reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Kasieks - gratulacje dla Dominika! Super, że już stawia pierwsze kroki.

Veronika- super tort. Moja mama potrafi piec, ale bez masy cukrowej. Na moją osiemnastkę zrobiła dwupoziomowy. Był piękny. Biały, ozdobiony białymi różami.

My dzisiaj spacerowo. Byliśmy na placu zabaw i przy fontannie. Maly bardzo marudny. Jak coś chce, a ja mu zabieram to aż się trzesie ze złości. Dzisiaj na spacerze szedł chłopak z dużym psem. Mówię do Tymka pomachaj do pieska. I pomachal. Byłam bardzo zaskoczona bo wydawało się się, że macha dlatego, że naśladuje po mnie, czy mezu. A tutaj tak jakby zrozumiał polecenie :D

Edit - albo przez przypadek pomachal :D:D:D

Ostatnia edycja:
reklama
Poranna burza trzeba być myśli że fizjoterapeutka wie co mówi, napewno jest dobrze ;)
Veronika bardzo ładny tort
Foxy mama kurcze współczuję Ci ,ale Alex musi być silny że rozpina te pasy,moja to się tam cos grzebie z zaciekawieniem ale nie da rady
Emol Twój to już pewnie tak bardziej stabilnie stoi, moja to jak się podciągnie to giba się i nogi takie nie skordynowane ;)
Kasieks i moja w sumie zaraz najedzona po paru łyżkach coś czuję że do łakomczuchów to nie będzie należeć..
A my w sumie wczoraj byliśmy w parku wieczorem ,Mała zafascynowana fontannami , powinny być kolorowe ale to chyba jeszcze później włączają ale i tak się podobało;)

Tak. Będziemy robić w ogrodzie, myślałam o grillu Ale dzisiaj przeglądam oferty cateringowe.
Mam kupiony balon z 1, napis happy birthday, i takie pojazdy z kartoników na wykalaczkach, aby to powbijac w jedzenie jako dekoracja :)
Muszę kupić jeszcze butle z helem, na allegro za 70 zł.

Emol - u nas najprawdopodobniej też będzie grill. Jeśli będzie brzydka pogoda to zrobimy imprezkę w mieszkaniu. Wczoraj przeglądam ozdoby i też pewnie kupię butle z helem. U mnie w mieście można kupić duży balon z napisem 1 napelniony helem za 35 zł więc bardziej opłaca się kupić butle bo co roku będzie można napełniać. Chcę zamówić tort bez cukru i laktozy żeby Tymek mógł zjeść. Myślę też o sesji przed urodzinami. Kolega męża jest fotografem. Chciałabym zrobić podziękowania dla gości w formie zdjęcia młodego. Planuję zrobić imprezę tylko dla najbliższej rodziny.

My dzisiaj może będziemy mieć szczepienie. Mieliśmy mieć w tamtym tygodniu, ale odwołali nam wizytę. To już 3 raz kiedy nam odwołują. Dzisiaj mamy dopiero 11 numerek, a nasza lekarka przyjmuje po 40-50 min, gdzie czas przeznaczony na przyjęcie wynosi 10 min dla dzieci po 1 r.z. i 15 min dla dzieci do 1 r. z. Spędzimy pół dnia w przychodni. Cały czerwiec nie ma naszej lekarki. Nie wiem czy zapisywać nas do innej. Jak myślicie? Cały czas chodzimy do jednej.

A tort też chce zrobić, bez cukru, z owocami. Nawet mam w tel zapisana zakładkę z przepisem :) a takiej 1 nie opłaca się kupowac. Lepiej samemu nadmuchac. :) u nas najbliższa rodzina to 30 osób. Więc będzie sporo.
Ja zapisalabym do innej. Niestety mąż tak pracuje ze biorę zawsze jakikolwiek termin który mi pasuje, a lekarz to może być jakikolwiek.

My w sumie nie planowaliśmy jeszcze nic;)
Emol jak możesz to wklej link do przrpisy;)
U nas w nocy gorączka ponad 38:/ dostała czopka trochę zbiło ale rano znów to samo umówiłam do lekarki i idziemy na 11:30,powiem szczerze że nie wiem od czego zębów nie widać za bardzo no a w sumie jest ostatnio ciepło to nie miała gdzie się przeziębić:/ no nic zobaczymy co powie

Hejka! Ja też zaplanowałam na dworzu i będzie grill! Mąż się zadeklarował,że dodatkowo będą hamburgery z grilla. Mam nadzieję,że będzie ładna pogoda bo w mieszkaniu nie mamy za bardzo miejsca. Muszę tylko jakieś dekoracje kupić. Torta też będę sama piekła. Chciałam w kształcie 1!
Pati_emma ja Leonowi podaje na zbicie gorączki jak ma ok 39! Wcześniej nie daje bo organizm też musi się nauczyć walczyć. Daje mu więcej picia i ewentualnie chłodne okłady. Tak u nas lekarz mówi i tak robię bo z Szymem też od razu dawałam czopka jak miał 38 i teraz jak ma gorączkę to jest masakra.

Emol - no właśnie o taki tort mi chodzi.

PatiEmma - i jak mała? Co lekarz na temperaturę?

Udało się zaszczepić. Zostały jeszcze 2 szczepionki. Kolejna wizyta 28 czerwca. Nie dał się zwazyc. Musiałam z nim wchodzićh na wagę. Roboczo waży 9.5kg.

reklama
Do góry