reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Tak Emol to prawda. Bjorn odziedziczył ta zdolność po ojcu. On się sam angielskiego, włoskiego i francuskiego nauczył. Teraz polski ;)

reklama
1516878044-ce426974b72a0bea-aaaaaa.jpeg

1516878053-19474274767790d9-aaaaaa.jpeg

Wychodzimy z pizamki :)

Ja angielskiego nauczyłam się dopiero tutaj :) ten szkolny prawie się nie przydał ;p szczególnie ze w moim rejonie mówią dość specyficznie i tak na początku śmiesznie mi się wydawało :p tak wiecie nie amerykański jakiego uczą u szkole tylko taki hmmm wiejski angielski jahha . W Londynie czy Liverpoolu ogolnie w wielkich miastach mówią tak ładniej :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tylko najgorzej jak powiesz do nich coś tak jak Cię w szkole uczyli to prawie obrażeni hahhaa np. Słowo husband mówi się tak jak jest napisane bez akcentu jaki uczyli w szkole tak samo duck tylko bez „c” przerażało mnie to naprawdę [emoji23][emoji23][emoji23]tak jakoś ciagle wydawało mi się ze złe mówię [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

W Niemczech tak samo. Inaczej mnie w szkole uczyli a inaczej Niemcy mówią. Np Ich w szkole uczą Isz, a prawidłowo jest iś ;D jaja tu też gwara jadą ale jak np Bjorn piwie do mnie dat jako das w gwarze to ja go poprawiam i mówię,że ja nie chcę gwary się uczyć. A jak jego rodzice gadają to wcale ich nie rozumiem. To jakiś inny niemiecki jest :p i wszyscy mówią ładnie czysto po niemiecku w szkole też ;)

reklama
Do góry