reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Mój mały tez tylko spi w łóżeczku na noc ,ale ma karuzele bo wcześniej zasypiał przy niej a teraz nie zasypia już :p ale przydaje się jak np.ogarniam sypialnie to go wkładam i sobie do niej gada a ja mam chwile na szybkie ogarnięcie :p ale kazdy robi jak uważa i ja to szanuje :). Kurde dziewczyny wykończy mnie ta niania ! Dziś mój mały płakał na zmianę z tamtym dzieckiem [emoji33] do tego rodzice tego dziecka krzyczą na nie i trzaskają drzwiami a ono płacze jeszcze mocniej zastanawiam się którzy to sąsiedzi [emoji848] nagrałam na telefonie filmik zeby pokazać mężowi jak te dziecko płacze przeraźliwie naprawdę szkoda ze nie mogę wam pokazać ... aż mi serce
Pęka naprawdę ! A oni tylko puszczają mu pozytywkę krzyczą i wychodzą trzaskając drzwiami... wolałabym tego nie słyszeć naprawdę już niewiem co robić ,przestawiłam ja w inne miejsce nic nie dało a płacz tego maleństwa rozładowuje mi cały czas nianie ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mój mały tez tylko spi w łóżeczku na noc ,ale ma karuzele bo wcześniej zasypiał przy niej a teraz nie zasypia już :p ale przydaje się jak np.ogarniam sypialnie to go wkładam i sobie do niej gada a ja mam chwile na szybkie ogarnięcie :p ale kazdy robi jak uważa i ja to szanuje :). Kurde dziewczyny wykończy mnie ta niania ! Dziś mój mały płakał na zmianę z tamtym dzieckiem [emoji33] do tego rodzice tego dziecka krzyczą na nie i trzaskają drzwiami a ono płacze jeszcze mocniej zastanawiam się którzy to sąsiedzi [emoji848] nagrałam na telefonie filmik zeby pokazać mężowi jak te dziecko płacze przeraźliwie naprawdę szkoda ze nie mogę wam pokazać ... aż mi serce
Pęka naprawdę ! A oni tylko puszczają mu pozytywkę krzyczą i wychodzą trzaskając drzwiami... wolałabym tego nie słyszeć naprawdę już niewiem co robić ,przestawiłam ja w inne miejsce nic nie dało a płacz tego maleństwa rozładowuje mi cały czas nianie ...

Ogolem to bym padla na zawal jakby mi tak swirowala niania, a poza tym to sie nie dziwie ze ci serducho boli jak slyszysz tamte dziecko chyba kazdemu bo serduszko by pekalo w kolko slyszac placz

Oni pewnie słyszą również twoje dziecko Wiec albo jeszcze nie pomyśleli się ze wszystkie placzki to tamto dziecko, albo co gorsza wiedza ze ich słyszysz Ale mają w poważaniu jak się zachowują :/

Powiem Ci ,ze nianie włączam tylko wieczorem jak mały spi na gorze a ja siedzę na dole i naprawdę on płacze bardzo rzadko prawie nigdy wiec napewno nie zakłóca . Właśnie to samo pomyślałam :p w każdym razie wiem ze nie mówią po angielsku słychać ich wyraźnie tylko nie wiem w jakim języku haha. A jak tam Artur ? Kurde wczoraj tez słyszałam te dźwięki brzuszka o których pisałaś u Alexa w nocy i ogólnie zrobił się marudny/płaczliwy myśle ze mu coś dolega , do tego przesikal sobie całe plecy w nocy aż 3razy , tak się wiercił ze pampers się przesuwał [emoji33] jej nie pamiętaj takiej zwariowanej nocy już dawno !

Też się zastanawiałam nad tym czy karuzela nie będzie rozpraszać małego ale ja tak jak Foxy potrzebuje bardziej żeby mały czymś się zajął w łóżeczku a ja bym w tym czasie coś ogarnęła. Z karuzeli można też ściągnąć zabawki i włączyć samą muzyke.myślę że nam się przyda.Muszę się tylko zdecydować na którąś :p

Właśnie tez tak myśle ze będzie to gdzieś niedaleko bo głos wyraźny bardzo . Moja teściowa wlasnie dzwoniła z pretensjami ze nie zapraszamy mojego P. Brata do siebie hahaha dajcie spokój nie lubię go ani jego kobiety jak wpadają do nas to istny rozpiernicz ...butów nie ściagają a ich synek skacze po wszystkim i zabawki Alexowi wynosi ,narazie jest mały to nie rozumie ale później będzie wojna zapewne , chociaż wkurza mnie to ze oni nie reagują i nie oddają nic potem co on zabierze ...to tylko dziecko ale bez jaj bo jak przychodzimy potem to ich młodszy bawi się grzechotkami Alexa [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiek mi tam mocowanie nie przeszkadza. Trzeba umieć ją zamocować. Też myślałam, że będzie tandet ale nie! Właśnie gorsze mocowanie ma ta, ktrórej nie polecam! Ten pałąk co utrzymuję projektor i zabawki jest dużo za długi i się opuszcza. A ta, którą my mamy ma inne mocowanie jest krótsza i się nie opuszcza. Ja ją tak mocno naciągłam (bo takie mocowanie na pasek), że wcale się nie przesuwa. Zorobicie jak uważacie. A xo do zasypiania to mój mały zasypia przy karuzel ;) projektor wyłączam bo jest bardzo jasne światło i włączam muzyczkę albo szum. Zasypia jak Simon w pokoju po ciemku bo ja lampek żadnych nie włączam. A w dzień też ładnie zasypia w łóżeczku. Patrzy jak się kręci aż w końcu zaśnie. Jal mu się nie chce spać to też do niej gada. Nasza niania też ma mega zasięg! B. kupił z kamerką bo mały bez pieluszki nie zaśnie. Naciąga sobie na buźkę i tak zasypia. A ja się boję, żeby się nie udusił i dlatego z kamerą. Jak dobrze zaśnie i widzę, że pieluszka na buzi to ide i mu ściągam. A nasza niania jest taka fajna, że wychwytuje też jego ruch! Właśnie się obudził po flaszce o 5.30 ;) i prawie całą noc wisiał na cycu bo mega nosek zatkany i często musiałam czyścić :( Nie wyspana jestem ale ważne, że on zadowolny. Teraz sobie gada, dokoncze śniadanie i go przebiorę. A tak w ogóle zdążyłam już poprasować i tylko został obiadek do zrobienia! Dziś serwuję pulpeciki w sosie pieczarkowym z młodymi ziemniaczkami (od babci z Polski) i suróweczka ;)

reklama
Arturowi zaczęłam wprowadzać butlę bo niestety jak nie ma butli to jest mega marudny. Ja myślę że jakąś grypa panuje i to dlatego :/
A co do brata to on nie ma języka? Ile ma lat? A rak poważnie jak ktoś nie potrafi się zachowywać to niech się nie dziwi ze nikt nie zaprasza. Może warto prosto w twarz to powiedzieć.

Do góry