reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Fajne kapcie ;) Kurcze w poniedziałek byliśmy na bilansie i w poczekalni była dziewczynka przeziębiona! I co? I Leon od nocy się smarka :( Nie rozumiem tylko dlaczego są w przychodni 2 poczekalnie w tym jedna dla zdrowych dzieci a druga dla chorych skoro wszyscy wchodzą gdzie chcą a te co siedzą nie zwracają uwagi? Na szczęście B. ma swoją przychodnię piętro niżej i zna się tam z wszystkimi i ja znając jego pójdzie i zrobi porządek ;D Już rano mówił, że się przejdzie :) Haha a ja następnym razem jak będę to też powiem to samo! No ale dziewczyny same powiedzcie po co tak mają zrobione, na recepcji siedzą 3 pi.... dwie oddzielne poczekalnie i zero reakcji??
U nas też są 2 wejścia i nie widziałam żeby ktoś z chorym dzieckiem wszedł na zdrową stronę. Ja jak poszłam z wysypka to też na chorą. Nie wiedziałam że to alergia i wolałam ewentualnie nie zarazić innych dzieci.dobrze że Dominik nic wtedy nie złapał

reklama
Veronika i Emol dużo zdrówka dla maluszków. Emol jak będzie robił więcej takich wodnistych kupek to idź do lekarza i powiedz o co chodzi. Muszą Cię przyjąć z takim maluszkiem

Była dziś pielęgniarka środowiskowa.zrobiła wywiad rodzinny na temat gruźlicy, chorób krwi i raka.u nas nic takiego nie ma. Nie wiem po co im to.wypytała o karmienie,jak często kąpie małego i w czym,ile śpi i czy doszłam do siebie po porodzie.sprawdziła szczepienia w książeczce,wagę i wzrost.zapytała ile osob tu mieszka.oglądneła małego i stwierdziła,że wszystko ok i nie ma potrzeby kolejnych wizyt.wogóle była zachwycona Dominikiem bo cały czas się do niej uśmiechal i gaworzyl ;)

Emol Leon robił takie kupki tylko po cycu do ok 2 miesiąca i może raz na 5-7 dni. Teraz jak dostaje cyca plus mm kupki się unormowały i są raz albo dwa razy dziennie. Słonko świeci ale troszkę wieje ;)

Foxy mama wiem o jakimvdzwieku mówisz Ale wtedy mój szkrab nie płacze. To był dźwięk jelit jak przy jelitowce. Dzisiaj rano zrobił mega wodnista kupę. Ale nie ma miejsc do pediatry -.-

Veronika u mnie na szczęście są dwa osobne wejścia i dzieci ze sobą nie mają kontaktu
My mialysmy tak jak Miska byla na cycu, taki dzwiek przelewania i kupa jak woda..

Dźwięki też takie były. I teraz czasami też są ale myślę, że chyba jak jest bardzo głodny bo jak na cycu to non stop było słychać a terws tylko czasami. Po powrocie z urlopu zasypianie Leona wróciło do normy. Najedzony, zadowolony odkładany jest do łóżeczka i czasami zaśnie od razu a czasami leży i zaśnie dopiero po chwili. Tak jest i w dzień i wieczorem bądź w nocy. Jak się obudzi też leży spokojnie, nie drze papy od razu. Gada sam do siebie i bawi się swoimi łapkami. Swoją drogą najlepsze zabawki ;) Jak leży na macie i bawi się zabawkami też sobie pogaduchy urządza a jak się zmęczy to po prostu zaśnie. Ja to się śmieje, że B. to jego Bóg :D Wpatrzony w tatusia jak w obrazek ;) a na początku darł się jak wściekły jak ten tylko go na ręce wziął. Leon się przyzwyczaił teraz jak B. był 1.5 tygodnia non stop z nami i teraz jak przychodzi z pracy i go zobaczy to aż piszczy. Mówię wam dziewczyny fajny widok :) Ogólnie to zna już swoich domowników i najszczęśliwszy jest jak są wszyscy w domu. Wystarczy, że zobaczy tylko twarz siostry albo brata i już się cieszy :)

Dziewczyny mam pytanie.szukam karuzeli do łóżeczka z pozytywką.przeglądnełam chyba już z 50 i nie mogę się zdecydować. Macie karuzele dla swoich maluszków? Polecacie coś konkretnego? Czytałam trochę opinii i ludzie narzekają na kolory,że nakrecana ręcznie albo mechanizm się popsuł. Sama nie wiem co wybrać...

Ja mam fisher price. Jestem bardzo zadowolona. Sa dwa rodzaje. Jedna taka większa. Miałam dla Simona i nie byłam zadowolona nie polecam. Teraz wyszły takie mniejsze i są super. Pilot jest też. Zawieszkę można ściągnąć. Jest projektor. Szum,melodyjki i chrabąszczyki. Wyślę zdj zaraz.

My dzisiaj bylysmy u pediatry i wychodzi ze kpniec naszego cycolenia...z jednejj strony bardzo sie ciesze ze Malej jest lepiej i uśmiecha się wiecej, jest spokojniejsza a jest jeszcze ta stronagdzie szkoda jak diabli mi naszego cycolenia

reklama
Do góry