reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Dzięki dziewczyny ;) Leon też dziś jakiś taki nie swój. Spał raz 2.5 godziny gdzie zazwyczaj 2 takie długie drzemki ma. Nie chce jeść i dziś więcej kupek niż zwykle ale takie jak zawsze. Pcha drewnianego gryzaka do buzi, ślini się jakby woda z kranu leciała. Ale mówią, że im później ząbki wyjdą tym lepiej. Moja Julia też dostała pierwsze dwie jedynki od razu po 5 miesiącu. I jak miała 4 lata pierwsze zabiegowo usuwane. Ej tylko nie róbcie tego błędu co ja z nią! Nie uczcie dzieciaków pić słodkich soczków! Polecą ząbki tak szybko, jak wyszły!

reklama
A Mikołaj był ;) Simi blady jak ściana jak zaczął czytać złe rzeczy o nim :) Leon nie wiedział co się dzieje! Poważny,ani głosiku z siebie nie wydał :D A Julia wiedziała kto był Mikołajem :D Diabeł też był i Simi chyba dlatego przerażony :D

Veronika dzięki za info. Ja wczoraj kupiłam pierwszy soczek. Moja nie chce pić ani wody ani herbatki to pomyślałam o soku. Kaszek i kleików też nie chce. Może to przez te zęby. Ale dzięki nie będę dawać soczków. J.przyjdzie z pracy to wypije.

Sent from my SM-G530FZ using Forum BabyBoom mobile app

U nas pada. Mała przysnęła a ja idę sprzątać dzisiaj teściowie przychodzą do małej z mikołajem. Moja teściowa to nie widzi z bliska ale nie kupi sobie okularów. Pewnie z nowu powie aa po co sprzątasz u ciebie jest zawsze czysto. No tak bo jak mają przyjść to sprzątam.
A nie opowiadałam Wam tego. Dwa lata temu mojego męża siostra zostawiła córkę u mojej teściowej na wakacje. Teściowie zabrali ją nad jezioro. Tam był nowy pomost i młoda wtedy miała 10 lat wychodząc z wody oparła się o ten pomost i w dłonie weszły jej drzazgi. To była sobota następnego dnia przyjechaliśmy po nią żeby z dziadkami nie siedziała i z nami aktywnie spędziła dzień. Moja teściowa mówi weź tam jej zobacz bo ona mówi że ma drzazgi a ja tam nic nie widzę. Ślepak jeden dziecko miało całe czerwone dłonie od drzazg. Po drodze wstąpiliśmy do mieszkania po pęsetę bo ona oczywiście nie miała. Wyciągnęłam jej z dłoni 36 drzazg. Szczęście że stanu zapalnego nie miała. I to jest kolejny dowód na to że moje dziecko tam nie zostanie samo nawet jak będzie miało 10 lat. W sobotę teraz jak byliśmy u nich to małą nosiła na rękach. Ja potem do dziecka o ono całe rączki we włosach. I oczywiście rączki do buzi. Ale ona jak zwykle nic nie widziała.

Sent from my SM-G530FZ using Forum BabyBoom mobile app

Kawoszka co za babsko z tej teściowej :o tez bym jej dziecka nie dała :/ ... buziaki mikołajkowe dla wszystkich pociech ! Xxx

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurczę ja bym nie wyrobiłam. Właśnie moja Mana od pół roku mówi że gorzej widzi, zmusilam ja aby poszła do okulisty. W końcu poszła. Wadą mała bo +0,5 ale jednak.

No to tak jak z moim młodym. Jak miał 2 lata zrobiłam mu kontrolę u okulisty bo tak jakoś dziwnie oczami robił. Ale powiedziała, że wszystko ok. Teraz też przymrużał oczka i mówię do B. że muszę mu innego okulisty poszukać i co? I wyszło +2.5 na jedno i + 2 na drugie. A pediatra,że jest daltonistą bo kolorów nie widzi :D

Ehhh ci lekarze :/ masakra . A jak tam mikołajki ? Ja dostałam prezent od kuzynki :p a mały dostał aż 5 ;p
Od znajomych i kuzynek ;p zabawki fajne :p
Te karty są fajne
1512580084-71b7dc412d003921-aaaaaa.jpeg
1512580133-abf3b1a612f313dc-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
My z B. nie robimy sobie prezentów, chociaż wczoraj jeden zrobiliśmy :D :p Mały też nie dostał bo za mały. Dość podekscytowany był przyjściem Mikołaja ;) A Julia i Simi słodycze, płyty z bajkami do słuchania, młoda małą paczkę z LEGO a mały do kolejki drewnianej parę aut. Pod choinkę za to dostanie zestaw cały bo stary już był stary i połamały się niektóre szyny a tak to będzie miał frajdę jak zbuduje na cały pokój. Auto wyścigowe by chciał to patrzeliśmy już z Play Mobila i od teściów wóz strażacki też z Play Mobila. Jeden już ma i stacje ale teraz do kolekcji chce ten drugi z wężem ;) A Julia chce z Sams książkę i inteligentną ciastolina. Nawet nie wiem czy w Pl jest. Wgl nie wiem co jej jeszcze :/ nie mam pomysłu co 8 latce. Dużo ma z Play mobila i LEGO i jest problem teraz. My nie robimy w tym roku nikomu prezentów tylko dzieciom bo nas nie stać :D

Do góry