reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Emol - jeszcze raz gratuluje.

Veronika - to bardzo przykre. Szkoda, ze tak to wyglada. Musisz rozmawiac z nim az zrozumie. Przeciez mial swiadomosc, ze wiaze sie z kobieta z dziecmi.

Foxy - wspolczuje. Moj maz zajmuje Tymkiem od razu, gdy wroci z pracy i weekendy. To owocuje, bo mlody gdy slyszy, ze maz otwiera kluczem drzwi az piszczy z radosci.

PatiEmma - co u Was ?

U nas po staremu. Tymek podnosi sie na wyprostowanych rekach i kolysze sie do raczkowania. Tylko, gdy postawi krok pada twarza na ziemie... wiec musze caly czas go asekurowac. Bo inaczej jest histeria. Ma za slabe miesnie jeszcze. W dzien praktycznie nie spi, a mial kiedys 2 drzemki po godzinie. Zapisalismy sie na taka rytmike dla dzieci. Idziemy we wtorek.

reklama
Mój maly tez się cieszy jak widzi tatę ale co z tego jak on pobawi się 10 min i zaraz coś innego ma do roboty

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuję. U nas mąż się bawi ale to dlatego że od początku mu mówiłam ze ma go brać na ręce, przytulać się i głaskać i teraz jak Artur jest już fajnym komunikatywnym bobasem razem się bawią. Ale u nas to moja szkoła zmusiła aby umiał się dogadać i obsłużyl dziecko .
1519406941-82f604eed9483ff7-aaaaaa.jpeg

Tutaj bawią się w patataj patataj

No Leon jak zobaczy męża to też piszczy z radosci. Dziś prawie już kończył mleczko,zostało parę łyczków ale jak mąż wszedł to już było po piciu. Trochę go miał i mały poszedł spać. Nagadała mu dziewczyny tak,że mu w pięty poszło! Mam nadzieję,że to co pomoże! W niedzielę chce iść z Julią do kina i pyta mi się czy ma wziąść Szymona. Mówię,że nie musi,ja z chłopakami zostanę bo to na Julkę ciągle najeżdżał i to jej się należy. Ale ma zmienić zachowanie w stosunku do oby dwóch!

Poranna burza u mnie tez jak slysze ze ktos wchodzi do domu to odrazu wzrok na drzwi od pokoju u czy to tato;) aczkolwiek wydaje mi sie ze tak jak Emol kazalam mu pobawic sie czy potrzymac ja i ro w sumie zaowocowało w to ze teraz tak sie cieszy Mala, bo w sumie za dlugo z nia nie zostoje ani nic przy niej za bardzo mie zrobi,
Poranna burza fajnie ze sie zapisaluscie kurde moze i ja czegos takiego poszukam u siebie, super ze sie trzyma na raczkach juz ;) moja ro leniwiec dupa do gory nogi ida a glow w dol
Emol fahne zdjecie;) no i gratulacje raz jeszcze
Veronika no mam nadzieje ze jak mu nagadalas to w koncu zrozumie bo przykro pewnie dzieciakom strasznie

Pojechał z Julią do kina! Emol byliśmy w ATU i chcieliśmy ten Pallas kupić ale Leon nie pasował do niego. Przymierzaliśmy w aucie i dziecko nie mogło się wgl ruszyć to "coś" nie wiem jak to się nazywa ta część co z przodu przychodzi była na maksa odsunięta a mimo to młody nie mógł się ruszyć i wściekał się niemożliwie ;) Daliśmy spokój i za tydzień pojedziemy za tym Robi zobaczyć. Nie chce przez neta bo właśnie są jaja jak on nie pasuje więc lepiej go włożyć i sprawdzić. Z mężem już się zdążyłam pokłócić bo za zakupy nie zapłaciłam a mam więcej na koncie jak on ;D ja nie wiem co z tym chłopem się robi! A rano wyjeżdżał z pod domu i przyjebał w ścianę domu :o i oczywiście to jest główny powód o wszystko się czepiania bo niby zarysowane torche ale musi być cały bok malowany. Tyle razy cielakowi mówiłam,że ma uważać bo zawsze szczęścia nie będzie miał i kiedyś porządnie przypieprzy. Ale nie pewny,że się zmieści a auto przecież szerokie a właściciel się piekli żeby stawać przy samej ścianie bo żeby przejście było. Auto jak by stało normalnie we wjeździe to i tak by normalnie można było przechodzić. Ale jemu miejsca za mało. Pomyłam podłogi,muszę poprasować ale nie chce mi się :/ głowa mnie coś boli. Leon śpi,mały ogląda bajkę. Pykne kawkę może przejdzie.

Pallas to ma dziwne to coś z przodu i Artur się mieści i może się pochylić aby zobaczyć kto obok siedzi. :) ale tak jak mówisz najwaznejsze aby do dziecka pasował.

No właśnie dlatego nie kupowałam w ciemno. Ale zamówiłam wieczorem Britax Evolva,też do 36 kg i z ISOFIX. W tego się na pewno zmieści bo mega szeroki :) Julka zadowolona po kimie,dzieciaki już dawno śpią a ja idę zaraz pod prysznic i do wyrka bo padam na cycki. Dobrej nocki dziewczyny :*

reklama
Ja dziś też sprzatalam i matma z Emilką. Popołudniu poszliśmy do kuzynki bo nie widziałyśmy się miesiąc a mieszka w bloku obok:D.każdy czymś zajęty. Zostawiłam u niej Emilkę na noc.niech jeszcze pobaluje bo od poniedziałku znów szkoła:nerd:.
Mały śpi w miarę spokojnie bo dwie poprzednie noce były ciężkie. Często się budził.
Co do wymiotów to wpis o mleku Alexa dał mi do myślenia. Pierwszym razem wymiotowal cały dzień. Kolejne tylko rano po śniadaniu.mały dostawał do mleka rano witaminy C i D. Teraz od dwóch dni daję mu tylko D i na razie nie wymiotowal. Może to od tego ale wcześniej było ok. Poobserwuje go jeszcze kilka dni.

Do góry