reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Vwronika również nie podaje soków ale wiem że niektóre mamy podają więc napisałam ze powinien jabłkowy pomoc. Ale ogólnie to nie jestem fanką.

Ładna parka się. Mi Artur już marudzi. Idę szykować kąpiel

Ja podawałam raz, nie namaczalam, po prostu pokroiłam na małe kawałki i potem z jabłkiem blendowalam.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Ja daję Dominikowi wodę albo soki dla dzieci z wodą.przy stałych posiłkach dzieci powinny pić. U nas buteleczka stoi na stole i mały podchodzi kiedy chce i pije.muszę mu kupić jakiś fajny kubeczek.
Pati spróbuj może jakiś żel na dziąsełka.
Ja mam nadzieje, że synuś da mi dziś pospać bo miałam ciężki dzień po nieprzespanej nocy. Tylko kawa i kawa a i tak zasypialam na siedząco. Zmykam do łóżka. Spokojnej nocy wszystkim :*

Hejka! Jak tam Kasiek dał Dominik się wyspać? Leon o 3 się obudził i mąż też mnie obudził. Także tak jak wczoraj! Ale wstałam dziś godzinę później i na spokojnie naszykowałam Szyma do przedszkola i go zawizołam. Chwilę też Pogadałam z dyrektorką bo jedna opiekunka się ciągle czepia o Szymka a ta mi dziś powiedziała,że jest grzeczny. Dziś nawet jak rano wstał to poszedł siku i bawił się w swoim pokoju po cichutku. Nie obudził nas wcale. Ja teraz gotuję zupkę pomidorową,mąż dał małemu mleko i położył go spać. Za 30 min Szymek wróci a ok 14 muszę jechać do Koloni do Konsulatu. U nas na - i pada śnieg. Masakra jakaś w tym roku z tą pogodą :/

Hej
U mnie sypie non stop.
Klauduśka spała calutką noc ze mną na łóżku w sypialni. Tak ją usypiałam że razem zasnęłyśmy. J.w pokoju na kanapie przed telewizorem. Miał się uczyć bo w pracy zgłosił się na szkolenie ale nie może się zebrać. W czwartek ma egzamin a nic nie czytał.
Ale tak myślę że to lenistwo i ogólne zmęczenie to przez przesilenie wiosenne.
Dzisiaj pojazywali w tvn.24 że przyleciały bociany tylko wiosny brak.

Jutro jadę z mamą do Zamościa poszukam dla Klaudii bucików na wiosnę i czapeczkę. A jak nic nie znajdę to się przejedziemy [emoji5].

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Artur dzisiaj spał do 6.30. Więc progres. Mąż robił zrobił butelkę więc ja poszłam spać. W międzyczasie mąż przyniósł mi młodego bo on śpiący. Zadbaliśmy i obudzilismy się o 10. Mąż o 12 wyjechał do pracy. Będzie po północy. Artura poloze spać to muszę się pouczyć. Dzisiaj zrobię dla siebie na obiad cukinie w panierce z bułki tartej, albo w cieście, jeszcze nie wiem.
Artur niechętnie je nawet niektóre sloiczki. Więc już nie wiem. Chyba żeby, bo ogólnie nie ma apetytu. Niezależnie co dostaje

Brak apetytu może być przez zęby.

Moja dopiero usnęła rano ok 10 to tylko 20 minut. Może teraz pośpi dłużej.

Ostatnia edycja:
Dominik dał mi się wyspać :).wprawdzie trochę się wiercil w nocy ale nie płakał. Kilka razy otworzyłam oczy,przykrylam go i spałam dalej. O 5 mleko, Emilka o 6 pobudka a mały spał do 8:).o 11 znów zasnął i śpi. Nie budze go bo się uśmiecha przez sen :-D.pewnie drugiej drzemki dziś nie będzie i może wieczorem marudzić przy kąpaniu.

U nas też na minusie i pada drobny śnieg. Przynajmniej przestało wiać.

Pierwszy tydzień diety za mną ;).

U nas jest słonecznie tyle że zimno strasznie, my dziś byłyśmy pierwszy dzień na rehabilitacji była masakra,fizjoterapeutka jak tylko ja wzięła był płacz, poprostu masakra na koniec tak płakała jak ona chciała ją jakby na raczkowania nakierować ze ja też się popłakałam pierwszy raz :/
Dałam dziś sliweczki bosheee dziewczyny chwalą wam za to bo kupa lepiej poszła i humor się poprawił;)
Emol powodzenia w nauce;)
Kawoszka miłych zakupów
Kasieks mam nadzieję że i dziś se pospisz;)

Pati przepraszam że pytam ale ci się stało że jeździsz z małą na rechabilitację?

reklama
Ja o 14 wyjechał na Kolonie a wróciłam po 19!!! Masakra! Korki i w mieście i na autostradzie! Leon na koniec już płakał bo zmęczony i głodny! Koleś raz mi wyjechał busem jak ciężarówkę wyprzedzał! Myślałam,że wyjdę z siebie! Dzieciaki odebrałam i męża (bo zapomniało ciele odmówić jednego terminu). Jak przyjechałam z Julką i Szymem to Leon już spał! Mąż go wyszykował dziś! Julka zjadła kolację u teściów,Szymek u mojej mamy,zjadł tylko jogurt i wszystko śpi. Mąż teraz gra a ja oglądam telewizję. Jutro mąż zostaje jeszcze w domu bo mu nie przeszło za wiele! A my z Leonem na gimnastykę! Padam na twarz! Zrobiłam sobie i mężowi kolację. Idę zaraz pod prysznic i do wyrka! Rozmawiałam z mężem i Leona tez damy na fizjo! Jutro zadzwonię i zapytam czy potrzebne skierowanie jak tak to będę do pediatry dzwoniła! Miłego wieczorku dziewczyny!

Do góry