katolika, ja wierzaca i mąż dał mi wolna rękę w tym temacie. To skończyły się nagadywania i ze nie ochrzci bo straciłby pieniądze.

Do góry