reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Ja już idę spać. Muszę jutro wcześnie wstać, zrobić obiad i wszystko ogarnąć bo jadę z ciocią do urzędu. pewnie się wysiedzimy :o.w dodatku boli mnie głowa.

Oby mały spał tak pięknie jak poprzedniej nocy czego i Wam życzę ;)
Jak tam Twoja dieta. Sama sobie ułożyłaś czy byłaś u kogoś.

Ja za tydzień mam dietetyka kolejną wizytę. Jak na razie zostało mi 6kg do wagi kiedy zaszłam w ciążę. Tylko że wtedy i tak przytyłam bo rzuciłam palenie.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej,hej! Kawoszka ja też pamiętam tą akcje na czerwcowych :D one zrobiły wątek zamknięty później. U nas nocka boska! Wyspałam się! Mąż położył Leona po 19 i obudził się dopiero parę minut przed 4! Mały wczoraj tą wyprawą też był padnięty. Szymek nie ma dziś przedszkola bo zamknięte bo szkolenie jakieś mają. Budował z mężem LEGO a ja w tym czasie posprzątałam. Teraz piję z mężem kawkę a chłopaki bawią się w swoim pokoju. Julia już ostatni tydzień i od poniedziałku już ferie! Prawie 3 tygodnie! Zwariuję :( my też planujemy już urlop. Chcemy jechać do mojej babci tylko nie wiemy czy na początku wakacji czy pod koniec! Młoda chciałaby na obóz jechać i trzeba wszystko zorganizować. U nas wczoraj rano sypało a od południa słonko świeciło. Dziś już od rana świeci. Poranna_burza chcemy go dać na fizjo bo on od samego początku miał problemy z przekręcaniem się. Teraz też nic nie jest lepiej. I siedzi tylko. Jak leży na brzuchu to nie układa się jak do raczkowania. Stawać też nie staje. Ma jakąś blokadę na pewno. A w sobotę będzie 9 mscy. Zaraz biorę się za obiadek. Dziś gimnastyka ale pojadę wczesniej bo chcę do sklepu bio po warzywa i owoce.

To że inne dzieci stoją czy raczkują to nue znaczy że on nie będzie. Ja jako dziecko zaczęłam chodzić jak miałam półtorej roku mąż podobnie. Moja też by siedziała. Ostatnio jakoś leżała na brzuchu i dupka do góry jakby chciała się nastawić do raczkowania ale jakoś jej to nie idzie.

U was też dzieciaki jak budzą się w ciągu dnia to płaczą? Moja praktycznie za każdym razem. Zazwyczaj chodzi o to że musi jej się odbić. Nie śpi na płasko ma pod materacem poduszkę klin i czasami śpi ba poduszce takiej żeby płaskiej główki nie miała. Teraz muszę kupić większą bo ta jest do roku. Ale muszę powiedzieć że się sprawdziła bo mała spała na prawy boczek i główka robiła się płaska.

Ja też mam dla Leona taką poduszkę ale u nas za bardzo nie pomaga. Leon i tak głowę przekręca lewą stronę. Zazwyczaj chodzę i mu przekręcam ale po czasie znowu sam przekręci. Kawoszka ale Leon nie ma tylko problemu z tym,że nie raczkuje czy nie staje. Jemu do tej pory ciężko idzie z przekręcaniem się. I ma jeszcze ten refulks,że dupsko unosi do góry to automatycznie głowa idzie na dół. A to już powinno dawno zaniknąć.

A moje oby dwa nie raczkowały tylko jeździły na dupie. Julia zaczęła chodzić właśnie w tym wieku co Leon teraz jest. Ale to było trochę za szybko bo ma teraz problemy z biodrami i stopami. Szymek zaczął chodzić 2 tyg przed roczkiem. Tak to albo pełzał albo jeździł na tyłku. Leon jak jest na brzuchu to kręci się wokół wlasnej osi albo do tylu ale tylko z tego względu,że jest śliska podłoga. A co płaczu to miał taki okres,że płakał przed zasypianiem ale po obudzeniu raczej nie. On jak się budzi czy w nocy czy w dzień to zazwyczaj gada albo śpiewa.

Spoko nie ma sprawy. [emoji4]
Tu nikt nikogo nie wygania.

