reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Veronika_k no to brawa dla tatusiów ze determinacje[emoji16]. Zdrowiejcie szybko, bo nie ma nic gorszego jak chore dziecko, a u Ciebie chyba trójka?
Foxy tobie też zdrowia życzę[emoji5].
Poranna_burza no właśnie my to nie sadzamy na sile, tylko jak podadzą to na kolanach tak na chwilę to on się wygina i ma to to gdzieś.. Mięśnie brzucha to ma wycwiczone jak Pudzian[emoji14] bo on od małego uwielbia tą pozycje. Gratulacje jak moj powie mama to sie chyba rozplacze[emoji4]. Moj jest na samym środku siatki centylowej, zdaniem pediatry przybiera idealnie. Urodził się z wagą 2880g (36 tydzien) a teraz wazy ok 7450g. 70,tam długości. 14 grudnia wazylismy się i było 7200g a teraz byliśmy 15 stycznia i było 7400g wiec 200g w miesiąc. Pediatra powiedzial, że nie ma teraz scialych norm co do przybierania ale ważne jest jak dziecko nie spada z wagi.

Sent from my LG-K580 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Mama Milka dzięki bardzo :* powiem Ci ze i tak ładnie ważył w 36tc bo niektóre dzieciaczki nawet mniej waza po terminie . Mój urodził się 2dni przed terminem ważył 3910g teraz jakieś 3tyg temu wazyl 8.300 ile miał cm nie wiem bo w Anglii nie mierzą i nie dają punktów po porodzie .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol czyżby twój M byl fanem motocykli?? [emoji5]
Foxy masz rację ładna mial wage, gdyby się urodził w terminie to byłoby cos między 3800-4200, a ja przed ciąża wazylam 45kg a w dniu porodu 59kg teraz 54kg przy 164cm wzrostu. Więc za nic w świecie bym nie urodziła sn gdyby urodził się w terminie. Zreszta już nawet miejsca nie miał bo jak się urodził to miał nosek z lewej strony splaszczony troche. Cale szczescie mimo wczesniactwa był zdrowy i dostał 10 na 10.
Foxy to Twój Alex ladnie przybiera tak w sam raz[emoji4]

No ciężko było by Ci go urodzić :o właśnie najważniejsze ze był i jest zdrowy [emoji7] ja urodziłam mojego ale zajęło mi to 24h a moja pipa wyglada jak po wojnie [emoji23][emoji23] chciałam karmić kp jednak nie udało się nie miałam mleka [emoji55] . Próbowałam 5 dni nawet mi cycki się nie napełnialy a jak odstawiłam to żadnego bólu ani nic [emoji848]. Najpierw czułam się złe z tego powodu bo w tych czasach duży nacisk na kp ale potem miałam i mam to w nosie :) Alex nie jest gorszy tylko dlatego ze pije sztuczne mleko :))

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mamamilka teść jeździ na motocyklu, mój mąż też, jest jeszcze dodatkowo instruktorem nauki jazdy na samochody i motocykle. W domu mam 4 jego kombinezony.:) ja mam tylko 1 i myślę że teraz bedzie za mały.

Mi wody odeszły o 1 o 3 bylam w szpitalu a o 11:35 mały przyszedł na świat. Poród bardzo dobrze wspominam, no ale żeby nie było za pieknie (z moim szczesciem) znieczulenie poszło zle bo mam coś tam inaczej zbudowane niż większość ludzi przebili mi oponę twarda i meczylam się z zespołem po punkcyjnym[emoji27]. Takich koszmarnych boli glowy nie miałam nigdy, nie mogłam się ruszyć a co dopiero dzieckiem zajac. W dzień był mąż w szpitalu, a w nocy.... Koszmar nie chce tego pamiętać. Bóle były takie ze aż mdlalam najbardziej bałam się że złapie mnie to jak będę miała syna na rękach. Migreny mam do tej pory niestety[emoji20]. A ten nacisk na kp jest chory, ja miala pokarm ale mały strasznie gryzl chciałam karmić do 6msc no i co się okazało że moj syn nie cierpi mm. I takim sposobem karmię 8 msc prawie... Maly ssak nie tknie żadnego innego mleka, a kaszki moge sobie wsadzic. Trzy razy mu dalam kaszke sprobowac i trzy razy mi się zakrztusil tak, ze raz karetkę wzywalam. Oszalec mozna boję się mu dac cokolwiek co zawiera grudki...

reklama
Do góry