reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

reklama
Babcia dała radę ale cieszę się że wolne miał kuzyn męża (robi remont mieszkania, obok babci mieszka więc babcią tam z Arturem poszła) Artur z wujkiem skrecal szafki.
Poszłam potem z babcią i Arturem na spacer. Tak mi się zaczęło kręcić w głowie bo i na obciążenie miałam pobierane ale również na zwykłą morfologie, toxo i jeszcze kilka rzeczy więc sporo mi sciagneli krwi. No nic. Zjadłam coś więcej niż bułkę maślana i wypilam herbatę to od razu lepiej się poczułam.

Jutro zrobię zdjęcie prania które czeka na prasowanie od jakiegoś tygodnia. Na bierzaco stamtąd wyciągam. Nie mam siły a jak mam siłę to wolę się pouczyć na kolokwia 2 które mam w ten weekend i dlatego czeka :)

My wczoraj u laryngologa - wszystko ok. Pociera się o ucho z powodu bólu zębów. Dzisiaj już po rehabilitacji. Ładnie ćwiczył. Byliśmy nawet na targu po miód i czereśnie. Teraz drzemka.
Okropnie poklocilam się z moim M. Zarzuca mi się, że Tymek przeze mnie nie chce jeść stałych pokarmów. Bo wpychałam w niego. Nie jest to prawdą. Stosuje metodę blw. Młody nawet kaszke je sam łyżeczka. Ostatnio młody płacze przy jedzeniu i trzęsie sie. Mi się wydaje, że to z powodu zębów. Zrobiło mi się bardzo przykro. Powiedziałam mu żeby w takim razie zwolnił się z pracy i zajął się wychowywaniem dziecka jak mu tak przeszkadza jak ja się zajmuje Tymkiem. Rano obudził młodego jak szykowal się do pracy. Więc znów od słowa do słowa. Nie odezwę się do niego przez kilka dni. Powiedziałam, że w weekend wychodzę i nie interesuje mnie jego szkoła. Niech kupi mleko mm bo nie będzie mnie przez 2 dni.

Burza masakra ale tak właśnie jest z chłopami :/ mój tez często ma jakieś „ale” do wychowywania co mnie wkurwia na maxa . Mój mały jak wychodzą mu żeby je zimne jedzenie i mleko . Staram się chociaż trochę podgrzać ale i tak nie zje ogólnie marudzi ogromnie jedyny sposób to puścić mu z tel piosenki dla dzieci i jak się zagapi to zjada [emoji23] wiem ze to nie jest super mądry sposób ale u nas pomaga i go stosuje :p

Mój na szczęście się nie wtrąca! Z resztą niech by tylko spróbował! Całymi dniami ja siedzę z dzieciakami w domu więc niech się zajmie swoimi sprawami! Chociaż ostatnio,że Szymon taki to moja wina stwierdził! Więc jak mu wygarnęłam,że są granice gdzie się odpoczywa a są gdzie trzeba coś z dziećmi robić a nie tylko we wyrze leżeć albo grać na kompie! To przestał już gadać i się wykręcał,że nie miał tego na myśli! Jasne bo ja głupia i uszy mam zamknięte! Muszę jechać z młodym do optyka okary odebrać! Leon jeszcze śpi ale przed 12 go obudzę,pójdziemy po Szyma i od razu pojedziemy! U nas parówa! A ja jak zwykle zmęczona! Ja dziś wypracowałam i umyłam płytki w łazience umywalkę i kibelek! Później jeszcze prysznic. Zaraz poodkurzam. Nie lubię prasować bo mam pełno kurzu zaś w domu :/ a to co wczoraj powiesiłam już wyschło :( i kolejne prasowanie. Dziś mam 2 pralki ciemnego,jedno już się pierze. Masakra jakaś. Jakoś mam więcej prania w lecie :/ na dziś zapowiadają burze. Wczoraj daleko się błyskało ale do nas nie doszło. Więc pewnie dziś będzie. W weekend u nas festyn strażacki. Jula w sobotę i niedzielę na urodzinach więc ja ominie. Pójdę z chłopakami.

A tu obiecaną moją sterta ubrań do ogarnięcia [emoji23][emoji23][emoji23]
1528367668120.jpg

Załączniki

• 1528367668120.jpg
    1528367668120.jpg
    444,7 KB · Wyświetleń: 384
Wkurwia mnie mąż! I to na maksa! Od kiedy się okazało,że tyle do tyłu musi płacić to jest jakaś masakra! Łazi naburmuszony non stop! Prawie wcale się nie odzywa! O wszystko pretensje! A dziś ja go olewam i wielce pyta co mi jest! Jajco *****! Nie mówi mi o wszystkim a potem wielce zdziwiony! Jeszcze się okazało,że prawdopodobnie proces sądowy o zmianę nazwiska będziemy musieli płacić koszt ok 10000e i w czwartek jadę do adwokatki,prawdopodobnie wycofać wniosek że sądu! Sam po ślubie naciskał a teraz,żebym wycofała i później się zrobi! W dupie mam! Więcej nie będę żadnego wniosku składała! Niech mnie pocałuje! Nie będę z siebie idiotki robiła! Raz składała i wycofywała! Rozumiem,że w uj do tyłu musi płacić ale ***** jak widzi jakie są koszta własnej działalności to niech to w cholerę zamknie! Jakby mało było ofert pracy dla Ergoterpeutów! Wkurwa mam na maksa [emoji17]

Emol ja mam większą kupę do prasowania :p

Dominik też w większości je chłodne rzeczy. Raz ze względu na ząbki, a dwa przez upały. Nie chce ciepłego, to mu nie daję. Mężem się nie przejmuj. Jak zrobił doktorat z wychowania dzieci, to zostaw go z synkiem i niech się nim zajmuje a Ty odpoczniesz. Najgorzej jak się wypowiadają, a większość czasu są poza domem. Mój na szczęście się nie wypowiada na tematy wychowawcze i stosuje się do tego co mu mówię. Jakby się odezwał, to chyba by wszyscy w bloku obok slyszeli co ja mam do powiedzenia na temat ilości czasu jaki każde z nas spędza z dziećmi ;).najlepiej zostawić męża z dzieckiem, żeby miał szansę się wykazać;).

Veronika nie możesz się tak denerwować. Zrób tak jak postanowilas. Masz rację, że nie ma co odkładać zalatwien na ostatnią chwilę. Problemy same się nie rozwiąza,a często potem są większe.

Foxy brawa dla Alexa za odwagę :)
Pati, Kawoszka co tam u Was?

reklama
Kasiek to się tak wydaje ta kupa jest prawie mojego wzrostu. Tu jest chyba z 6 pralek. Ale wyjeżdżamy więc i tak będę musiała wyciągać z szafy to po co mam chwilę wcześniej tam wkładać :) poczeka do poniedziałku. Co wezmę to spakuje do walizki, resztę poskladam do szafy dopiero :)

Do góry