reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Foxy wspolczuje:/ buziaki dla biedaczka od nas:*
Kasieks u nas dosc czesto wystepuje strasznie gesty katar i taki ze nie da sie wyciagnac to my katarek podlanczaby do odkurzacza najpierw vylam przerazona ale mysle ze dzieki niemu nic jej nie splynelo w ostatnim czasie bo katar taki jak wyciagalam ze on ledwo pociagnal tqki gesty

reklama
To masz jakieś urządzenie które się podłącza do odkurzacza? Zastanawiam się nad czymś co pomoże oczyścić nosek ale nie chcę żeby mi wcisneli jakiś syf.nie wiem czy dostanę takie urządzenie w aptece czy wysyłkowo.
Plasterek na noc pomógł. Mały się budził ale lepiej mu się oddychalo.
Foxy zapytam o te kropelki w poniedziałek bo dziś nie mam jak wyjść a jutro zamknięte. Widziałam też dziś w reklamie vick dla dzieci od 6 miesiąca do smarowania przy katarze. Jakaś nowość to też zapytam.

Kurcze Foxy naprawdę współczuję bo wiem o czym piszesz.służba zdrowia w Irlandii ma taki sam system i podejście. Dobrze że Emilka mi tam nie chorowała.

Kasiek ja mam dla małego Fride do oczyszczania noska i jestem bardzo zadowolona! Zawsze wszystko dokładnie wyciagne! Mały teraz już daje sobie czyścić bo interesuje go i ciągnie kabelek ;) mi łeb znowu peka i boli lewe oko i nie wiem czemu. Biorę tabletki przeciwbólowe ale długo też nie mogę. A to trwa już tydzień :(

Veronika - wspolczuje bardzo. Moze idz do lekarza ?

Kasieks- a wpuszczasz do nosa sol fizjologiczna albo wode morska przed odciaganiem ?
Moj Tymek nienawidzi miec czyszczonego nosa. Mamy fride, ktora trzeba zasysac ustami. Nie polecam. Mlody ma ciagle katar, podaje mu od miesiaca lek na alergie i sie poprawilo. Z tego wszystkiego sam sie nauczyl troche czyscic nos. Trze nosem o lozeczko i mu zawsze cos wyplywa. Czyszczenie nosa to horror.

Emol - powodzenia w szkole. Moj maz jeszcze studiuje. Na szczescie to juz magisterka . Nie zaliczyl kilku przedmiotow. Ciezko przy dziecku miec czas na nauke. Wczesniej wszystko zaliczal. Podziwiam, ze dajesz rade.

Foxy - jak Alex ?

PatiEmma - a jak Twoja mala sie czuje ? Kiedy teraz rehabilitacja ? My w poniedzialek.

We wtorek mamy szczepienie. Dopiero druga dawka szczepionki 5 w 1. Jestesmy bardzo opoznieni.

Veronikavtez mam fride do odciaganiq ustami ale za kazdym razem pozniej bolalo mnie gardlo i nie mialam sil wyciagnac wszystkiego moze masz lepsze ssanie;)
Kasieks to katarek sie nazywa ok 50zl kosztuje u mnie sie sprawdza, i czy tym czy ta frida odciagam to i tak koszmar:)
Poranna burza my mamy w poniedzialek ,w sumie 3spotkania nam zostaly pozniej znow do lekarza i zobaczymy co powie, a Mala cos wariuje bawi sie bawi i nagle ryk i tylko na rekach ale nic sobie nie robi jakos mam wrazenie ze to taki wymuszacz sie robi ale to taki placz ze szok, a co do szczepien to sie nie mart my niemy jeszcze zadnego oprocz szpitalnych na poczatku, bo co sie umowie to chora a na poczatku 3razy w szpitalu,moze w koncu sie uda;)
Veronika moze idz Ty do lekarza?bo juz jakos dlugo to trwa

Dominik też trze noskiem ale nie pozwala go dotknąć. Od razu krzyk.mamy do kropienia nasivin. Obkurcza naczynia krwionośne, rozrzedza katar,odtyka zatoki i uszy.muszę kupić coś co szybko mu wyciągnie ten katar bo i tak będzie ciężko

Veronika może masz bóle migrenowe. Jak masz możliwość to sprawdź sobie ciśnienie. Mnie jak tak pulsuje to za każdym razem mam bardzo wysokie.

reklama
Kasieks - z tym odciaganiem jest ciezko. Mi samej jest bardzo trudno. Musze przytrzymywac glowe i wszystkie konczyny bo Tymek sie wyrywa. Najlepiej w dwie osoby. Przynajmiej przy tej fridzie do odciagania ustami. My mamy za mocny odkurzacz do tej co ma PatiEmma.

PatiEmma - niestety. Tymek tez wymusza raczki. Pobawi sie troche na podlodze, a tak to najchetniej to tylko na rekach. Zaczyna pelzac. Wczesniej przemieszczal sie po swojemu. Otworzyl juz szuflade. Przyznam, ze ciezko go czyms zainteresowac. Wszystko go szybko nudzi. On uwielbia obserwowac, a nasze mieszkanie juz zna.

Do góry