reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Chyba każda matka ma problem z wyjściem ;) . U mnie w domu kwas ... mama poznała mojego męża ze strony której nie powinna ... ehh. Miłego wieczoru dziewczyny :* mam ochotę się komuś wygadać albo nawet wręcz wykrzyczeć ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dobrze że mama go poznała z innej strony. Zazwyczaj ukrywa się wady partnera a gdy ludzie się rozstaja to wszyscy naokoło są w szoku.wiem że z jednej strony ciężko bo mama napewno się przejmuje i martwi o Ciebie ale ważne że możesz z nią pogadać o swoich problemach. Ja też to przerabialam.moja mama nie wtraca się między nas ale zawsze mogę się wygadac a jak potrzebuje rady to jej o tym mówię i zawsze mnie wspiera chociaż nie zawsze mamy takie samo zdanie.

Moja mama tez się nie wtrąca ale widzę ze ja to boli co on robi . I nawet nie chodzi o mnie ...chyba bardziej w kwestii małego .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Niestety sama powinnaś podjąć decyzję czy walczyć o związek czy nie.sama wiesz jakie są szanse na zmianę. Siedzenie ze sobą na siłę dla dobra dziecka się nie sprawdza. Można albo samemu rozmawiać, tłumaczyć i próbować się zrozumieć albo iść na terapię dla par do specjalisty. Dobrze że mama wie co się dzieje. Napewno będziesz mieć w Niej wsparcie cokolwiek postanowisz. Taki los mam, że cierpią z dziećmi. Ja mam w domu nastolatkę i nie wyobrażam sobie co będzie za parę lat.

Tak sobie myślę...nie wiem jaki problem jest u Ciebie ale mój mąż nie bardzo nadaje się do opieki nad małym dzieckiem. Szybko się nudzi a jak dłużej nie może uspokoić Dominika to się denerwuje. To samo było z Emilką a jak zrobiła się bardziej kontaktowa i zaczęła mówić, to nie było problemu. Sam zabierał ją na plac zabaw.stwierdził że teraz wie o co jej chodzi i może się z nią porozumieć. Myślę że podobnie będzie z Dominikiem. Nieraz widzę że pokazuje małemu jak jeździć autami i cieszy się gdy mały go naśladuje. Poza tym jest do kitu ale uważam, że to kwestia czasu.

Mój mąż umie bawić się z Leonem! Nigdy nie miał doczynienia z bobasami tylko ze starszymi dziećmi ze swojej pracy. Ale u nas to było wgl co innego bo jak się poznaliśmy to Julia miała 7 lat a Simi 3! Także musiał wskoczyć od razu w taki wiek! :D no ale za bardzo nie było problemu bo z takimi ma doczynienia. Tyle,że w domu co innego a co innego na terapii. Później jak urodził się Leon miałam obawy ale daje radę. Ja mam większe doświadczenie i mu dużo tłumaczyłam jak i co ma robić. Teraz już nie muszę bo zna swoje dziecko ;) zresztą Leon cieszy się jak wariat jak go widzi. Nie raz jak wróci z pracy a mały może już spać 2 godziny to się obudzi na 30 min żeby tylko z nim tą chwilę pobyć. U nas weekend ma 24 stopni być. Leon idzie teraz na drzemkę a później na zakupy a mąż do przychodni rachunki wypisywać. Julia wróci po południu. Dziś robię jakiś szybki obiad żeby później wyjść na dwór. Maż mi wczoraj zrobił niespodziankę i udała mu się :) jutro może napiszę bo dziś już nie będę wam dupy zawracała :) w każdym bądź razie wieczór nam się udał :)

Super ze mąż zrobił niespodziankę. :) ja dzisiaj z rana pojechałam wybrać nowe okulary. z wady -2,75 na oba oczy, teraz mam prawe -3,25 a lewe -3.00. Czułam od jakiś 2 miesięcy ze źle widzę i w końcu się wybrałam.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Teraz wróciłam i idę się uczyć. Potem posprzatam w domu. A chłopaki pojechali do dziadkow. Trzeba wyciągnąć i przygotować motocykl na sezon, a brzdąc będzie "pomagal" chodząc po ogródku.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Emol to masz spokój na naukę. Ja na zakupach. Ja mam małą wadę bo -0.50 i -0.75 Ale i tak nie za dobrze widzę w tych okularach. Chyba mi źle dobrała. Maż długo dziś nie będzie robił rachunków to po zakupach pójdę na Latte. Uwielbiam. Już mu mówiłam,że jak będziemy się przeprowadzać to kupię porządny ekspres do kawy,żebym mogła Latte pić :) u nas bardzo cieplutko. Maż mi odkurzył a większe sprzątanie typu mopowanie i kurze wczoraj. Wywiozę Szymka chyba do teściów do ogródka.

reklama
Zrobiłam mikroekonimie bo najwięcej zadań. Chciałam otworzyć materiały od statystyki bo tam mam jeszcze 2 zadanie do zrobienia a strona szkoły się zawiesila i nie mogę otworzyć. No nic. Zjadłam frytki, wycieram kurze, poskladam ubrania, odkurze, pomopuje i zobaczę czy strona działa

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Do góry