reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Dzięki dziewczyny ;) Leon też dziś jakiś taki nie swój. Spał raz 2.5 godziny gdzie zazwyczaj 2 takie długie drzemki ma. Nie chce jeść i dziś więcej kupek niż zwykle ale takie jak zawsze. Pcha drewnianego gryzaka do buzi, ślini się jakby woda z kranu leciała. Ale mówią, że im później ząbki wyjdą tym lepiej. Moja Julia też dostała pierwsze dwie jedynki od razu po 5 miesiącu. I jak miała 4 lata pierwsze zabiegowo usuwane. Ej tylko nie róbcie tego błędu co ja z nią! Nie uczcie dzieciaków pić słodkich soczków! Polecą ząbki tak szybko, jak wyszły!

reklama
A Mikołaj był ;) Simi blady jak ściana jak zaczął czytać złe rzeczy o nim :) Leon nie wiedział co się dzieje! Poważny,ani głosiku z siebie nie wydał :D A Julia wiedziała kto był Mikołajem :D Diabeł też był i Simi chyba dlatego przerażony :D

Veronika dzięki za info. Ja wczoraj kupiłam pierwszy soczek. Moja nie chce pić ani wody ani herbatki to pomyślałam o soku. Kaszek i kleików też nie chce. Może to przez te zęby. Ale dzięki nie będę dawać soczków. J.przyjdzie z pracy to wypije.

Sent from my SM-G530FZ using Forum BabyBoom mobile app

U nas pada. Mała przysnęła a ja idę sprzątać dzisiaj teściowie przychodzą do małej z mikołajem. Moja teściowa to nie widzi z bliska ale nie kupi sobie okularów. Pewnie z nowu powie aa po co sprzątasz u ciebie jest zawsze czysto. No tak bo jak mają przyjść to sprzątam.
A nie opowiadałam Wam tego. Dwa lata temu mojego męża siostra zostawiła córkę u mojej teściowej na wakacje. Teściowie zabrali ją nad jezioro. Tam był nowy pomost i młoda wtedy miała 10 lat wychodząc z wody oparła się o ten pomost i w dłonie weszły jej drzazgi. To była sobota następnego dnia przyjechaliśmy po nią żeby z dziadkami nie siedziała i z nami aktywnie spędziła dzień. Moja teściowa mówi weź tam jej zobacz bo ona mówi że ma drzazgi a ja tam nic nie widzę. Ślepak jeden dziecko miało całe czerwone dłonie od drzazg. Po drodze wstąpiliśmy do mieszkania po pęsetę bo ona oczywiście nie miała. Wyciągnęłam jej z dłoni 36 drzazg. Szczęście że stanu zapalnego nie miała. I to jest kolejny dowód na to że moje dziecko tam nie zostanie samo nawet jak będzie miało 10 lat. W sobotę teraz jak byliśmy u nich to małą nosiła na rękach. Ja potem do dziecka o ono całe rączki we włosach. I oczywiście rączki do buzi. Ale ona jak zwykle nic nie widziała.

Sent from my SM-G530FZ using Forum BabyBoom mobile app

Kawoszka co za babsko z tej teściowej :o tez bym jej dziecka nie dała :/ ... buziaki mikołajkowe dla wszystkich pociech ! Xxx

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurczę ja bym nie wyrobiłam. Właśnie moja Mana od pół roku mówi że gorzej widzi, zmusilam ja aby poszła do okulisty. W końcu poszła. Wadą mała bo +0,5 ale jednak.

No to tak jak z moim młodym. Jak miał 2 lata zrobiłam mu kontrolę u okulisty bo tak jakoś dziwnie oczami robił. Ale powiedziała, że wszystko ok. Teraz też przymrużał oczka i mówię do B. że muszę mu innego okulisty poszukać i co? I wyszło +2.5 na jedno i + 2 na drugie. A pediatra,że jest daltonistą bo kolorów nie widzi :D

Ehhh ci lekarze :/ masakra . A jak tam mikołajki ? Ja dostałam prezent od kuzynki :p a mały dostał aż 5 ;p
Od znajomych i kuzynek ;p zabawki fajne :p
Te karty są fajne
1512580084-71b7dc412d003921-aaaaaa.jpeg
1512580133-abf3b1a612f313dc-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
My z B. nie robimy sobie prezentów, chociaż wczoraj jeden zrobiliśmy :D :p Mały też nie dostał bo za mały. Dość podekscytowany był przyjściem Mikołaja ;) A Julia i Simi słodycze, płyty z bajkami do słuchania, młoda małą paczkę z LEGO a mały do kolejki drewnianej parę aut. Pod choinkę za to dostanie zestaw cały bo stary już był stary i połamały się niektóre szyny a tak to będzie miał frajdę jak zbuduje na cały pokój. Auto wyścigowe by chciał to patrzeliśmy już z Play Mobila i od teściów wóz strażacki też z Play Mobila. Jeden już ma i stacje ale teraz do kolekcji chce ten drugi z wężem ;) A Julia chce z Sams książkę i inteligentną ciastolina. Nawet nie wiem czy w Pl jest. Wgl nie wiem co jej jeszcze :/ nie mam pomysłu co 8 latce. Dużo ma z Play mobila i LEGO i jest problem teraz. My nie robimy w tym roku nikomu prezentów tylko dzieciom bo nas nie stać :D

Do góry