reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Ja nie umiem do dziś matmy i zawsze miałam mega problem z nią . W wieku szkolnym stwierdzili u mnie dyskalkulie typu graficznego i pamięć wsteczną. I miałam o tyle łatwiej ze z matmy nie mogli mnie zostawić . Miałam robione testy na inteligencje i wszsytko super wychodziło a matma masakra . Ile moja mama się nadenerwowala ... teraz już jakoś z tym żyje ale dalej mam problem i może to zdawać sie smieszne ale nie umiem odczytywać liczb powyżej 1000 . Znam regułki matematyczne wiem jak mam coś rozwiązać w teori a w praktyce tego nie zrobię .zawsze było to dla mnie okropnym problemem bo śmiali się ze mnie w szkole .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dlatego jak rozmawiałyśmy na temat robienia posiłków i ustawiania ich godzinowo to tyle razy pytałam bo nie umiałam tego ułożyć w czasie a wstyd mi było powiedzieć otwarcie żebyście nie pomyślały ze jestem jakaś nienormalna.

No właśnie Foxy Björn też robi dzieciom takie testy na dyskalkulię i Julce też zrobił i wszystko w normie. Miała test na inteligencję jak miała 6 lat i też był ok. Ona poszła do szkoły od 6 lat i nauczycielka strasznie ja i jeszcze jedna polkę bardzo gnębiła. Chciała nawet ja do specjalnej szkoły wysłać ale się nie zgodziłam bo Björn był na lekcji ja obserwować i stwierdził,żebym się nie zgadzała bo Julia nie jest jedyna w klasie z problemem z koncenstracją. Została drugi raz w pierwszej klasie czyli jako 7 latka i nauczycielka się dziwiła,że Julia miała te wszystkie problemy bo ona żadnego nie widziała. I tak jest w drugiej klasie i na zebraniu mówiła,że jest wszystko ok oprócz tej Julki sklerozy z zadaniami ;)

No Foxy wtedy nie mogą Cię zostawić z tego przedmiotu ;) ja byłam pewna,że ona to ma ale jednak test dobry wyszedł :o Bjorn od początku mowił,że ona umie są dużo jak na dyskalkulię. Jej się po prostu nie chce :p

Hehe :p No ja chciałam i to bardzo . Korepetycje brałam i chodziłam na dodatkowa matme i dupa ...

Brzuch mnie pobolewa jak na okres ale do okresu jeszcze przeszło tydzień a cykle mam co miesiac. Czyżby się coś przedstawiało? Obym tylko dostała :o

reklama
Córka kuzyna też ma dyskalkulie stwierdzona ale nauczyciele słabo to respektowali w szkole.zastanawiałam się czy nie iść z Emilką na testy ale wydaje mi się że ona może się tego nauczyć tylko to tak jakby była rok do tyłu z matmy. To z czym miała problem w zeszłym roku teraz umie.nowe rzeczy się jej mieszają.

Do góry