reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

reklama
Ja dzisiaj obciążenie glukoza, dałam radę wypić ale łatwo nie było, myślałam że rzygne. Artura zostawiłam z babcią męża. Mam nadzieję że zasnie i nie będzie dzikowal, uciekać itd.

Veronika - a co do kosztów prowadzenia własnej działalności to niestety wiem o czym mówisz. Mój M wiele lat prowadził swoją działalność, dopiero od stycznia pracuje na umowę o pracę. Kredytów na szczęście nie mamy. Do pracy też wybieram się jak syn pójdzie do przedszkola. Czasami już myślimy z moim M o drugim dziecku. Zobaczymy jak wyjdzie. Czy się zdecydujemy, czy zostanie tak jak jest.

Ciężko mi wrócić do rzeczywistości. Tak było przyjemnie na urlopie. Teraz mąż ma w lipcu kolejny, ale wszystko jest takie drogie. Przykładowo mieszkanie, które wynajmowalismy od 2 lipca kosztuje 340 zł za dobę. Może pojedziemy do Krakowa bo M ma tam szkolenie kilkudniowe. Będę czegoś szukała na szybko nad wodą.

Mój ma szkolenie za 2 tyg i też mieliśmy wszyscy jechać ale niestety to ostatni tydzień Julki szkoły i rozdanie świadectw. No trudno zostanę w domu i będę szykowała na Leona roczek. Dzisiaj padam na twarz. Leon dziś w nocy pobudka ok 2 potem ok 5 i nie mogłam zasnąć bo mąż chrapał :/ jestem nie wyspana i zmęczona i do tego zła! Mam koszyk prasowania w domu plus pościel Szyma,która już pewnie wyschła i pełen kosz do prania. Leon wstał dopiero chwilę po 8 więc pójdzie spać dopiero ok 10! My mieliśmy jechać do mojej babci ale nie chce mi się za bardzo bo ona ma małe mieszkanie i byśmy musieli z dzieciakami w pokoju spać. Co mi nie na rękę bo każdy nauczony osobno. Ja to bym wolała gdzieś nad wodę. Muszę jeszcze z nim pogadać i go mówić.

Dominik dziś wcześnie wstał i się wogóle nie wyspałam.funkcjonuje dzięki kawie;).wysłałam męża z małym na spacer żeby w spokoju poprasowac i udało mi się jakieś 2/3 ogarnąć. Jutro reszta+pranie. Oczywiście mąż musiał coś wymyślić i ściągnął Dominikowi buty i skarpetki do piaskownicy, żeby mu się nie nasypalo. W efekcie mały wrócił do domu po 19 z lodowatymi stopkami.mam nadzieje, że się nie rozchoruje bo chyba zwariuje. Tak to jest wypuścić faceta z dzieckiem :o.
Emol i jak tam Artur? Babcia dała radę?

Kasiek a my od 15.30 do 18 w rzece! Tzn Jula i Szym i cała inna wioskowa gromada! Leon na powietrzu taki wybombany,że po 18 jak go przebrałam w piżamkę i dałam flachę tak wypił wszystko i zaraz padł! Szym o 19 też padł i po 19 Jula! Zrobiłam gulasz z piersi indyka z makaronem bo mało miałam czasu na gotowanie! Mąż po 19 wrócił! O 20 miałam już wszystko ogarnięte i z piwem zbożowym oglądałam tele! Zaraz zejdę powiesić pranie! A za prasowanie się nie wzięłam jeszcze! Dziś już padam bo mały też w nocy i wcześnie rano pobudki! Ale jak zasnął o 10.30 tak spał do 13.30! Kurde Szym od poniedziałku ma lekki katar a dziś wieczorem zaczął pokasływać! Leonowi dziś też z noska leciało! Mam nadzieję,że się nie pochorują! Zaczyna się chmurzyć a duszno jak cholerka!

reklama
My dziś bylismy u dentysty ;p wszytko ok za pół roku mamy wrócić a ja za 2tyg [emoji14] mam 1 zęba do borowania ale tak delikatnie na szczęście [emoji14] , dentystka była Polką a ja szok [emoji14] nawet nie wiedziałam . Mówiła żeby uważać podczas smarowania dziąseł żelami żeby nie dawać na ząbki szczególnie na noc bo mogą powodować próchnicę . Ogólnie pochwaliła mnie ze przyszłam z młodym . On był dzielny tylko jak ja usiadłam na fotel i zaświeciła mi lampa na twarz to się rozpłakał [emoji23] ale kuzynka go zabrała ;p

Do góry