reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Emol - jeszcze raz gratuluje.

Veronika - to bardzo przykre. Szkoda, ze tak to wyglada. Musisz rozmawiac z nim az zrozumie. Przeciez mial swiadomosc, ze wiaze sie z kobieta z dziecmi.

Foxy - wspolczuje. Moj maz zajmuje Tymkiem od razu, gdy wroci z pracy i weekendy. To owocuje, bo mlody gdy slyszy, ze maz otwiera kluczem drzwi az piszczy z radosci.

PatiEmma - co u Was ?

U nas po staremu. Tymek podnosi sie na wyprostowanych rekach i kolysze sie do raczkowania. Tylko, gdy postawi krok pada twarza na ziemie... wiec musze caly czas go asekurowac. Bo inaczej jest histeria. Ma za slabe miesnie jeszcze. W dzien praktycznie nie spi, a mial kiedys 2 drzemki po godzinie. Zapisalismy sie na taka rytmike dla dzieci. Idziemy we wtorek.

reklama
Mój maly tez się cieszy jak widzi tatę ale co z tego jak on pobawi się 10 min i zaraz coś innego ma do roboty

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuję. U nas mąż się bawi ale to dlatego że od początku mu mówiłam ze ma go brać na ręce, przytulać się i głaskać i teraz jak Artur jest już fajnym komunikatywnym bobasem razem się bawią. Ale u nas to moja szkoła zmusiła aby umiał się dogadać i obsłużyl dziecko .
1519406941-82f604eed9483ff7-aaaaaa.jpeg

Tutaj bawią się w patataj patataj

No Leon jak zobaczy męża to też piszczy z radosci. Dziś prawie już kończył mleczko,zostało parę łyczków ale jak mąż wszedł to już było po piciu. Trochę go miał i mały poszedł spać. Nagadała mu dziewczyny tak,że mu w pięty poszło! Mam nadzieję,że to co pomoże! W niedzielę chce iść z Julią do kina i pyta mi się czy ma wziąść Szymona. Mówię,że nie musi,ja z chłopakami zostanę bo to na Julkę ciągle najeżdżał i to jej się należy. Ale ma zmienić zachowanie w stosunku do oby dwóch!

Poranna burza u mnie tez jak slysze ze ktos wchodzi do domu to odrazu wzrok na drzwi od pokoju u czy to tato;) aczkolwiek wydaje mi sie ze tak jak Emol kazalam mu pobawic sie czy potrzymac ja i ro w sumie zaowocowało w to ze teraz tak sie cieszy Mala, bo w sumie za dlugo z nia nie zostoje ani nic przy niej za bardzo mie zrobi,
Poranna burza fajnie ze sie zapisaluscie kurde moze i ja czegos takiego poszukam u siebie, super ze sie trzyma na raczkach juz ;) moja ro leniwiec dupa do gory nogi ida a glow w dol
Emol fahne zdjecie;) no i gratulacje raz jeszcze
Veronika no mam nadzieje ze jak mu nagadalas to w koncu zrozumie bo przykro pewnie dzieciakom strasznie

Pojechał z Julią do kina! Emol byliśmy w ATU i chcieliśmy ten Pallas kupić ale Leon nie pasował do niego. Przymierzaliśmy w aucie i dziecko nie mogło się wgl ruszyć to "coś" nie wiem jak to się nazywa ta część co z przodu przychodzi była na maksa odsunięta a mimo to młody nie mógł się ruszyć i wściekał się niemożliwie ;) Daliśmy spokój i za tydzień pojedziemy za tym Robi zobaczyć. Nie chce przez neta bo właśnie są jaja jak on nie pasuje więc lepiej go włożyć i sprawdzić. Z mężem już się zdążyłam pokłócić bo za zakupy nie zapłaciłam a mam więcej na koncie jak on ;D ja nie wiem co z tym chłopem się robi! A rano wyjeżdżał z pod domu i przyjebał w ścianę domu :o i oczywiście to jest główny powód o wszystko się czepiania bo niby zarysowane torche ale musi być cały bok malowany. Tyle razy cielakowi mówiłam,że ma uważać bo zawsze szczęścia nie będzie miał i kiedyś porządnie przypieprzy. Ale nie pewny,że się zmieści a auto przecież szerokie a właściciel się piekli żeby stawać przy samej ścianie bo żeby przejście było. Auto jak by stało normalnie we wjeździe to i tak by normalnie można było przechodzić. Ale jemu miejsca za mało. Pomyłam podłogi,muszę poprasować ale nie chce mi się :/ głowa mnie coś boli. Leon śpi,mały ogląda bajkę. Pykne kawkę może przejdzie.

Pallas to ma dziwne to coś z przodu i Artur się mieści i może się pochylić aby zobaczyć kto obok siedzi. :) ale tak jak mówisz najwaznejsze aby do dziecka pasował.

No właśnie dlatego nie kupowałam w ciemno. Ale zamówiłam wieczorem Britax Evolva,też do 36 kg i z ISOFIX. W tego się na pewno zmieści bo mega szeroki :) Julka zadowolona po kimie,dzieciaki już dawno śpią a ja idę zaraz pod prysznic i do wyrka bo padam na cycki. Dobrej nocki dziewczyny :*

reklama
Ja dziś też sprzatalam i matma z Emilką. Popołudniu poszliśmy do kuzynki bo nie widziałyśmy się miesiąc a mieszka w bloku obok:D.każdy czymś zajęty. Zostawiłam u niej Emilkę na noc.niech jeszcze pobaluje bo od poniedziałku znów szkoła:nerd:.
Mały śpi w miarę spokojnie bo dwie poprzednie noce były ciężkie. Często się budził.
Co do wymiotów to wpis o mleku Alexa dał mi do myślenia. Pierwszym razem wymiotowal cały dzień. Kolejne tylko rano po śniadaniu.mały dostawał do mleka rano witaminy C i D. Teraz od dwóch dni daję mu tylko D i na razie nie wymiotowal. Może to od tego ale wcześniej było ok. Poobserwuje go jeszcze kilka dni.

Do góry