reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Cześć dziewczyny! Jak tam nocki? Jak mija dzionek? U nas ciepło i słoneczko świeci! Leon spał do 11 trzy godziny,zjadł i teraz się ładnie bawi. Za chwilę przyjedzie Szymon z przedszkola. Ja już ogarnęłam,później przemyka tylko podłogi. Piorę ale pralka dziala mi na nerwy. Wczoraj wstawiłam 2 ciemne a ona nie wypłukała ani nie wywirowała. Nastawiłam na płukanie wczoraj wieczorem,rano idę woda stoi w pralce! Wkurwa dostałam wstawiłam jeszcze raz i znowu to samo! Przełożyłam do pralki sąsiada i wstawiłam kolory! Jak tym razem będzie to samo to chyba wyjdę z siebie! Już mówiłam do męża,że ona ma takie odjazdy i czasami nie pierze dokładnie. Mówię,że jak jeszcze raz taki incydent to kupimy nową i tym razem już na 10kg. Wkurza mnie takie pranie na dwa razy ciemne i 2 razy kolory. I lataj potem a ona franca jeszcze nie pierze do końca!

reklama
U mnie też dzień prania dzisiaj. Już trzecie wywiesiłam.

Tymek nie raczkuje i nie siada... za to zaczął wstawać na nogi. Szuka tylko rzeczy do podnoszenia, a ja latam i go ściągam. Martwi mnie to. Boję się o jego kręgosłup, nogi i stopy. Teraz to już w ogóle straci zainteresowanie siadaniem jak już może się podnieść. Jutro rehabilitacja więc będę pytała co poradzić na to.

U mnie też dzień prania dzisiaj. Już trzecie wywiesiłam.

Tymek nie raczkuje i nie siada... za to zaczął wstawać na nogi. Szuka tylko rzeczy do podnoszenia, a ja latam i go ściągam. Martwi mnie to. Boję się o jego kręgosłup, nogi i stopy. Teraz to już w ogóle straci zainteresowanie siadaniem jak już może się podnieść. Jutro rehabilitacja więc będę pytała co poradzić na to.
No blogu mamy ginekolog jest wpis. Ze jeśli zaczyna albo siadać, albo czworakowac albo stawać to w ciągu 3 tyg zacznie robić pozostałe rzeczy. U nas była różnica 12 dni tylko od kiedy zaczął czworakowac a stawać. W międzyczasie zaczął siadać.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Leon wlasnie zaczął tydzień temu siadać i to było tak z dnia na dzień. A wcześniej ustawiał się do raczkowania ale teraz już nie chce bo woli siedzieć i się bawić. Na nogi też jeszcze nie staje. Moje oby dwa nie raczkowały tylko jeździły na dupsach :) nie masz się co martwić,wszystko przyjdzie w swoim czasie :)

Dzieki dziewczyny! Troche sie uspokoilam. On jest taki slabiutki, a rwie sie do wszystkiego. Buja sie na czworakach. Niby siedzi gdy sie podpiera o mnie. Jednak zaraz leci. Boje sie, ze zrobi sobie krzywde. Zwlaszcza podczas wstawania. Tak jak wrzucalyscie dziewczyny zjdecia Artura, Dominika i Alexa podczas stania. To oni stoja ladnie, a ja Tymka musze asekurowac bo zaraz sie odchyli i leci glowa na podloge.

Emilka też nie raczkowala tylko jeździła na pupie. Wstając mały ćwiczy mięśnie nóg i rąk. Na razie robi to nieporadnie ale jeszcze kilka razy i będzie lepiej. Wiem,że się martwisz bo mam to samo jak Dominik puszcza szafkę albo inny przedmiot,którego się trzyma.od razu się przewraca a ja panikuje. Ważne, że chce próbować czegoś nowego. To znaczy,że się rozwija :)

Hej dziewczyny! Ja już po śniadaniu! Zaraz biorę się za ogarnianie chałupy! Dziś w końcu gimnastyka :) Jadę tylko z Leonem,teściowa odbiera Szymka z przedszkola bo opiekunki syn miał wczoraj operacje. Na spokojnie pójdę do drogerii chemi nakupilam bo się wszystko pokończyło i kosmetyki :) Leon poszedł spać. Muszę pomyć tylko podłogi. U nas dziś brzydka pogoda,pada i pochmurnie ale ciepło :/ Zmęczona jestem nie wiem czemu,Leon przesypia całe nocki co za tym idzie ja też ale mimo to jakaś zmęczona jestem. Biorę witaminy ale to nie pomaga :/ a wy co dziś robicie? Miłego dnia!

Moja mama ma wolne więc może do niej skocze. Artur marudny bo wychodzi górną 1.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Kasieks - oby tym naszym bąblom nic się nie stało podczas upadków.

Veronika - udanych ćwiczeń :) ja też ciągle zmęczona. Jeszcze coś mnie bierze. Boli mnie gardło.

Emol - współczuje. Ja byłam przekonana, ze już zęby wychodzą, ale nic jeszcze nie ma... u naszych chłopaków chyba niebawem przypada skok rozwojowy.

Byliśmy na rehabilitacji. Pokazała nam ćwiczenia żeby wywołać odruch obronny podczas upadku bo Tymek po prostu leci... z raczkowaniem wg niej zacznie w przeciągu tygodnia. Wedlug mnie nie wiem, bo on już prawie raczkuje od 4 tygodni :p z siadaniem powiedziała, że też nie jest bardzo źle. Tyle jeśli chodzi o rehabilitację.... mieszkamy w bloku bez windy. Codziennie wnoszę i znoszę wózek. Wcześniej dawałam Tymkowi grającą zabawkę i szybko szlam po wozek. Dzisiaj przychodzę a on stoi oparty o kosz na zabawki. Myślałam, że dostanę zawału. W ten weekend musimy kupić nową spacerówkę taką hiper lekką żebym mogła znosić ją razem z dzieckiem. W planach mieliśmy ją kupić na wiosnę.

reklama
Oh dziewczyny po gimnastyce byłam na małych zakupach. W domu po 17. Ogarnęłam w aucie tzn. wyczyściłam w środku deskę bo śmierdziało farbą od malowania. Zrobiłam dzieciakom kolację,Szymka do spania wyprawiam,Julia się wykąpała to szybko usmażyłam piersi z kurczaka i Juli śniadanie na jutro do szkoły. Teraz jestem po robocie i czekam aż mąż napisze kiedy po niego jechać. Jeszcze muszę na chwilę do lidla bo dzieciaki na śniadanie jedzą po 3 tosty i chleba już mało. Padam już na cycki. Nie dość,że tak jestem zmęczona to po tej gimnastyce masakra. Na dodatek wszystko mnie drażni. Chce chwilę spokoju to Jula ciągle brzęczy coś nad uchem...wrrrr....Boli mnie coś pęcherz :/ mam nadzieję,że nie będę miała zapalenia. Tak miałam ciągle w pierwszych miesiącach ciąży z Leonem. Na dodatek łeb mi pęka! Pada deszcz i najchętniej poszła bym już do łóżka pod ciepłą kołderkę :)

Do góry