reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Ja już też ogarnęłam jeszcze tylko podłogi pomyć. Teście przyjechali po małego już ale ciśnienie jak zwykle mi podnieśli bo przedwczoraj gadali,że mały będzie u nich spał a teraz cichosza. Wkurza mnie takie mieszanie dzieciakom w głowach i to już nie pierwszy raz! Nastawią się a potem rozczarowanie!! A tyle razy już z mężem mówiliśmy,żeby nie gadali kilka dni przed,że coś będzie bo zazwyczaj i tak obietnicy nie dotrzymują. Ale oni dalej swoje! Teraz jak będą chcieli Jule czy Szymona to powiem od razu nie! Może się w końcu nauczą! U nas też -2 ale zaczyna się topić snieg więc chyba już temperatura podrosła.

reklama
No Veronika tez mnie wkurza takie coś jak ktoś się umawia i słowa nie dotrzyma z tym ze ja jestem dorosła ...a weź wytłumacz dziecku jak się nastawi i cieszy...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No właśnie to mnie najbardziej wkurza! My dorośli jak my ale dzieci. Jak im coś naobiecują z tydzień przed to młody potem pyta kiedy i kiedy. Simi nawet jeszcze nie wie,że tam nie śpi dopiero się dowie jak po niego pojadę :/

O matko to dopiero będzie mu przykro ...co za ludzie ...szkoda ze tak zrobili

Foxy i to nie pierwszy raz już! Ja mówię do męża,że chyba odpuścimy sobie dzidzię bo chcę zdać ten egzamin i założyć papiery na studia a nie wiadomo ile będę czekać. Nie wiem jak jest w Pl ale tu patrzą na średnią po skończonej szkole. A jak już się dostanę to będę się uczyła w domu i jeszcze ogarniała 3 dzieci plus dom :/ a jak by jeszcze małe miało być to ja bym chyba nie spała bo kiedyś musiałabym się uczyć Co prawda młoda jestem i mówię,że jakby teraz było (a jeszcze nie wiem) to zawsze mogę 2 lata później zacząć jak małe poszłoposzłoby do przedszkola. Mąż mówił,że pomagałby bo nie miał by wyboru no i jego rodzice się zadekralowali ale ja im już nie wierzę. Przyszło by co do czego to by się wykręcali. A 2 razy w miesiącu musiałabym w weekendy na uczelnię i co całą czwórkę bym targała ze sobą? Raczej nie wchodzi w grę. Mąż co prawda ma weekendy wolne ale co jakiś czas musi sprawozdania i rachunki pisać. Także czyjąś pomoc musiałaby być :/

Veronika szkoda gadać na takich dziadków. Ja tego nie pamiętam ale podobno moja babcia od strony ojca robiła tak samo. Umawiala się a przychodziła spóźniona i na 1-2h. I pamiętam taka sytuację. zadeklarowała się ze zajmie się mną i bratem jak zacznie rodzić moją młodszą siostrę. A potem jakąś tam jej rodzina zmarła (7 woda po kisielu) i ona musi jechać a moja mama w 39 tc. I mówi że nie może bo ona może w każdej chwili rodzic. Ale podobno moja babcia już pwiedziala im(rodzinie) ze przyjedzie za 2 dni. A moja mama jak na "zlosc" zaczęła rodzić tej samej nocy. I niestety babcia musiała z nami zostać. I była obrazona na moją mamę ze zrobiła to specjalnie.

Kochana może najpierw zrób coś dla siebie a później zdecyduj się na dziecko bo masz już swoją trójeczkę a z czwartym to już napewno nie będziesz miała czasu tyle i będziesz odkładała i odkładała aż wkoncu nie spełnisz swego marzenia .

Emol co za babka ...jak można urodzić specjalnie . Ale widzę ze mój mały tez będzie miał taka babkę . Ona tez się umawia nie przychodzi albo narzeka tylko na niego a bo za ruchliwy a za dużo wstaje a czemu on siedzi już spokoju nie ma ....masakra moja mama to się cieszy ze on taki jest ruchliwy i z każdej nowości jaka zrobi ...

Hahaha Emol ale się uśmiałam! No tak sama sobie wybrała czas na poród :D Dobre chociaż to,że wzięli go do siebie bo jakby nie chcieli to bym nie pojechała bo nie miała bym co z nim zrobić. Leona mogę wziąść bo ta gimnastyka z bobasami też będzie.

reklama
Do góry