Foxy to pewnie pamięta jak z czerwcowego tematu paniusie nas wyrzuciły dlatego założyłam ten [emoji4].

Ja też pamiętam bo czasami zaglądałam na czerwcowki.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

A moje oby dwa nie raczkowały tylko jeździły na dupie. Julia zaczęła chodzić właśnie w tym wieku co Leon teraz jest. Ale to było trochę za szybko bo ma teraz problemy z biodrami i stopami. Szymek zaczął chodzić 2 tyg przed roczkiem. Tak to albo pełzał albo jeździł na tyłku. Leon jak jest na brzuchu to kręci się wokół wlasnej osi albo do tylu ale tylko z tego względu,że jest śliska podłoga. A co płaczu to miał taki okres,że płakał przed zasypianiem ale po obudzeniu raczej nie. On jak się budzi czy w nocy czy w dzień to zazwyczaj gada albo śpiewa.
Znam przypadki że dzieci jak szybko zaczęły chodzić to miały problemy np.krzywe nogi. Mojej dawała podwojoną dawkę wit.d. Bardzo pociła jej się główka przy jedzeniu. Teraz jest trochę lepiej zobaczę co powie ortopeda, jedziemy do niej w kwietniu.

Mąż uporal się usterka, która zalała mi połowę kuchni. I coś go tchnelo wy zobaczyć czy nic mu z grafiku nie zmienili. Oczywiście ze tak. 2h wcześniej do pracy. Na szybko mu prasowalam koszule. Nic do jedzenia nie wziął więc zawiozlam go z małym i czekam na info kiedy będzie na pętli aby przywieźć mu coś do jedzenia. Artur przynajmniej zasnął to siedzę w samochodzie i czekam aż się obudzi

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Dominik jak się budzi i nie ma nikogo w pokoju to płacze. W innym przypadku nie. Też ogląda bajki ale jest nimi zainteresowany jak lecą piosenki.
W nocy ładnie spał ale od rana marudzi i płacze. Słoneczko świeci i mamy +3°.
Co do diety to samopoczucie ok.ciężko było 3 pierwsze dni bo ciągle byłam głodna ale to kwestia świadomości,że nie mogę podjadac. Zazwyczaj nie jem śniadania bo wystarczą mi 2 kawy.potem obiad,coś podjem i późna kolacja.moja obecna dieta wygląda tak,że mam aplikacje do liczenia kalorii w telefonie i jem to co wszyscy,nie gotuję osobno więc wszyscy jedzą zdrowiej.w apce wprowadza się wiek,wzrost, wage,płeć i tryb pracy (teraz mam biurowy bo siedze w domu). jem śniadanie, potem sok lub owoc,obiad,znów coś małego i kolację do 18.wszystko co jem to ważę i wpisuje.jak się nabierze wprawy to idzie szybko.nie jem fast foodów, chipsów, białego pieczywa, napojów kolorowych,itp.ale np.mogę zjeść ciastko albo wypić kieliszek wina.nie nadaje sie do diet gdzie czegoś nie wolno.w apce widzę ile kcal mogę jeszcze zjeść danego dnia i sama wybieram co zjem.jak trochę przekrocze raz na jakiś czas, to też się nie stresuje. przed ciążą schudłam w ten sposób 10kg w 3 miesiące. No ale chodziłam do pracy i 5x w tygodniu rower 30 minut. Teraz będzie trochę wolniej ale już się wyciągnęłam i myślę że się uda sporo zrzucić.

reklama
Kawoszka tak w domu też ćwiczymy, ja to ostatnio w ogóle mam wrażenie że mi doby nie starcza, dziś Mała jest nie do wytrzymania nie chce sama siedzieć nic zrobić nie można, nie chce spać,a jak pójdziemy na rehabilitację to napewno i spać się zechce i będzie już od wejścia lament...mi to głowa pęka
Kasieks a ci to za aplikacja?może i ja bym się skusiła bosheee bo jakoś nie idzie mi schudnąć:/ waga stanela
Kawoszka gratuluję że mało ci już zodstalo do wagi z przed ciąży ja to wiele bym dała żeby tyle ważyć co przed ciążą:/

Do góry